Kirjoittaja Aihe: Palautetta pelinvetäjille  (Luettu 54108 kertaa)

k4meli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 376
 • Pinkiponkii
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #45 : 12 Lokakuu, 2014, 21:21:52 »
Palautetta pitkästä aikaa. Muutkin kuin toimikuntalaiset/hallituslaiset voivat kirjoitella tähän ketjuun, ilman palautetta pelinvetäjät eivät pysty kehittämään toimintaansa.

Enivei, Pirilä veti tänään Nokialla pelit mielestäni hyvin. Äänenkäyttö ja lässytys ylipäätään oli selkeää ja helposti ymmärrettävää, pelitahti oli hyvä. Good job.

Mörkö

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #46 : 14 Lokakuu, 2014, 16:44:18 »
Pirilän vetämät pelit ovat melko lailla taattua laatukamaa; Pelimuodot ovat sopivan yksinkertaisia, eli päivän pääpaino on itse pelaamisessa ja reippaassa ulkoilussa kuin liian teknisessä toteuttamisessa. Tämä asia yhdessä sopivatempoisen peli- ja taukorytmityksen kanssa tekee pelipäivästä mielekkään, ainakin omasta mielestäni. Alkubriiffin veto järjestelmällistä ja tärkeät asiat tulee hyvin esille. Pelipäivän lähestyessä loppuaan moni vanhemmista pelaajista on jo lähtenyt tai purkamassa varusteitaan, on varsinkin nuorempia pelaajia vielä innokkaita jatkamaan, koska kyydit tulee vasta myöhemmin tms. Tällöinkin pelit vedetään samalla tehokkuudella viimeiseen erään asti.  Lisäksi mainittakoon vielä, että jos tulee tilanne, että ei ole varma onko kaikki tarvittavat säännöt käyty läpi, ei pelätä kysyä porukalta esim. pitempään peleissä mukana roikkuneilta taistelijoilta, jäikö jokin sääntö kertomatta. Job well done!

Mörkö

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #47 : 14 Lokakuu, 2014, 17:09:10 »
Anssi K:n pelipäivä on dynaaminen, johdonmukainen ja oikein miellyttävä. Ääntä ja auktoriteettia ei pelätä käyttää, eli silloin kun ne isot ja rumat kaverit siellä riveissä möykkää kesken briiffin. Myös Anssin vetopäivänä pelimuodot ovat yksinkertaisen tehokkaita, joskus kokeillaan jotain uuttakin mutta se ei muuta pelirakennetta liikaa eli taas sepäivän perusajatus säilyy. Kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva toteutus.

Mörkö

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #48 : 14 Lokakuu, 2014, 17:38:56 »
Sekä syyskuun, että lokakuun Nokian peleissä Nico Ran nosti hienosti turvallisuuspuolen aspekteja hyvin esille; Syyskuussa ehkä hieman yllättäenkin(?) pelinvetoon joutunut Nico antoi melkoisen tietopläjäyksen suojalasien ja -maskien turvallisuudesta. Varsinkin tuoreemmat ja nuoremmat harrastajat, sekä muutamia paikallaolevia isejä jaäitejä, sekä ainakin osaa pelaajista asia tuntui puhuttelevan ja hyvä niin. Viime viikonloppuna vuorossa oli samalta mieheltä tietopakettia erilaisista kuulista. Mielestäni molemmissa tapauksissa aiheet olivat hyviä ja tarpeellisia, sekä selkeästi esille tuotuja. Vaikka jokaisena pelipäivänä varsinkin silmiensuojaus käydään läpi, ei sitä voi liikaa painottaa.

Pelipäivän briiffeissä voitaisiin hieman tuoda julki sitä, että esim. Pirkanmaasoftin foorumilta löytyy yhteistyökumppanit, joilta jäsen voi saada tiettyjä alennuksia. Esimerkiksi alennuksen kanssa voi saada samaan hintaan laadukkaampia kuulia kuin nimeltä mainitsemattomista paikoista huonolaatuisia "halpis" kuulia. Sama homma suojalasien tai maskien hankinnassa, vaikka löytyyhän ns. erikoisliikkeistäkin huonoja kuulia tai suojaimia, myydään samoissa paikoissa myös laatukamaa. Lyhyesti siis; ei mainosteta välttämättä suoraan yhteistyökumppaneita, vaan mainostetaan PMS:n foorumia tietopakettina johon kannattaa pelaajien ja varsink7n nuorempien pelaajien yhdessä vanhempien kanssa tutustua. Vanhempien joukossa on myös sellaisia, jotka eivät täysin tiedä mitkä asiat kuuluvat heidän vastuulleen laskiessaan lapsensa pelaamaan ja missä kohtaa Pirkanmaasoft kantaa vastuuta.

Vielä viimeiseksi aika lailla kysellään pelipaikoilla ennen pelipäivää "kenelle voi näyttää lupalapun?", "kenelle voi maksaa pelimaksun?" jne jne. Varsinkin jos on joku uusi pelaaja tai vain paljon poppoota, voi olla hieman hankalaa koittaa näyttää oikeaa henkilöä. Olisiko aiheellista että pelinvetäjällä olisi esim. tyyliä "vanhanmallinen" järjestysmies-tyyppinen leveähkö käsivarsinauha, jossa teksti "pelinvetäjä" tai sitten huomioliivi samalla tekstillä? Hihanauhaa voisi periaatteessa pitää kädessä koko päivän, huomioliivi voi aiheuttaa ehkä hieman liikaa sekaannusta pelatessa.

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 781
 • Ei se satu.
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #49 : 14 Lokakuu, 2014, 19:28:18 »
Kiitos Mörkö.

Omalta osaltani ajattelin edelleen nostaa noita keskeisimpiä juttuja briiffien yhteydessä esiin ja kun porukkaa on sopivasti, jatkaa lyhyillä tehokkailla koulutuspläjäyksillä. Nyt on käyty silmäsuojaus ja kuulat, tulevaisuudessa hieman lisää kuulista, kengät, kommunikaatio, käyttäytyminen pelikentällä, maastoutuminen, RY:n toimintaa, mikä vaikuttaa aseen tarkkuuteen ja kantamaan yms. Selkeitä, lyhyitä perusjuttuja joilla nostaa Pirkanmaasoftin pelaajien perustasoa ja joilla jokainen voi parantaa pelaamistaan, jos haluaa. Tämä on tietty tasapainottelua sen kanssa, että jotta porukan mielenkiinto säilyy, briiffien pitää olla lyhyitä ja tehokkaita, tämän päälle tuleva "koulutus" vieläkin tehokkaampaa. Briiffit ovat kuitenkin se tärkein juttu.
Ja juu, hyvin luettu, pelinveto tuli n. minuutin varoitusajalla. Paljon on opittavaa rytmistä noilta kokeneilta vetäjiltä.

Otin palautteestasi kolme asiaa joita varmasti funtsitaan tarkemmin, foorumin mainostamisen, vastuiden tarkentamisen sekä pelinvetäjä-hihanauhan.

Juhis

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 32
 • Älkää iniskö se on se taito.
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #50 : 14 Joulukuu, 2014, 15:30:26 »
Hyvät pelit tänään lempäälässä. NRAN piti todella toimivat pelit.

k4meli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 376
 • Pinkiponkii
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #51 : 18 Tammikuu, 2015, 20:13:24 »
Uusi jäsenvastaavamme Heta (foorumi nickki mulle tuntematon) veti tänään pelit, käsittääkseni ensimmäinen kerta hänelle? Kokonaisuutena varsinki ekaksi vedoksi ERITTÄIN HYVÄ.

Briiffin alussa selkeästi jännitti, mutta pölötys oli todella selkeää ja kaikki tärkeät asiat tuli selväksi, jopa ilman muistilistaa? Pelimuodot oli hyviä ja selkeitä. Tahti millä pelejä vedettiin oli ajoittain todella nopea, oon hyvin omatoiminen ja ymmärrän että kun putoan ja saavun offarille, ensimmäisenä lataan ja fiksaan rojut valmiiksi seuraavaan peliin ja sitten vasta lässytän kavereille, mutta silti välillä oli vaikeuksia keritä riveihin ajoissa. Joku saattoi siis kokea tahdin ehkä liian nopeaksi, mutta henk koht koen että talvella on kiva kun kokoajan tapahtuu niin ei kylmä yllätä.

Ainoa valitus liittyy ääänenkäyttöön, pojillakin (esim mulla) on vaikeuksia saada ääni kantaan kunnolla, en tiedä voiko tätä edes parantaa liiemmin? Noh, rohkeesti jatkossa vaan silkkaa huutoo nuo riveihin ym. komennot

Dumle

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 151
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #52 : 19 Tammikuu, 2015, 22:58:22 »
Hienoa kun näkee vähän väliä uutta verta yhdistyksen riveissä. Pelien vedoista en tullut mitään sanomaan kun en kerta paikallakaan ollut.

Mutta olen antanut itseni ymmärtää aikoinaan pelinvedoista saamastani palautteesta, että saattaisin omata kohtuullisen kantavan äänen, joten siihen liittyen huutelen. En ole mikään äänenkäytön ammattilainen, enkä tiedä mitään erikoiskikkoja siihen... mutta omasta kokemuksesta vinkki: kantava ääni lähtee palleasta, ei kurkusta. Alkuun koitti saada äänen kuulumaan kirjaimellisesti huutamalla (lue: rääkymällä) ja illalla oli kurkku käheenä. Kun opin ottamaan sen "äänenpaineen" tuolta vatsasta ja palleasta, kurkkua käytti vain siihen että äänestä muodostui sanoja, niin johan alkoi pelialueen toisessakin päässä kuulumaan. Hiton hankala selittää kirjoittamalla, mutta uskon että jos minä opin saamaan äänen kantaan pelialueen päästä päähän ilman mitään kursseja, niin kyllä tekin :)

Tsemppiä kaikille pelien vetäjille. Sen vähän mitä oon käyny enää mestoilla idlaamassa, niin joka kerta on saanu olla todella tyytyväinen meininkiin.
Lentäjän poika
MyFleet

samppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 36
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #53 : 30 Tammikuu, 2015, 17:00:36 »
Taas hyvä peli deconilla paitsi että joku huusi pelin alussa "peli ohi" ja se loppu siihen.Eikö se pitäisi tehdä selvemmäksi millon se huudetaan!

Haapanen

 • Hallituksen jäsen
 • Administrator
 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 196
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #54 : 30 Tammikuu, 2015, 18:53:41 »
Kannattaa muistaa että VAIN päivän PELINVETÄJÄLLÄ on oikeus
Huutaa peli ohi.

Jos tälläistä tapahtuu niin kannattaa asiasta mainita ihan rohekaasti jollekkin toimikuntalaiselle
Tai pelinvetäjälle
« Viimeksi muokattu: 30 Tammikuu, 2015, 20:37:35 kirjoittanut Haapanen »

Lassi-

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 114
 • Hathat.
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #55 : 30 Tammikuu, 2015, 20:32:39 »
No tuota, myön peleissä tuo tapahtu ja pelin ohi huudonhan saa huutaa pelaajakin pelimuodosta riippuen tms lipunryöstö. Tässä tapauksessa joku huusi pelin ohi 2min pelin alettua ja objektiivin ollessa viellä kaukana sen maalipaikasta.
Airsmith, as in airgundoctor.

NumbNuts

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 42
 • Vihainen veteraani
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #56 : 08 Maaliskuu, 2015, 01:02:35 »
Edeltävään tapaukseen en ota kantaa.

Lainaus
2.5. Pelin lopetus

Kun on todettu, että kaikki toisen joukkueen pelaajat on eliminoitu, tehtävä suoritettu tai asetettu aikaraja umpeutunut, huudetaan "PELI OHI!". Jokainen pelaaja toistaa tämän huudon.
Tämän jälkeen kannattaa ripeästi siirtyä offgame-alueelle. 

Hauska tämä vain pelinvetäjillä on oikeus.

IMHO maalaisjärjen käyttö on sallittua.

Turskanlahtaaja, RAIDAAJA, Usvainen kukka ja muuta sen sellaista.

NumbNuts

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 42
 • Vihainen veteraani
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #57 : 15 Maaliskuu, 2015, 19:53:06 »
Hyvät pelit oli tänään vaikka olinkin herännyt väärällä jalalla.
Todella mukavaa porukkaa paikalla.

Sen verran jäi käteen, että tosi usein rinteen päälle päässyt porukka dominoi toista puolta pelialuetta. Hitto kun olisi tullut mieleen, niin oltais kokeiltu niin että sinne päälle ei saa nousta ollenkaan.
Turskanlahtaaja, RAIDAAJA, Usvainen kukka ja muuta sen sellaista.

Zajiton

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4
 • What doesn't kill you makes you stronger
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #58 : 21 Toukokuu, 2015, 16:22:58 »
Palautetta 17.5 järjestetystä tapahtumasta Lempäälässä:

Itse olin ainakin tyytyväinen kyseisen päivän pelinvetäjään (tais olla Haapanen). Briiffi oli selkeä ja pelit mukavia. Pari hassua kertaa jäi joku tietty osa sen hetkisen pelin säännöstä epäselväksi, mutta kun kysyi joltain "veteraanilta" niin sai asian selville.

Rekku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #59 : 31 Toukokuu, 2015, 18:04:35 »
Heta veti tänään hyvät pelit. Tätä kolmen joukkueen/osapuolen peliä voisi pelata useamminkin.