Kirjoittaja Aihe: Palautetta pelinvetäjille  (Luettu 108438 kertaa)

Lassi-

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 114
 • Hathat.
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #15 : 02 Toukokuu, 2012, 16:13:10 »
Toki, ei palautteesta ole mitään hyötyä jos  sitä ei saa ilmaista. Mutta Kirjoittelinpahan tuon oman puolustuspuheeni tuohon nyt kannustuksena ja että muillekkin selviää paljonko hänellä oli aiakaa valmistautua. =)
Airsmith, as in airgundoctor.

k4meli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 374
 • Pinkiponkii
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #16 : 02 Toukokuu, 2012, 20:02:19 »
Uhku tämän jo sanoikin mutta koen asiakseni mainita kanssa että ketään ei tässä ketjussa haukuta. Täällä Suomessa ihmisillä on tapana mieltää tuo kaikkien haluama "rakentava palaute" negatiiviseksi ja kun sitä annetaan niin sit vedetään se Jalostajan Hernekeiton esituote sinne kuuluisaan nenään. Hyvät asiat on tärkeä mainita, mutta niistä ei opi mitään. Negatiiviset asiat on vielä tärkeämpi nostaa esille että kehitystä syntyisi, koska nämä on niitä asioita missä on opittavaa/parannettavaa.

Lassilla oli ihan asiallinen veto tulla "puolustamaan" pelinvetäjää, mutta mieluiten ko. pelinvetäjä voisi itse kertoa kuinka asiat meni. Tällöin voidaan myös varmistua siitä että jokainen pelinvetäjä lukee palautteensa täältä ja toivon mukaan sisäistää sen (tai edes osan siitä :) ). Olisi myös suotavaa että joku muukin kuin me "johtoportaan pölhöt" kävis kirjoittelemassa tänne mielipiteitään.

uka

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 82
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #17 : 04 Toukokuu, 2012, 00:48:57 »
Itse tulen jatkossa kirjotteleen, myös palautetta palautteseen, eli jos jatkossa saan palautetta, niin tulen kirjoittamaan "perustelut", "ideani" ja muut mieleen tulevat. Edelleen toivoin mahdollisimman paljon kaikilta jonkinlaista palautetta, kun en voi vielä edes loistava pelinvetäjä olla ja paras keino kehittää itseään pelinvetäjänä on kuunnella muiden palautetta :)

k4meli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 374
 • Pinkiponkii
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #18 : 06 Toukokuu, 2012, 20:05:08 »
Kommentit päivän (6.5) epistolasta.

Briiffi. Homma lähti asiallisesti käyntiin, ääntä oli mukavasti (toki vieläkin sitä olis maailmaan mahtunut). Sitten alkoi tapahtua mitä ihmeellisempiä asioita... Päivä meni muuten mukavasti joten ainoa moitittava liittyy tuohon briiffiin, siitä enemmän alapuolella.

Pelinvetäjä kehui ennen briiffiä kuinka hänellä on hieno 7 sivuinen lappu briiffiä varten, mutta eipä paperia käsissä näkynyt paitsi siinä vaiheessa kun piti miettiä jälleen "Sanoinko jo kaiken?". Briiffin aikana näkyi myös tänään erityisen paljon näitä "omasta mielestään hauskoja" näsäviisastelijoita, pienen vitsailun toki ymmärrän mutta tänään biiffin aikana näitä moottoriturpia oli kourallinen. Osittain tuon suunsoittamisen takia briiffi venyi ja kesti about 30min. Toisena ja pääsyynä oli pelinvetäjän tapa pukea säännöt "hauskoiksi" jolloin homma alkoi venyä.

Hauska juttu siellä täällä on ihan OK, mutta turhat "Multiplayer" -läpät ym. voi jättää pois. Eniveis, paras esitys näistä uusista pelinvetäjistä joita olen kerennyt näkemään toiminnassa.


Lassi-

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 114
 • Hathat.
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #19 : 06 Toukokuu, 2012, 21:04:27 »
Pelinvetäjä kehui ennen briiffiä kuinka hänellä on hieno 7 sivuinen lappu briiffiä varten, mutta eipä paperia käsissä näkynyt

Noh, mielipiteensä kullakin. Oli se lappunivaska mulla kokoajan kourassa tai taskussa kun jotain minkä ulkoa muistin niin puhuin briiffissä. ^^
« Viimeksi muokattu: 06 Toukokuu, 2012, 21:58:43 kirjoittanut Lassi- »
Airsmith, as in airgundoctor.

k4meli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 374
 • Pinkiponkii
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #20 : 07 Toukokuu, 2012, 09:05:41 »
Noh, mielipiteensä kullakin. Oli se lappunivaska mulla kokoajan kourassa tai taskussa kun jotain minkä ulkoa muistin niin puhuin briiffissä. ^^

Noh, tuon mainostamani muistilapun/käsikirjoituksen idea on juuri että siitä voi lukea briiffin suoraan jottei tule tätä "muistamisen" tarvetta. Mutta eniveis, kelpo pelinvetäjä, kivat pelit oli. Jos muistilappua keskustelua haluamme jatkaa, tehkäämme se YV:llä ettei lähde ketju väärille raiteille.

Pitääkin mainita kaikille pelinvetäjille että hieno homma, kun päivän ensimmäinen peli ei ole ollut talonpäistä! Jotkut on siis ainakin lukeneet näitä palautteita mitä tänne lätistään.

brundi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #21 : 07 Toukokuu, 2012, 15:03:00 »
Tässäkin asiassa kannattaa muistaa ne koulussakin opetetut esiintymistaidon perusteet. Lapusta suoraan lukemista on oikeesti melkosen ikävä kuunnella ja varmasti tällä tavalla tulee enemmänkin unohtumisia, sillä 7 sivua ja fontti 8 on melko hankala seurata missä mennään. Ranskalaisilla viivoilla ydinkohdat paperille, lukee pariin kertaan ääneen kotona ja varmasti homma toimii huomattavasti paremmin kuin kasalla paperia tai lonkalta vedettynä.

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 503
 • stitchbitch
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #22 : 27 Tammikuu, 2013, 20:16:59 »
Herätellääs tääkin aihe taas tällevuodelle. Antakaa varsinkin uusille pelinvetäjille palautetta, kun niitä putkahtelee!

Palautetta K4melille 27.1. peleistä:
Sopivan nopee tempo päällä koko päivän, eikä tarvinnut erien välissä odotella tarpeettoman pitkään. Tiätty pelaajamassan pienuus helpotti tässä kohtaa asiaa varmasti verrattuna kesän 100+ pelaajaan. Homma toimi hyvin näinkin, ettei pelinvetäjä pelannut pelipäivän aikana ollenkaan. En kuitenkaan tarkoita, että tähän tarvitsisi muiden pelinvetäjien ryhtyä.

Nosferatu

 • Toiminnanjohtaja
 • Administrator
 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 656
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #23 : 03 Helmikuu, 2013, 21:38:42 »
Palautetta Nöpölle tämän ensimmäisistä peleistä rakentavassa muodossa:

Briiffi alkoi ihan hyvin, mutta puhetta voisi vähän hidastaa, ja volyymiä nostaa. Ei oikein kuulunut sinne viiden metrin päähän, vaikka välillä yrittikin kuunnella. Ja jos puheesta kuuli jotain, meni ohi niin nopeasti ettei sitä juuri ymmärtänyt. Ensimmäinen peli alkoi oman kellon mukaan vasta lähelle puoli yhtä, ja pelit muutenkin menivät vähän lepsussa tahdissa. Pelit itsessään kävivät välillä turhan pitkiksi. Etenkin alienit ja taloon hyökkäykset venähtivät hyökkääjien jäädessä jumiin. Tiimejä olisi siis voinut tasoittaa hieman rankemmalla kädellä, etenkin jos kyseessä on peli, jossa toinen osapuoli hyökkää ja toinen puolustaa. Pelejä olisi voinut myös etukäteen miettiä, sillä seuraavaa peliä mietittiin ulkona seisoen valitettavan kauan. Pommipelit olivat kuitenkin aika hauskoja. Joissain peleissä olisi voinut sääntöjä ja rajoja tarkentaa ja käydä läpi, sillä eräässä raunion puolustuksessa puolustava taistelupari keksi juosta rantaan rajojen ulkopuolelle. Pelipäivä tuntui loppuvan aika aikaisin, mutta tuskin porukan kotiinlähdöstä voi pelinvetäjää syyttää.
« Viimeksi muokattu: 03 Helmikuu, 2013, 21:55:06 kirjoittanut Nosferatu »

D3nniz

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #24 : 21 Huhtikuu, 2013, 19:12:43 »
Tuli tässä tänään käytyä pitkästä aikaan Pirkanmaasoftin peleissä  Deconilla ja ilmeni tarvetta antaa rakentavaa palautetta.

Ensimmäisenä siis pelirajojen selittämisestä. Lähinnä kyse siis raunioiden puolustuksesta, jossa sanottiin teiden olevan rajana puolustajille. Uutena pelaajana oli vähän vaikea todeta missä takaraja meni, kun tämä "tie" nyt ei ollut aivan selkeästi havaittavissa. Varsinkin kun puolustus asemiin tuli kierrettyä raunion oikealta puolelta vallia pitkin ojaan ja sieltä kielletylle hiekkakasalle. Onneksi kukaan ei kuitenkaan repinyt pelihousujaan asian suhteen. Vastaus asialle: takaraja raunion takaseinän tasalle?

Toiseksi haluaisin mainita pelinvetäjän vähän turhankin rajusta raivokohtauksesta. Tämä sattui kun talonpuolustuksessa ylimäisen kerroksen (raunion puoleisen päädyn) rappukäytävä oli tukittu edellisen pelin jäljiltä vanerin palasella. Tilanteessa ruvettiin heti raivoamaan kaikille huoneessa oleville ja todettiin heidän eliminoituneen. Syyllisen etsiminen tuntui myös olevan erityisen tärkeää. Seuraavan pelin briiffissä syyllinen sitten löytyikin ja hän sai ilmeisesti 3 erää pelikieltoa.

Sama tilanne oli muutenkin vähän outo, sillä pelinvetäjä joka siis oli kaverinsa kanssa hyökkääjä, ilmestyi yhtäkkiä edellä mainitun vanerin alta yläkertaan. Tässä vaiheessa kukaan huoneessa oleva ei ollut vielä kuullut pelin edes alkaneen. Muutenkin oli usein tilanteita, jossa pelihuudot eivät kuuluneet kunnolla. Eli pelihuutojen toistamisen ja äänen käytön tärkeyttä voisi ehkä enemmän korostaa.

Viimeisimpänä asiana erään pelin briiffin aikana sattuneesta kranaatinheittimen laukeamisesta maahan. Kolmen pelikerran välitön pelikielto oli mielestäni oikea tuomio, vaikka laukeaminen johtuikin safella olevaan heittimeen laitetusta kranaatista. Kranaattia niin kuin lipastakaan ei saisi laittaa aseeseen ennen peliä (lisämaininta alkubriiffiin?). Ihmetytti silti, että kaikilla ei ollut suojalaseja päässä, vaikka oltiin pelialueen rajalla. Myös samassa briiffissä (ilmeisesti pelinvetäjän kaverin) aseen laukeamisen huomauttamatta jättäminen ihmetytti. Ase oli kuitenkin yläkenoon, mutta lipasta ei ollut.

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 503
 • stitchbitch
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #25 : 21 Huhtikuu, 2013, 21:00:31 »
Hyvä, että palautetta tulee, tästä voidaan parantaa. Mukavaa myös, että palaute oli kirjoitettu asiallisesti, harvemmalta tuntuu onnistuvan, jos jotain on jäänyt hampaan koloon. Itse en ollut tapahtumapaikalla, joten kommentoin asiaa kirjoituksesi pohjalta, enkä ota kantaa sellaisiin tapahtumiin, joissa läsnäolo olisi kommetoinnin kannalta välttämätöntä.

Pelirajat ja erikoisemmat pelimuodot on luultavasti aina vähän hankalia ensimmäistä kertaa pelatessa. Tässä ei kuitenkaan mielestäni ole ongelmaa sikäli, kun esim nuo pelirajat oppii muutaman kerran pelaamalla.

Huutojen toistaminen on aina vähän ongelmallista, mutta kyllä siitä jokaisessa briiffissä mainitaan ja joskus näitä oikein harjoitellaan. RYllä on myös pillejä, joita on jaettu pelinvetäjille ja aletaan tarvittaessa käyttämään näitä deconillakin, jos huutojen kuulumattomuus muodostuu suuremmaksi ongelmaksi.

Lippaista ja kranaateista mainitaan myöskin briiffissä ja tätä painotetaan erityisen voimakkaasti. Jos nyt ymmärsin oikein, niin henkilöllä jonka vehje laukesi (hehe) oli lipas (kranaatti) aseessa ja hän sai bannia ja toisen henkilön pysyssä ei lipas ollut kiinni vahinkolaukauksen aikana, eikä hän tästä saanut bannia? Jos asia oli näin, niin on toimittu aivan oikein. Lipas kiinni aseessa on vaarallinen teko, toisin kuin lippaattoman aseen laukeaminen, jossa tyhjälaukaus on oikein suoritettu (vaikkei tämäkään toivottavaa ole).

D3nniz

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #26 : 21 Huhtikuu, 2013, 21:41:51 »
Totta että pelirajat tulevat tutuksi yhden tai kahden pelikerra jälkeen. Itse ainakin osaan ne tämän kerran jälkeen =P Mitä huutoihin tulee, niin asiaan saattoi tietenkin vaikuttaa myös suuri nuorten pelaajien määrä.

Lippaista tosiaan mainittiin alkubriiffissä (huolestuttavaa olisi jos ei olisi mainittu), mutta kranaateista ei mainittu. Kranaatin verrattavuus lippaaseen luulisi silti olevan melkein jokaiselle aika selvä asia, mutta mainitsinpa asiasta silti. Ja tosiaan bannien osalta asia meni juurikin noin.

En tiedä olisiki mahdoton tehtävä (lähinnä nuorempien osalta) saada turvallisuuskäyttäytymiseen vielä lisäystä, että aseiden piippujen tulisi offarialueella olla aina alakenoon.

Lassi-

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 114
 • Hathat.
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #27 : 22 Huhtikuu, 2013, 04:21:12 »
Voi mennä miltein mahdottomuuksiin sellaisten vaatiminen nuoremmalta sakilta. Tässä on omalla kohdalla tullut pelejä vetäessä muutama Asennevamma tapaus vastaan jossa pelaaja on vaan sitä mieltä että mitä se ny haittaa jos vähä tekee sääntöjä vastaan ja jos siitä menee sanoon niin vastaus on "Niin sitten, kerta mitää haittaa" ja parhaimmillaan kunnon suun soittoa.
Yrittää voidaan asiaa toitottaa toki.
Airsmith, as in airgundoctor.

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 503
 • stitchbitch
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #28 : 22 Huhtikuu, 2013, 11:08:04 »
Moiset asennevammat on onneksi jokseenkin helppo karsia poistamalla kyseinen henkilö alueelta ja toivottamalla tervetulleeksi seuraavan kerran sitten, kun osaa ottaa muidenkin turvallisuuden huomioon.

Lipas irti ja tyhjälaukaus suoritettunahan pitäisi olla täysin riittävä turvatoimi, mutta se tosiaan edellyttää sitä, että kaikki ovat näin tehneet. Muutenkin offarilla pyssyn turhaa ja ylimääräistä räpellystä tulisi välttää.

Ahola

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 24
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #29 : 29 Huhtikuu, 2013, 22:08:31 »
Palautetta Aapolle sunnuntain peleistä;

Briiffi sujui hyvin ensikertalaiseksi, tärkeitä asioita painotettiin, mutta hoitui silti nopeasti. Pelit pysyivät ripeinä, välillä tosin vähän liiankin, mutta toisaalta omasta mielestä mielummin niin.
Pelimuodot olivat monipuolisia. Koko pelialue saatiin ensimmäistä kertaa käyttöön, tosin nythän kelit vasta peräkylän käytön sallivat. Pelit kestivät myös tarpeeksi myöhään.

Miinuksia siitä että pelinvetäjän autobalance ei oikein toiminut. Lähes jokaisessa pelissä joukkueet olivat "laadultaan" epätasaiset, kun niitä yritettiin tasata niin se käänsi tilanteen heikomman joukkueen eduksi, kun kokeneemmat pelaajat siirrettiin tähän ns. "huonompaan" joukkueeseen.
« Viimeksi muokattu: 29 Huhtikuu, 2013, 23:13:30 kirjoittanut Aloha »