Kirjoittaja Aihe: Kranaattisääntöjen muutokset.  (Luettu 2468 kertaa)

ArmaFennica

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 9
Kranaattisääntöjen muutokset.
« : 15 Kesäkuu, 2022, 05:50:39 »
Kaikki muutokset eivät ole hyvästä, nyt tehty kranaattisääntöjen muutos särähtää pahemman kerran.
-Millä perusteella sääntöä muutettiin?

Nosferatu

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 655
Vs: Kranaattisääntöjen muutokset.
« Vastaus #1 : 15 Kesäkuu, 2022, 20:05:37 »
Moni pelaaja on kokenut ärsyyntymistä dekokranaateista, sillä ne ovat erittäin pelitehokkaita pelivälineitä suhteessa niiden käytön tai valmistuksen helppouteen. Tätä ärsytystä ei ole helpottanut, jos hyvässä puolustusasemassa olleen pelaajan tiputtanut dekokranaatti on ollut kyhätty olemattomalla vaivalla esimerkiksi vessapaperirullan hylsystä ja teipistä. Myös oikeiden airsoft-kranaattien omistajat ovat välillä olleet harmissaan, koska kuulaa ampuva kranaatti ei anna juurikaan etua verrattuna dekokranaattiin. Valtaosalla Suomen pelinjärjestäjistä ei ole minkäänlaista dekokranaattisääntöä olemassa.

Dekokranaatteja ei haluttu suoraan kieltää, mutta jatkossa dekokranaattia käyttääkseen pelaajan pitää nähdä hieman enemmän vaivaa kranaatin hankkimiseen tai valmistukseen. Vaatimus kranaattia selkeästi muistuttavasta esineestä helpottaa myös pelinvetäjien työtä ja luo tasapuolisuutta, sillä aiemmin "etäisesti kranaattia muistuttava esine" on ollut hyvin tulkinnanvarainen määritelmä. Aiemmin osa pelaajista on saanut pelata vessapaperidekojen kanssa ja osa taas ei. Kaupasta ostettuna dekokranaatit eivät tätä nykyä paljoa maksa, ja itse tekemälläkin voi edelleenkin saada hyväksyttyjä dekokranaatteja käyttöönsä, esimerkkinä välillä näkyneet hienot puusta tehdyt varsikäsikranaatit.

Hurmakarva

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 20
Vs: Kranaattisääntöjen muutokset.
« Vastaus #2 : 20 Kesäkuu, 2022, 17:41:24 »
Ja jokin tennis/sählypallo dekokranaatti antaa käyttöedun pomppivuudensa ja pyörimis etunsa vuoksi, epäreilun ja epäselvän "räjähdys" paikan.