Kirjoittaja Aihe: Palautetta pelinvetäjille  (Luettu 111361 kertaa)

Petr

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 32
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #60 : 31 Toukokuu, 2015, 19:29:43 »
Komppaan ylläolevaa. Kolme isoa tiimiä on vielä suhteellisen helppo ripotella alueelle.

Muutenkin päivä rullasi hyvin, ainakin omasta mielestäni tauko/peli-tempo oli sopiva ja säännöistä jaksettiin pitää kiinni ja muistuttaa.

Val

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 19
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #61 : 01 Kesäkuu, 2015, 13:55:01 »
Kiitokset pelin vetämisestä Hetalle täältäkin.

Tuli tuossa tosin noista takapuskissa olemiskeskusteluista mieleen, että mites olisi jos peliin osallistumaton pelin vetäjä kuljeskelisi pelialueella seuraamassa, että peli myöskin menee kuten pitää ja mitään tyhmyyksiä ei tehdä. Esim. jos joku on puolustajille kuulumattomalla alueella tai jos osumia ei oteta etc ja puuttuisi näihin samalla. Noissa ulkomaisissa peleissä näkee noita tuomareita aika usein.

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 794
 • Ei se satu.
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #62 : 01 Kesäkuu, 2015, 15:10:04 »
Ulkomaisissa videoissa näkyy tuomareita hyvin usein koska pelit on kuvattu maksullisilla pelialueilla, tuomarit ovat henkilökuntaa ja pelien järjestäjiä. Ulkomailla homma toimii monasti siten että yritys-x omistaa pelikentän johon pääsystä pelaajat maksavat. Esim. Japanissa (josta meillä kävi vieras tässä taannoin) pelimaksu alueelle on suurinpiirtein 25€/päivä.

Pirkanmaasoft ry:n peleissä pelien veto (sekä kaikki muukin toiminta) taas perustuu puhtaasti vapaaehtoisuuteen, joten tuomareita voi olla vaikea löytää.
Pelien vetäjät kuuluvat toimikuntaan tai hallitukseen ja ovat vetämässä pelejä oman pelaamisensa kustannuksella, eivätkä saa hommasta palkaa, vain pienen bensarahan. Esim. eilen, Heta saapui paikalle mutta ei pelannut, vaan käytti aikansa hoitamalla jäsenasioita sekä vetämällä pelit.

...vetäjät kyllä puuttuvat osumien ottamattomuuteen ja muihin sääntö-säätöihin, tämä pyritään vain hoitamaan nätisti ja ystävällisesti opastamalla, ei suuren yleisön edessä.

L4teK01

 • Vieras
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #63 : 01 Kesäkuu, 2015, 15:46:16 »
Katos kun täälä ei oikeen tarviskaan oo noissa osuma asioissa kun ihmiset on ollu rehellisiä aina noitten kaa. Rehellisyyshän on iso osa airsoftia.

-Late

Val

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 19
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #64 : 28 Syyskuu, 2015, 09:19:38 »
Hyvät pelit Pinsiössä eilen. Kiitokset pelinvetäjille.

Pinsiössä nuo vallit tekevät kyllä ison vaikutuksen peliin. Samoin pusikot, joista tark'ampujat pääsevät ampumaan putkiin. Näiden (pusikot ja valli) käyttöä rajoittamalla peleissä, joissa puolustaja ei saa tehdä manööverejä niihin pelistä tulisi mielekkäämpiä puolustajille. Alien ja molemmat puolustuspelit menivät todella nopeasti tästä johtuen.

Pilotti ja pommi menivät molemmat enimmäkseen TDM:ksi, koska vallin päällä olevat objektiivit johtavat melkein vääjäämättä siihen, että koko vastajoukkue pitää eliminoida. Eritoten kun vielä pommi viedään vastustajan aloituspaikalle, pitää koko vastustajan tiimin läpi mennä. Alhaalla olevat objektiivit taasen toisi ehkä enemmän liikkuvuutta peliin ja olisi helpompi keskittyä itse objektiiviin.

Semmosia ajatuksia. Mielipiteitä?

Nosferatu

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 655
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #65 : 28 Syyskuu, 2015, 15:34:52 »
Itse pidän Tappimaasta juuri sen takia, koska siellä on helppo nähdä mistä sinut voidaan ampua. Esimerkiksi putkessa seisoskelu johtaa todella nopeasti pelistä tippumiseen. Tietynlaisella tilannetajulla pääsee hyvin pitkälle, kun pysähtyy aina hetkeksi miettimään, että mistä suunnasta se hyökkääjä tai kuula saattaisi tulla. Itse hyökkääjänä alienissa sain huomata, että puolustajilta puuttui tällainen tilannetaju kokonaan. Toki asiaan saattoi vaikuttaa se, että pelinvetäjä valitsi jotain 15-20 hyökkäjää pelin alkuun, mikä oli ehkä vähän kumma veto.

Mielestäni "hankalien" pilotti- ja pommipelien hienous on juuri siinä, että joukkueilla on mahdollisuus käyttää erilaisia taktiikoita voittaakseen pelin. Esimerkiksi keltainen joukkue voi "antaa" punaisen joukkueen hakea pilotti vallin päältä, ja sen jälkeen kaapata tämä punaisten kuljetettua tämän pois vallin päältä. Eilisissä peleissä keltaisella joukkueella oli hyvä taktiikka. Punainen joukkue sai vallattua teletappikompleksin, mutta keltainen osapuoli levittäytyi pusikkoihin ja vallille punaisten ympärille, napsi punaiset pois ja lopulta voitti pelin. Mikäli pilotti olisi ollut jossain helpossa ja nopeasti saavutettavassa paikassa, olisi nopein juoksija vain napannut pilotin mukaansa, juossut takaisin aloituispaikalleen ja peli olisi päättynyt minuutissa.

Petr

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 32
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #66 : 28 Syyskuu, 2015, 16:28:25 »
Kysymys asian sivusta koska en päässyt paikalle:

Minkälaista "pilottia" kyseisessä pelimuodossa käytettiin?

SamP

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 18
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #67 : 28 Syyskuu, 2015, 16:32:57 »
Taidettiin pirilää käyttää :D

K-Lu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #68 : 25 Maaliskuu, 2018, 16:48:26 »
Vanhaan topiikiin nosto, mutta tästä pelipäivästä (25.3) on pakko antaa palautetta:

Hatunnoston arvoinen suoritus toimikunnalta, erityisesti pelien tiukka tahti ja selkeät briiffit piristivät omaa päivää. Lisää tätä ehdottomasti!

Nuo toimikunta vs. muut -tyyppiset pelit haluan nostaa esille. Toisinaan tuntuu että osa pelaajista asetetaan eräänlaiseen maalitaulun osaan, kun kokeneemmat ja paremmin varustautuneet pelaajat kootaan yhteen muita vastaan.

- Aleksi

joksu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 119
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #69 : 25 Maaliskuu, 2018, 20:47:48 »
Totta. Kataja-Ahon briiffi oli selkeä ja katti aiken oleellisen. Pelit saatiin myös sujuviksi kun esim. alakylä tyhjennettiin keltaisista, jotka dominoivat sieltä koko peliä. Endarilla on nälkä peli oli tosiaan melko dominoiva. Puolustajia olisi voinut olla vähän vähemän varsinkin jos varusteina on kranaatti ja virpomavitsa :D . No joo oli se hauskaa! Mutta yllättävän hyvät pelit ja kestikin pitkään. (puoli 5?)

Kataja-aho

 • Puheenjohtaja
 • Administrator
 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 120
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #70 : 27 Maaliskuu, 2018, 11:30:06 »
Jees, kiitos palautteesta. Tarkoituksena oli uuden pelimuodon kokeilu, josta piti ottaa palautetta pelaajilta seuraavan pelin alussa, joka sitten unohtui. Harmillista jos on tullut olo että on joutunut olemaan maalitaulu, tämä ei ollut tarkoitus... Puolustajia sekä hyökkääjiä valitsiessani näin asian että puolustajia oli noin kaksin/kolminkertainen määrä. Oletuksena itselläni oli että peli ei olisi ollut hyökkääjälle niin "helppoa" syynä että hyökkäys isoa porukkaa vastaan on vaikeampaa. Aliarvioin hyökkääjien voiman, ja tästä syystä peli meni miten meni. Erittäin valitettavaa.. Itse mielelläni otan peliehdotuksia vastaan, mikäli jollakin on semmoisia jakaa. Kiitos palautteesta, näin me kehitytään. Palautetta saa antaa lisää jos siltä tuntuu, jotta saadaan pelipäivistä mielekkäitä kaikille.
Acta Non Verba

Nachoburrito

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #71 : 13 Huhtikuu, 2018, 20:51:13 »
Morjes! Olen ollut Pirkanmaasoftin jäsen nyt täyden vuoden ja peleissä käynyt hieman yli kaksi vuotta, vähintään kerran kuukaudessa. Yleisesti säännöt ja pelinvetäjien toiminta on moitteetonta ja säännöistä on pidetty erittäin hyvin huoli. Lisäksi jämptit huomautukset ovat olleet paikallaan, varsinkin nuorempien pelaajien huomaamattomuuden kohdalla (lasit otsalla, aseessa lipas offarilla). 

  Kuitenkin haluaisin mainita osumien havaitsemisesta. Edellisissä peleissä (8.4.) jälleen pelinvetäjä joutui huomauttamaan muutaman ensimmäisen kierroksen jälkeen osumien ottamisesta. Tämä muistutus on nyt jouduttu antamaan melkein jokaisissa peleissä missä olen kerennyt käymään talven ja kevään aikana. Syy ei tietenkään ole pelinvetäjissä, enkä tiedä miten käytäntö toimii henkilökohtaisella tasolla, mutta suurta hämmennystä on aiheuttanut se, että keneen on osunut kuulia joita kyseinen henkilö/henkilöt eivät ole huomanneet/halunneet ottaa osumina.

  Edelleen, en tiedä tehdäänkö asiasta aina huomautus kyseiselle henkilölle erikseen, mutta yleisellä huomautuksella ei välttämättä päästä kovin pitkälle niissä tilanteissa missä henkilön vaatteet ovat liian paksut tai ei ole syystä tai toisesta huomannut osumia. Usein itselläni ainakin on käynyt niin, että jos en olisi suoraan silmilläni nähnyt saapuvia kuulia, en olisi huomannut osumaa (ehkä olisi syytä vähentää varustusta, mutta minkä tekee jos vähäinenkin varusteiden vähentäminen menisi jo siveellisyyden pimeälle puolelle?). Varsinkin syöksymis-tyyppisissä tilanteissa, missä saattaa oma varustus ja ympäristö aiheuttaa samalaisia tuntemuksia ruumiinosiin, kuin kaukaa ammuttu kuula. Tietenkin yleinen huomautus saattaa kolauttaa muutamien henkilöiden omatuntoa mikäli toiminta on ollut tarkoituksellista, mutta huomaamatta jääneissä osumissa ei sillä hirveästi tee parannusta.

  Lisäksi itse olisin erittäin kiitollinen mikäli ennen riveihin järjestymistä seuraavalle kierrokselle, pelinvetäjä voisi mainita, että mikä pelimuoto tulee olemaan kyseessä. Muutamaan kertaan on tullut otettua aivan vääränlainen varustus ottaen huomioon kuinka pitkä kierros on tulossa ja millaisessa skenariossa tullaan pelaamaan. Onhan jo usein mainittu mikäli tuleva kierros tulee olemaan erityisen pitkä (hq, alien), mutta jos saisi pyytää kauniisti että pelimuoto mainittaisiin jo etukäteen, ellei siihen tietenkin ole hyvä syy miksi pelimuotoa ei kerrota etukäteen.

Ja vielä mainittakoon että edellisissä viikonloppupeleissä eräs pelimuoto, jossa yläkylä (yläpelto) otettiin pois käytöstä ainakin kierroksen alun ajaksi, oli täydellinen, siinä mielessä että siinä tuli käytettyä erilaista lähestymistapaa maaston hyväksikäyttöön kuin perinteisesti, tämän variaation ansiosta kyseinen kierros oli jopa paras Pirkanmaasoftin lempäälässä järjestämistä kierroksista missä olen itse ollut mukana, lisää näitä erittäin mielellään!
Lisäksi edellisten pelien kertatulipakko oli omasta mielestäni todella hyvä asia, liian suuret sarjalla roiskimiset eivät houkuta liikkumaan, kun joku sadan kuulan sarjasta kuitenkin osuu. Lisää kertatuliviikonloppuja, kiitän.

Palaute saattaa näyttää lannistavan negatiiviselta (tai liian pitkältä jaarittelulta), ja haluan eritoten painottaa, että pirkanmaasoftin toimikunnan toiminta on erittäin asiallista ja on saanut ainakin meikäläisen innostumaan lajista aivan eri tasolla kuin mitä se aikaisemmin oli ollut. Kiitän jo kahdesta hyvästä vuodesta, toivottavasti hyvä meisinki jatkuu!

Kenia

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 46
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #72 : 16 Huhtikuu, 2018, 11:37:57 »
hiphei!

viime sunnuntaina (15.04) oli mainiot pelit, kiitos vetäjälle ja kanssapelaajille!

mutta! kaino toive on, että voisiko alien-pelimuodon jo jättää pois? se ei oikein toimi. vartti ihmetellään, ja jos hyökkääjät ovat yhtään tasalla niin minuutissa kaikki on vyörytetty. ei kovin hauskaa. jos on pakko sitä pelata, niin vähän voisi katsoa, että ekat hyökkääjät nyt yhtään saisivat mitään aikaan.

Roopeos

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 162
 • "Sieltä se Roope tulee ja ampuu vaan kaikki"
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #73 : 07 Toukokuu, 2018, 10:00:39 »
Palautetta pelinvedolle: Lauantain 5.5 nuorisopelit ja 6.5 Sunnuntaipelit Peetun vetäminä onnistuivat hyvin. Vaikka nuorisopeleillä oli hieman vähäsesti sakkia,pelimuodot toimivat,Nuoria(mukaanlukien minua) ohjeistettiin hyvin. Sunnuntaina Mm. Gunther ja soteuudistus—peli oli hauska,joskus uusiksi. Lopussa pelattu parijoukkuepeli,jossa tavoiteltiin objektia,oli mukava. Hyvin meni,samaan malliin eteenpäin:)
Pysyt:
-LCT AK74M
-Lonex MK18
"Tässä ois vaihteeksi tällästä vikaa"

joksu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 119
Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Vastaus #74 : 07 Toukokuu, 2018, 17:08:53 »
Juu nuo sunnuntain pelimuodot oli kyllä kivoja. Ja se paripeli oli mun ja Roopen lemppari :D