PIMS Logo

Airsoft


Airsoft eli softaus on taistelupeli, jossa vastustaja eliminoidaan muovi- tai biokuulia käyttävällä airsoft-aseella. Airsoft sai alkunsa Japanista 1980-luvulla paikallisten aselakien kieltäessä oikeiden tuliaseiden hallussapidon.

Airsoftyhdistysten järjestämät pelit ovat järjestäytyneitä, ja niissä pelaajien turvallisuuteen pyritään kiinnittämään erityistä huomiota. Airsoftpelissä joukkueet suorittavat ennalta sovittuja tehtäviä kuten valitun kohteen suojaamista käyttämällä aidon ampuma-aseen näköisiä pelivälineitä, joiden ammuksina on 6 millimetrisiä biohajoavia kuulia.

Airsoft eroaa värikuulapelistä siinä, että muovikuula-aseen biohajoavat kuulat eivät yleensa murskaannu eivätkä jätä minkäänlaista maalijälkeä osuessaan. Aitoja tuliaseita muistuttavien asejäljitelmien lisäksi airsoftpelille voi olla luonteenomaista sotilasrekvisiitan käyttö vaikka pelaaminen ei läheskään aina ole eläytymispainotteista. Suomessa harrastettavat pelit keskittyvät pääasiassa yhdessä tekemiseen. Toinen ero paintballiin on osuman tunteminen. Normaalitehoisesta airsoftaseesta ammuttu kuula ei osuessaan yleensä jätä osumajälkeä ja osuman tuntemista voisi verrata nipistykseen. Kuulan vähäisestä lähtönopeudesta huolimatta, on silmäsuojia käytettävä AINA.


Tyypillinen suomalainen airsoft-tapahtuma on ns. viikonloppupeli: joko lauantaina tai sunnuntaina järjestettävä, kestoltaan yleensä n. kuuden tunnin pituinen tapahtuma, jonka aikana järjestetään useita pienempiä pelejä. Toinen tyypillinen tapahtumatyyppi on skenaario, joka tarkoittaa kestoltaan tavanomaista viikonloppupeliä pidempää ja yleensä yhtäjaksoista peliä. Skenaariopelien tyypillisiä ominaisuuksia ovat laajuus - yksi skenaario saattaa kerätä parhaimmillaan satoja pelaajia - sekä tietty idea: skenaariopelit perustuvat yleensä tiettyyn tosipohjaiseen tai täysin fiktiiviseen juoneen, joka ohjaa pelin kulkua ja pelaajien käyttäytymistä.

Yhteistyössä


Takaisin ylös



Kirjaudu