Kirjoittaja Aihe: Semi-only päivät ja hpa-bias  (Luettu 5849 kertaa)

jägermeister

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 42
 • I SAID COME IN DON'T STAND THERE !
Semi-only päivät ja hpa-bias
« : 16 Elokuu, 2017, 15:28:05 »
Olen nyt tässä useamman kerran ollut mukana peleissä, jossa pelinvetäjä on päättänyt, että sarjatulen käyttö ei ole lainkaan sallittua, tajuan että pienillä etäisyyksillä, kuten lempäälän kylissä, sarjatulen kieltäminen on hyvä, mutta sitä en kyllä pysty käsittämään, kun nokian valtavalla alueella ei saa sarjaa käyttää ollenkaan.

Sarjan poistaminen antaa Nokialla hpa-pelaajille epäreilun edun, letkupyssyt vaikuttavat usein ampuvan "semillä" enemmän kuulia kuin omasta sähköpyssystäni lähtee sarjalla, ei ole mukavaa saada kymmentä"semi" laukausta vatsaan sekunnin sisällä, mitä usein tuntuu tapahtuvan.

Eli perjaatteessa, pointtini on, että jos hpa pyssyjen semi on nopeampi kuin sähköpyssyn full auto, onko automaattitulen täysi kieltäminen reilua?, mielestäni samalla logiikalla voisi asettaa rajoituksia hpa pyssyjen liipasinviiveelle, jolloin semispämmi ei olisi ongelma.
Go home G.I

Nosferatu

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 655
Vs: Semi-only päivät ja hpa-bias
« Vastaus #1 : 16 Elokuu, 2017, 17:17:49 »
Kiitos palautteesta. Sarjatulen kieltoahan on perusteltu sillä, ettei yllättävissä lähitilanteissa (kuten Nokian kalliolla tai Lempäälän hökkelikylissä) tulisi paniikkilaukauksia, joissa yhden kuulan sijasta piipusta lentäisikin puoli lippaallista vastapuolen naamatauluun. Tavallisissa sunnuntaipeleissä sarjatulen käyttö on mielestäni hyvä pitää sallittuna, mutta tietenkin sitä on käytettävä järjen kanssa. Henkilökohtaisena mielipiteenä sarjatuli on epäherrasmiesmäistä ja täysin tarpeetonta, koska on aivan sama osuuko vastustajaan yksi vai kymmenen kuulaa, koska se ensimmäinen tiputtaa pelistä pois joka tapauksessa. Siksi en oikein ymmärrä miten HPA-pelaajat saisivat suurta etua nopeasta kertatulesta. Toki nopeiden aseiden käyttäjien on maltettava ampua vain se tarpeellinen määrä kuulia. Jos jollain pelaajalla on tapana ampua tarpeettoman paljon kuulia vastustajaan, oli kyseessä sitten sarja tai kertatuli, on siitä hyvä ilmoittaa pelinvetäjälle.

Näin hieman aiheeseen liittyen: Monissa skenaariopeleissä ja joidenkin muiden yhdistysten peleissä on harmillista, että tavoitteena on saada vastapuoleen mahdollisimman paljon kuulaa. Onneksi omassa yhdistyksessämme pelityyli on paljon herrasmiesmäisempää, eli vastustaja pyritään tiputtamaan mahdollisimman vähäisellä kuulamäärällä. Tätä pelityyliä pitää mielestäni vaalia, mutta sarjatulen täyskielto ei mielestäni ole siihen oikea tapa.

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 794
 • Ei se satu.
Vs: Semi-only päivät ja hpa-bias
« Vastaus #2 : 16 Elokuu, 2017, 18:10:37 »
Hyvä ja asiallinen palaute. Näitä sarjojen täyskieltoja on tosiaan ollut muutamissa peleissä. Kielto on otettu käyttöön yleensä jossain vaiheessa päivää ja vastauksena älyttömiin sarjoilla räiskimisiin. Esim. Purran kallioilla lähietäisyyksiltä ja huomattavan monen pelaajan toimesta. Palaute on kuultu ja tarkkailemme pelien tasapainoa sikäli kun sarjojen kieltoja taas käytetään.

Toiminnanjohtaja tuossa jo kommentoikin sarjan käyttöä ylipäätään, josta olen täysin samaa mieltä. Mitä HPA-aseiden seminopeuteen tulee, hyvän 11.1 voltin AEG:n tulinopeus ei juurikaan HPA-aseelle häviä, jos sillä on jollekkin väliä.

Mikäli spämmimistä tapahtuu, ilmoitus vaan pelinvetäjälle tai toimikuntalaiselle/hallituslaiselle, asia korjataan.

Muualla Suomessa pelatessa voi katsoa Pimssin porukkaa ylpeänä, meillä pelaajat tiputetaan pääasiassa taidolla eikä muovikuulapilvellä.
« Viimeksi muokattu: 16 Elokuu, 2017, 18:12:34 kirjoittanut Nran »