Kirjoittaja Aihe: 40mm kranaatit?  (Luettu 2475 kertaa)

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 513
 • stitchbitch
40mm kranaatit?
« : 28 Maaliskuu, 2012, 20:50:42 »
Ajauduin sellaiseen tilanteeseen, että lähitaisteluaseeksi tarvitsen 40mm kuulakranaatteja. Itsellä ei näistä ole laisinkaan kokemusta, joten heitelkääpäs omia kokemuksianne eri valmistajista tulemaan. Ebairsoftista saa aika edulliseen hintaan pariltakin valmistajalta, onko ne mistään kotosin? MIC näyttäs tekevän paljon kaikissa sateenkaaren väreissä ja myös DBoysiltä löytyy.. Onko madbullin tekeleet hintansa arvosia?

Riihis

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 42
Vs: 40mm kranaatit?
« Vastaus #1 : 28 Maaliskuu, 2012, 21:17:12 »
http://www.airsoftnurkka.fi/product/962/vanaras-2nd-ver-m203-40mm-pom-non-reset-type-gas-grenade

Tommonen löytyy itseltäni (1st version), toimii, ei vuoda "kovallakaan" green gasillä. Sopivuutta heittimiin/laukaisimiin en tiedä, kun en ole kokeillut. Tuu hakeen lainaan, ja totea itse . 
"Se on AK, sen kuuluukin heilua"

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 513
 • stitchbitch
Vs: 40mm kranaatit?
« Vastaus #2 : 28 Maaliskuu, 2012, 21:30:21 »
Ookkei. Vaikuttaa potentiaaliselta vaihtoehdolta hintansa puolesta. 40mm riittää tarkkuudeksi, kyllä se mahtuu ja jos ei niin sitten sorvataan jotakin kappaletta :)

Täytyy koepoksauttaa vaikka, kun kelit tästä vähän lämpenevät.

Riihis

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 42
Vs: 40mm kranaatit?
« Vastaus #3 : 28 Maaliskuu, 2012, 21:37:35 »
RSOV:sta aikoinaan tilasin, nyt näyttäisi olevan loppu. Mutta voi niitä muuallakin olla myynnissä, tahi tulossa täydennystä .
"Se on AK, sen kuuluukin heilua"

Dumle

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 151
Vs: 40mm kranaatit?
« Vastaus #4 : 28 Maaliskuu, 2012, 22:14:22 »
Mainitaan vain sen verran että King Armsin kranaateista pysyisin kaukana. Syynä kaasusäiliön tulpan kestämättömyys; muuttuu soikeaksi muutaman poksautuksen jälkeen eikä toimi enää. Toinen pointti on, että King Arms käyttää naateissansa jostain käsittämättömästä syystä kahta 2mm laakerinkuulaa lukitusmekanismina per lukkokanava (yleisesti muilla valmistajilla 1kpl 3mm kuulaa per kanava). Ne pikkukuulat ei kestä mitään ja saattavat jopa laukasun yhteydessä pompata paikoiltaan ja valuvat sitten kuulaputkia pitkin lepikkoon.

Madbull ollu tähän asti kaikki loistavia ja kestäneet rankkojakin paineita hiilidioksidilla. Jos joskus minkä tahansa kranaatin tulppa rupee kettuileen, niin vinkkinä: vie yksi ehjä TAKK:n koneistamon puolelle oppilastyöksi. Ottavat mallin ja sorvaavat kappaleita huomattavasti kestävämmästä materiaalista. Itse teetin aikoinaan 15kpl moisia tulppia "teräksestä", maksoi 10€ :) Nekin tehtiin jämäpaloista jotka oli menossa jo kierrätykseen.
Lentäjän poika
MyFleet

k4meli

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 377
 • Pinkiponkii
Vs: 40mm kranaatit?
« Vastaus #5 : 29 Maaliskuu, 2012, 07:42:15 »
Lähden komppaan Dumlee molemmissa asioissa. Joskus 5 vuotta sitten kun omistin M203:n aseessani, ei ACM:stä saanut vielä kranaatteja eli niistä en osaa sanoo.

Eniveis, omistin juurikin 3kpl Madbulleja sekä yhden KA:n. KA levisi alkutekijöissään, syytä en tiedä, mahdollisesti tuollaiseen ongelmaan minkä Dumle mainitsi. Madbullit oli jokin 3 in 1 -laatikko, jokainen imi rapean 20 kuulaa, nämä kyllä toimi kun latasi oikein, eikä käyttäjä hölmöillyt.

Nakkis

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 90
Vs: 40mm kranaatit?
« Vastaus #6 : 29 Maaliskuu, 2012, 17:54:27 »
Avaan myös arkkuani tässä ja tuen todettua tietoa.

Omistettuani kuusi KA:n minttulinkoa, näistä viisi petti ensimmäisten käyttökertojen aikana. Syytä pähkäiltiin hetki, mutta myöhemmin syypääksi selvisi tämä laakereiden lentely. Havaitsin myös yhteensopivuus ongelmia G&P:n heittimen kanssa, joka ei suostunut menemään kiinni kranaatin kanssa.

Madbulleja olen omistanut yhtä sun toista, ja suurin osa niistä ovat toimineet täydellisesti, vaan ei kuitenkaan kaikki. Madbullin valmistama kiväärikranaatti oli veikeä keksintö, mutta täysin susi loppupeleissä. 40mm -sarja puolestaan saa kehuja tältä suunnalta.

Dumle

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 151
Vs: 40mm kranaatit?
« Vastaus #7 : 29 Maaliskuu, 2012, 18:07:29 »
Havaitsin myös yhteensopivuus ongelmia G&P:n heittimen kanssa, joka ei suostunut menemään kiinni kranaatin kanssa.

Ilmeisesti joko heittimen putkissa tai kranaateissa itsessään on toleransseja rankasti, sillä itselläni aikoinaan oli juuri G&P:n tekele ja se hyväksyi KA:n naatteja sen mitä niitä ehti käyttään :)

Madbullin valmistama kiväärikranaatti oli veikeä keksintö, mutta täysin susi loppupeleissä. 40mm -sarja puolestaan saa kehuja tältä suunnalta.

Kompataan osittain, vaikkei moinen kiväärikranaatti käyttöä pelikentällä nähnykään. Moista peliä ajettiin kumikärkiseksi konvertoituna joskus Balrogin kanssa sellasilla PSI-määrillä hiilidioksidin avustuksella että heikompia hirvitti. Ainoa ongelma joka saatiin aikaiseksi oli kaasusäiliön O-renkaan lentäminen laukasulla tuhannen murusina kuusikkoon, mutta näitä sai tusinoittain sopivia Näsin Vesijohtoliikkeestä (samat renkaat käy muuten normi kuulakranaatteihinkin). Ei siitä saanu edes surullisen kuuluisaa kaasusäiliön tulppaa muuttamaan muotoaan, mitä KA teki yleensä ekalla vedolla. Eli kestävyydestä täytyy antaa 10- (verrattuna kilpailijoihin).

Kiväärikranaatista muuten: mukana tuleva liekinraiskain, mihin kranaatti pitäisi pikakiinnittää on täysin turha. Jos/kun joudut tilanteeseen jossa haluat käyttää moista piipun päähän tumpattavaa värkkiä, niin sen kuin vain tumppaset normi liekinhajottajan päälle. Normi AR-mutkan kärkeen se menee mukisematta. Ei se siinä itellään pysy kun ei ole lukitusta, mutta eihän se naatti siinä ole kuin sen että kiinni, poks ja pois.

Eli yhteenvetona: Madbullin kranaateissa et osu harhaan. Tähän asti kaikki n. tusinan verran naatteja käytettynä ajan saatossa on toiminut hyvin. Jokaisesta on ehkä jossain kohtaa lentänyt tuo iso O-rengas laukasussa tai muuten ruvennut venttiili falskaamaan, mutta ei mitään mitä ei kotinikkari saisi korjattua.
Lentäjän poika
MyFleet