Kiitos palautteesta.
Kronotuksen tehoraja juontaa juurensa yhdistyksen alkuaikojen 1 J tehorajaan, johon sallittiin tällainen pieni heitto, jolloin lopullinen ehdoton tehoraja oli 1,2 joulea. Nykyiset pelisäännöt eivät tunne minkäänlaista heittoa selkeyden ja tasapuolisuuden vuoksi. Yhdistyksen kronot ovat hyvin tarkkoja, ja niitä on verrattu toistensa lukemiin sekä muiden valmistajien kronoihin. Ero kronojen välillä on häviävän pieni, joten ei pitäisi syntyä tilannetta, että toisella kronolla ase on rajoissa ja toisella ei. Jos kuitenkin pelipaikalla tällainen tilanne syntyisi, mentäisiin luonnollisesti vähemmän näyttävän kronon mukaan. Joka tapauksessa asetta virittäessä kannattaa jättää sopiva rako tehorajaan. Lähtönopeus voi kuitenkin elää aina hieman esimerkiksi lämpötilan tai voitelun asettumisen vuoksi. Esimerkiksi oman aseeni olen säätänyt ampumaan karvan yli joulen, jolloin pelkoa ylityksestä ei ole.
Jäsenkorteista oli puhetta edellisessä vuosikokouksesssa. On totta, että pankkikorttimallinen jäsenkortti olisi parempi vaihtoehto, sillä nykyinen laminoitu kortti on kooltaan haastava eikä erityisen kestävä. Korttien uudistuksesta kuitenkin luovuttiin kustannussyistä, ja rahaa päätettiin ohjata mm. Lempäälän pelialueen rakentamiseen ja kehittämiseen. Uskoisin kuitenkin, että jäsenkortit tullaan tulevaisuudessa päivittämään, kun se on taloudellisesti järkevää. Aikaisemmin jäsenkorttien kanssa on ollut huijausyrityksiä, mutta onneksi hyvin vähän.
Pelinvetäjien jämäkkä käytös on mielestäni perusteltua. Sunnuntaipeleissämme käy usein lähemmäs sata pelaajaa, jolloin ei voida ottaa huomioon yksittäisiä pelaajia, vaan pelejä on pyöritettävä valtaosan tahdilla. Ei siis voida tehdä niin, että kaikki muut joutuvat odottamaan, kun muutamat vielä latailevat lippaitaan ja valuvat sitten pikkuhiljaa paikalle. Siksi onkin tärkeää, että pelin päätyttyä tekee heti tärkeimmät asiat, eli nestetankkauksen ja lippaiden lataamisen, jotta on ajoissa valmiina seuraavaan peliin. Pelien väleissä on kuitenkin aina riittävästi aikaa tälle, ja jos haluaa pitää pidemmän tauon, voi sen pitää muiden pelatessakin. Myöhässä tulleiden peliin päästämisessä käy usein niin, etteivät nämä tiedä pelimuotoa tai rikkovat joukkueiden tasapainon, minkä takia moni vetäjä ei päästä myöhässä tulleita peliin.