Kirjoittaja Aihe: Kronotus & Jäsenkortti  (Luettu 2901 kertaa)

WDW

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
Kronotus & Jäsenkortti
« : 05 Lokakuu, 2020, 14:37:01 »
Heippa hei, mulla olisi kaksi ehdotusta.

Ensimmäinen koskee kronotusta. Kaikki varmasti tietää että kronot eivät anna samoja lukemia, mutta en usko että kukaan tarkoituksella myöskään säätää suu vaahdossa aseen ampuvan karvan verran yli sallitun. Eli kun ihmiset laittavat kotona aseitaan, kronottavat sen sallituksi ja törmäävät ikävään yllätykseen kun peleissä firman krono antaakin korkeampia lukemia. Ehdottaisinkin että tässä käytettäisiin jonkun laista +/- järjestelmää sen suhteen miten aseita mitataan. Vähän sama kuin liikenteessä tutkasta vähennetään mittavirhe. Painotan etten usko kenenkään tarkoituksella virittävän asettaan 1.21j tms. Varsinkin kun tuo on täysin merkityksetön ero.

Toinen on nuo jäsenkortit. Niiden koko ei ole standardin pankkikortin tms mukainen joten eivät mahdu esimerkiksi korttilompakkoon ollenkaan. Valitettavasti en löytänyt hintoja mutta yksi toimiva vaihtoehto voisi olla tilata muovisia käyntikortteja ( https://identcard.fi/muovikortit-ja-henkilokortit/ ) joihin helppo sitten lisätä vuosiluku tarrat. Jep, tiedän ettei nämä olisi nimikoituja mutta paljonko peleissä on esiintynyt huijausyrityksiä? Koko laji perustuu herrasmies sääntöihin joten haluan ainakin henkilökohtaisesti uskoa ettei se eroa tässä asiassa myöskään.

Kolmas asia jonka pistin merkille pelissä oli pelinvetäjien "intti" mäinen käytös. Mielestäni oli perin epämukavaa seurata sivusta kun pelinvetäjä varsin kovasanaisesti ohjeistaa pienempiä pelaajia että mikseivät olleet ajoissa paikalla ja miksi eivät olleet kuuntelemassa pelipriiffiä vaikka nämä tulivat varsin asiallisesti kysymään että vieläkö peliin pääsee. Pitää kuitenkin muistaa että nyt ei olla armeijassa, tämä on vapaaehtoista,tästä maksetaan jäsenmaksujen muodossa ja ennnen kaikkea tämän tulisi olla hauskaa. En nyt haluaisi olla mikään snowflake ja valittaa kaikesta mahdollisesta mutta nämä nyt on noussut itselle esille pirkanmaan peleissä.

Kiitos ja anteeksi.

-Valtteri

Nosferatu

  • Toiminnanjohtaja
  • Administrator
  • Käyttäjä
  • *****
  • Viestejä: 656
Vs: Kronotus & Jäsenkortti
« Vastaus #1 : 05 Lokakuu, 2020, 16:55:14 »
Kiitos palautteesta.

Kronotuksen tehoraja juontaa juurensa yhdistyksen alkuaikojen 1 J tehorajaan, johon sallittiin tällainen pieni heitto, jolloin lopullinen ehdoton tehoraja oli 1,2 joulea. Nykyiset pelisäännöt eivät tunne minkäänlaista heittoa selkeyden ja tasapuolisuuden vuoksi. Yhdistyksen kronot ovat hyvin tarkkoja, ja niitä on verrattu toistensa lukemiin sekä muiden valmistajien kronoihin. Ero kronojen välillä on häviävän pieni, joten ei pitäisi syntyä tilannetta, että toisella kronolla ase on rajoissa ja toisella ei. Jos kuitenkin pelipaikalla tällainen tilanne syntyisi, mentäisiin luonnollisesti vähemmän näyttävän kronon mukaan. Joka tapauksessa asetta virittäessä kannattaa jättää sopiva rako tehorajaan. Lähtönopeus voi kuitenkin elää aina hieman esimerkiksi lämpötilan tai voitelun asettumisen vuoksi. Esimerkiksi oman aseeni olen säätänyt ampumaan karvan yli joulen, jolloin pelkoa ylityksestä ei ole.

Jäsenkorteista oli puhetta edellisessä vuosikokouksesssa. On totta, että pankkikorttimallinen jäsenkortti olisi parempi vaihtoehto, sillä nykyinen laminoitu kortti on kooltaan haastava eikä erityisen kestävä. Korttien uudistuksesta kuitenkin luovuttiin kustannussyistä, ja rahaa päätettiin ohjata mm. Lempäälän pelialueen rakentamiseen ja kehittämiseen. Uskoisin kuitenkin, että jäsenkortit tullaan tulevaisuudessa päivittämään, kun se on taloudellisesti järkevää. Aikaisemmin jäsenkorttien kanssa on ollut huijausyrityksiä, mutta onneksi hyvin vähän.

Pelinvetäjien jämäkkä käytös on mielestäni perusteltua. Sunnuntaipeleissämme käy usein lähemmäs sata pelaajaa, jolloin ei voida ottaa huomioon yksittäisiä pelaajia, vaan pelejä on pyöritettävä valtaosan tahdilla. Ei siis voida tehdä niin, että kaikki muut joutuvat odottamaan, kun muutamat vielä latailevat lippaitaan ja valuvat sitten pikkuhiljaa paikalle. Siksi onkin tärkeää, että pelin päätyttyä tekee heti tärkeimmät asiat, eli nestetankkauksen ja lippaiden lataamisen, jotta on ajoissa valmiina seuraavaan peliin. Pelien väleissä on kuitenkin aina riittävästi aikaa tälle, ja jos haluaa pitää pidemmän tauon, voi sen pitää muiden pelatessakin. Myöhässä tulleiden peliin päästämisessä käy usein niin, etteivät nämä tiedä pelimuotoa tai rikkovat joukkueiden tasapainon, minkä takia moni vetäjä ei päästä myöhässä tulleita peliin.

Hurmakarva

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 20
Vs: Kronotus & Jäsenkortti
« Vastaus #2 : 17 Lokakuu, 2020, 14:17:13 »
Kiitos palautteesta.

Ero kronojen välillä on häviävän pieni, joten ei pitäisi syntyä tilannetta, että toisella kronolla ase on rajoissa ja toisella ei. Jos kuitenkin pelipaikalla tällainen tilanne syntyisi, mentäisiin luonnollisesti vähemmän näyttävän kronon mukaan.Hyvä tietää tämä ensi kerralla jos pisto kronossa käy uudelleen että pyssyni ampuukin karvan verran yli rajojen, ja isoimman luvun antaneen kronon mukaan tuomio minulle langetettiin, pelikielto kyseisellä aseella. Ei tässä muuta mutta jäi se pahin eli pahamieli asiasta.