Kirjoittaja Aihe: Koronavirus ja Pirkanmaasoft  (Luettu 614 kertaa)

Nosferatu

 • Toiminnanjohtaja
 • Administrator
 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 516
Koronavirus ja Pirkanmaasoft
« : 13 Maaliskuu, 2020, 21:50:29 »
Yhdistyksen pelitoiminta on tauolla toistaiseksi

Kuten varmasti kaikki ovat tietoisia, koronavirus COVID-19 on viime kuukausina levinnyt ympäri maailman ja myös Suomeen. Kirjoitushetkellä tartuntoja on Suomessa ollut noin 150, joista 17 Pirkanmaan alueella. Taudin leviämisen estämiseksi varotoimenpiteenä yleisötilaisuuksia ja urheilutapahtumia on peruttu, ja monet urheiluseurat ovat peruneet harjoituksia ja kilpailuja. Esimerkkinä mainittakoon Ruotsissa vuosittain järjestettävä Berget-airsoftskenaario on peruttu tältä vuodelta kokonaan.

Yhdistyksen hallitus on tehnyt riskiarvion koronaviruksen aiheuttamista mahdollisista vaikutuksista yhdistyksen peleihin. Koronavirus tarttuu pääsääntöisesti pisaratartuntana. Airsoft ei ole kontaktilaji, joten tartuntariski on paljon pienempi kuin monissa muissa lajeissa. Peleissä osallistujamäärät ovat myös suhteellisen pieniä verrattuna suurempiin yleisötapahtumiin. Näistä seikoista johtuen yhdistyksen pelit jatkuvat normaalisti toistaiseksi. Hallitus kuitenkin seuraa tilannetta jatkuvasti. Päivitys 16.3.2020: pelit ovat peruttu.

On kuitenkin tärkeää, että yhdistyksen peleihin ei osallistu, mikäli on pientäkään koronaviruksen oiretta, kuten mm. kuumetta, yskää tai hengenahdistusta. Taudin oireet ovat usein hyvin lieviä, etenkin nuorilla, joten tautia saattaa kantaa jopa tietämättään. Yhdistyksen hallitus kehottaa myös olemaan osallistumatta peleihin, mikäli pelaaja on ollut tekemisissä henkilön kanssa, joka on palannut pahimmilta epidemia-alueilta (mm. Italia ja Kiina) viimeisen 14 päivän aikana.

Pelipäivien aikana jokaisen tulee muistaa yskimishygienia. Yskiminen tulee tehdä omaan hihaan tai reilusti pois päin muista. Yhdistys pyrkii myös mahdollisuuksien mukaan hankkimaan pelipaikoille käsidesiä, vaikka tässä lajissa käsien kautta tapahtuva tartunta onkin äärimmäisen pieni. Parhaiten mahdolliset tartunnat estetään meidän tapauksessamme juurikin yskimishygienialla.
« Viimeksi muokattu: 16 Maaliskuu, 2020, 17:29:40 kirjoittanut Nosferatu »

isto

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 263
 • Hatulle on aina käyttöä
Vs: Koronavirus ja Pirkanmaasoft
« Vastaus #1 : 14 Maaliskuu, 2020, 00:07:07 »
Terve,


hienoa että hallitus osoittaa vastuuta pelaajista.


Vinkkinä voi tpdeta, että käsidesiksi voi pakon vaatiessa käyttää spriipolttimen polttonestettä kuten Marinolia tai vaikka erään B:llä alkavan kaupan B-alkuista takkapolttonestettä.
Molemmat ovat luokkaa 98% etanolia, tosin denaturoitua, joten sormien nuoleminen ei ole hyvä idea.
Toisaalta molemmat kuivattavat käsiä reippaasti, joten Aloe Vera-geeli saattaa olla tarpeen.
Isopropanoli ei ainakaan kaikkien lähteiden mukaan pure viruksiin (kuten corona).


isto


Nosferatu

 • Toiminnanjohtaja
 • Administrator
 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 516
Vs: Koronavirus ja Pirkanmaasoft
« Vastaus #2 : 16 Maaliskuu, 2020, 17:23:48 »
Suomen hallitus on 16.3.2020 pitämässään tiedotustilaisuudessa ottanut viruksen hillitsemiseksi käyttöön monia rajuja toimenpiteitä. Julkiset kokoontumiset ovat rajoitettu korkeintaan kymmeneen henkilöön, mikä tarkoittaa yhdistyksen pelitoiminnan keskeytymistä. Nämä toimet ovat käytössä ainakin 13. huhtikuuta asti, joten kannattaakin keskittyä seuraavat viikot aseiden huoltoon ja virittelyyn kotona.