Kirjoittaja Aihe: Vuosikokous, 30.1.2016, klo 12:00->. Vanha kirjastotalo, keskustori 4.  (Luettu 8598 kertaa)

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 794
 • Ei se satu.
Vuosi 2016 alkaa ja tämähän tarkoittaa Pirkanmaasoft ry:n vuosikokousta. Kokous pidetään vanhalla kirjastotalolla (Keskustori 4) Lauantaina 30.1.2016 klo 12-16. Pyrkikää saapumaan paikalle ajoissa ennen kokouksen alkua. Perille löydätte seuraamalla tuttuja naamoja.

Vuosikokous on paikka ja hetki vaikuttaa asioihin. Vuosikokous antaa suunnan vuoden 2016 toiminnalle, joten tärkeästä asiasta on kyse. Vuosikokoukseen voivat osallistua ainoastaan Pirkanmaasoft RY:n jäsenet eli viime- tai tänävuonna vuosimaksun maksaneet henkilöt. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kokouksessa kaikilla 15 vuotta täyttäneillä jäsenillä on äänioikeus. Luonnollisesti mielipiteitä saa esittää myös tätä nuoremmat henkilöt.

Kokouksessa käsitellään budjetin ja hallitusten jäsenten valinnan lisäksi esityslistalta löytyvät asiat. Tähän ketjuun jokainen jäsen voi ehdottaa käsiteltäviä asioita, asiat lisätään esityslistalle ja käydään läpi kokouksessa. Olisi erittäin suotavaa, että jos jotakin ehdotat niin tulet myös kokoukseen paikalle asiasta keskustelemaan.

Jäsenhakemuksissa ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin tullaan lähettämään vielä virallinen kokouskutsu asiasta, sisältäen saman tiedon mitä tässä.

Esityslista:

1 Kokouksen avaus
2 Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3 Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4 Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5 Vuoden 2015 toimintakertomus
6 Vuoden 2015 tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto
7 Vastuunvapauteksen myöntäminen hallituksille 2015
8 Palkkioiden tarkastaminen kaudelle 2017
9 Hallituksen valinta kaudelle 2016
10 Toiminnantarkastajan ja varahenkilön valinta
11 Toimintaehdotukset 2016
- Uudet pelialueet
- Yhteistyökuviot (yritykset ja yhdistykset)
- Näkyvyys / Markkinointi
- Junioritoiminta ja sen kehitys
12 Hankinnat vuodelle 2016
- Pelialuille tarvittavat investoinnit
- Savuheitteet ja muu peleissä käytettävä rekvisiitta
13 Muistamiset ja palkitsemiset
14 Muut esille tulevat asiat
15 Kokouksen päättäminen
« Viimeksi muokattu: 05 Tammikuu, 2016, 15:17:32 kirjoittanut Slinger »

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 794
 • Ei se satu.
Esityslista päivitetty. Mikäli haluat että vuosikokouksessa käsitellään listan lisäksi jotain muuta, kerro se tänne. Nyt on aika avautua Pirkanmaasoft ry:n yhdistyksen toiminnasta; kehitysehdotukset, palaute, muutostoiveet, kritiikki, hullut ideat - kaikki kelpaa.

Sledge Hammer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 37
 • Trust me, I know what I'm doing
Hei, tässä ihan mielenkiinnosta kanssa tulossa kokouseen ja kiinnostaisi kans lähtee mukaan hallitukseen.

Mutta tuosta ry asiasta kyselisin, että kuinkas tarkkaan niitä katsotaan. Minun ymmärrykseni mukaan, jotta olisi äänioikeutettu niin tulisi olla vuoden 2016 jäsenmaksu maksettuna, että saa sen mahdollisen "äänioikeuden" jos tulee tarve tehdä äänestystä tai yms? Niillä jotka ei ole mukana, voidaan kokousen alussa antaa oikeus olla mukana, mutta eivät saa äänioikeutta... Ja eikös hallitukseen valittavilla henkilöillä tule olla jäsenyys kanssa maksettuna.

Peleissä taas hallitus voi antaa, niinkuin nyt onkin annettu maksuaikaa helmikuun loppuun... eli rivijäsen joka on maksanut vuoden 2015, voi vielä pelailla helmikuun loppuun asti sillä vuoden 2015 maksulla...

Tämä sillä, että jos tulee joku äänestys tai ehdotus ja siitä sitten tuleekin myöhemmin riitaa ja lähetään selvitteleen, oliko mahdollisesti tehty päätös "lainvoimainen vai ei",
Ihan sillä tätä, että sillä turvataan nykyisen ja tulevan hallituksen selusta.
Member of the secret order of mad scientists, evil geniuses, super villains and superheros

Ne jotka eivät muista tv sarjaa Moukarimies (Sledge Hammer), niin tässä teille
https://www.youtube.com/watch?v=EMebInLZ_Sc&list=PL_Y3COSsN1HZLfqP6oSpw93rv3cye7p1T

Nosferatu

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 655
Vuosikokoukseen voivat osallistua ainoastaan Pirkanmaasoft RY:n jäsenet eli viime- tai tänävuonna vuosimaksun maksaneet henkilöt. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kokouksessa kaikilla 15 vuotta täyttäneillä jäsenillä on äänioikeus.

Äänioikeutettuja kokouksessa ja valintakelpoisia hallitukseen ovat siis kaikki yli 15-vuotiaat jäsenet. Jäseniä ovat kaikki vuoden 2016 jäsenmaksun maksaneet ja helmikuun loppuun asti vuoden 2015 jäsenmaksun maksaneet.

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 503
 • stitchbitch
Kaiketi ihan tarkasti asia menee, kuten sledge hammer mainitsi. Perjaatteessa, jos vuosikokous pidettäisiin 2015 puolella niin ongelmaa ei olisi, mutta sitten taas tilinpäätös ei kattaisi yhtä kalenterivuotta. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että vuosikokoukseen saapuvat henkilöt ovat poikkeuksetta myös kuluvana vuonna olleet jäseniä.

Sledge Hammer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 37
 • Trust me, I know what I'm doing
Hei, mikäli jostain ihan kumman syystä mä en ole paikalla, niin ilmotan tässä halukkuuteni lähteä mukaan hallituksen touhuihin.
Tuota esityslistaa katsoessani niin ainakin sinä kohdassa 11 osu muutama mikä itseäni kiinnostaa, niin
- Uudet pelialueet
- Yhteistyökuviot (yritykset ja yhdistykset)
- Näkyvyys / Markkinointi

Hieman rajoittavana tekijänä itsellä on tämä työttömyys aka budjetti, mutta ainakin nuo vähäsen kiinnostaa...  Eli minua voi ehdottaa mukaan, jos en ole paikalla...

Sledge Hammer
Member of the secret order of mad scientists, evil geniuses, super villains and superheros

Ne jotka eivät muista tv sarjaa Moukarimies (Sledge Hammer), niin tässä teille
https://www.youtube.com/watch?v=EMebInLZ_Sc&list=PL_Y3COSsN1HZLfqP6oSpw93rv3cye7p1T

watesi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 300
 • M14
Hallitustoimintaa kannattaa tosiaan lähteä mukaan, jos aikaa ja mielenkiintoa riittää. Kovin suuria rahallisia panostuksia tai kuluja tämä ei aiheuta.

Kuitenkin kokouksen kannalta sinun tulee ilmaista halukkuutesi tiettyyn tai useampaan hallitusvirkaan. Näitä on pakolliset virat: puheenjohtaja, sihteeri, jne. Näiden lisäksi on meillä ollut käytössä vapaamuotoisempia virkoja, joita on muokattu aina sen vuotisen tarpeen mukaan. Nämä virat lyödään yleensä lukkoon vuosikokouksessa tai vasta hallituksen ensimmäisessä kokouksessa. Käytännössä sinun pitäisi ilmaista mihinkä virkaan olet halukas. Jos sinua kiinnostaa esimerkiksi talkoiden vetäminen, voit hakea talkoovastaavaksi. Käytännössä siis virkanimike on hallituksen jäsen ja sinulle ohjataan ne tehtävät, joita haluat alkaa pyörittää. Helpointa on saapua itse paikalle ja osallistua keskusteluun hallituksen muodostamiseen.

Sinun ei välttämättä tarvitse olla hallituksessa, jotta pääset vaikuttamaan asioihin. Esimerkiksi toimikunnan kautta pystyt tekemään lähes vastaavia hommia.

Sledge Hammer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 37
 • Trust me, I know what I'm doing
Joo puheenjohtajaksi en halua... Nran on siinä tehnyt mielestäni sen verran hyvää työtä ja sitten toiseksi, olen vielä ihan noviisi varsinaisissa pelijutuissa. Mutta tuo pelipaikkojen hankita/kysely, niin saa paremman paino arvon sille, jos on oikeesti se henkilö, joka niistä niinkuin vähä "vastaa" ja hieman löytyy tuota markkinointi taustaa myös itseltä...

Sledge Hammer
Member of the secret order of mad scientists, evil geniuses, super villains and superheros

Ne jotka eivät muista tv sarjaa Moukarimies (Sledge Hammer), niin tässä teille
https://www.youtube.com/watch?v=EMebInLZ_Sc&list=PL_Y3COSsN1HZLfqP6oSpw93rv3cye7p1T

LKsGt

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 21
 • -Operator-
Sellasta vaan mietin tossa, että oiskohan ton sankalasien ikärajaa mahollisuutta joustaa muutaman kuukauden ettei se oo kiveenhakattu asia. Kun jos ois asiasta esimerkiks mahollista äänestää? Yli 15v tai yli 18v ikäisiä tämähän ei enää perjaattees koske, saati kiinnosta mutta miettikäähän "meitä" vähän alle 15-vuotiaita, jotka ei parin kuukauden takia saa käyttää sankalaseja jotka ois helteellä huomattavasti mukavammat. Ja tottakai jos jousto voisi tapahtua muutamaa kuukautta vailla oleville, asiaan vaan tehtäis sellanen sopimus, joka sitten oikeesti olisi aikuisten kanssa sovittu asia ja varmistettu.
When you say "lets go" I am moving

Nosferatu

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 655
Henkilökohtainen mielipiteeni näin pelinvetäjän näkökulmasta olisi ehdotukselle hyvin kielteinen. Ongelma olisi juurikin tuo rajanveto, eli kuinka monta kuukautta vaille 15-vuotias saisi käyttää sankalaseja. Jos kaksi kuukautta vajaa 15-vuotias saisi käyttää sankalaseja, niin miksi ei kolme kuukautta vajaa? Raja täytyy vetää johonkin, muuten pelinvetäjällä on käsissään lauma alle 15-vuotiaita kinuamassa lupaa käyttää sankalaseja, kun kaverikin saa. Millä perusteella pelinvetäjä antaa toiselle luvan käyttää sankalaseja, mutta toiselle ei? Sama pätee myös viritysrajoihin, rajan on oltava jossain ja rajojen on oltava kaikille samat. Sankalasien kanssa vahingon vaara on olemassa, ja se vaara on vielä suurempi alaikäisillä pelaajilla. Vahingon sattuessa alaikäiselle vastuukysymykset tulevat vakavasti kummittelemaan hallituksen ja pelinvetäjän suuntaan. Riskin takia suhtaudunkin henkilökohtaisesti kriittisesti alaikäisten sankalasien käyttöön.

Toki ehdotuksesta voidaan vielä keskustella ja tarpeen mukaan äänestää kokouksessa.

infoBass

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 85
Vs: Vuosikokous, 30.1.2016, klo 12:00->. Vanha kirjastotalo, keskustori 4.
« Vastaus #10 : 26 Tammikuu, 2016, 22:51:19 »
Mainittakoon aluksi, että tämä on oma mielipiteeni eikä mikään virallinen linjaus.

Vaikka mielestäni on hyvää ja terveellistä yhteisön kannalta olla joustava erikoistapauksissa ja pystyä soveltamaan sääntöjä tarpeiden mukaan, tulee hyvin mietityistä rajoista pitää kiinni. Se, että 15-vuotiaat voivat huoltajien luvalla käyttää sankalaseja on jo valmiiksi jousto linjauksesta, jossa pitää olla täysi-ikäinen sankalasien käyttöön. Ongelma on siinä, että jos valmiista joustosta joustetaan, ollaan kohtalaisen epävakailla vesillä kaiken sortin rajojen kanssa. Sama tapaus on virirajoissa, ne on tehty laskemalla järkevä raja ja lisäämällä itse rajaan mukaan vielä se 0.2 joulea joustovaraa. Näin ollen voidaan osoittaa yksi raja, joka on kohtuullinen ja jo valmiiksi joustettu, jotta on selvä linjaus mistä raja menee. Näin ollen saadaan myös varmistettua pelaajien turvallisuus paljon paremmin, ja kaikki pelaajat osaavat sanoa olevansa rajan oikealla puolella, eikä tarvitse arvailla että onko tämän vetäjän peleissä nyt tämä jousto vielä pätevä.

e:perhanan Pirilä pääsi hiipimään viestinsä kanssa ohi
« Viimeksi muokattu: 26 Tammikuu, 2016, 22:52:50 kirjoittanut infoBass »

Slinger

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 222
Vs: Vuosikokous, 30.1.2016, klo 12:00->. Vanha kirjastotalo, keskustori 4.
« Vastaus #11 : 06 Helmikuu, 2016, 20:14:41 »
Tällaista kokouksessa puhuttiin, päätettiin ja pöytäkirjaan kirjattiin.
« Viimeksi muokattu: 06 Helmikuu, 2016, 20:17:05 kirjoittanut Slinger »

Petr

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 32
Vs: Vuosikokous, 30.1.2016, klo 12:00->. Vanha kirjastotalo, keskustori 4.
« Vastaus #12 : 07 Helmikuu, 2016, 10:34:55 »
Menin näin sairaspäivän ratoksi lukemaan koko nivaskan.

Eipä tuossa ollut suurimmaksi osaksi mitään mistä itse kostuisisin. Uusien pelialueiden kartoitus ja hommaaminen on tottakai aina hyvä juttu ja toivotaan, että herran vuonna 2016 löytyisi jotain uutta vaikka ei tilanne mitenkään huono ole tällä hetkellä.

Tuo lisäpanostus täysi-ikäisiin ja mahdollisesti lisää k18 pelejä tulevaisuudessa oli kyllä kieltämättä positiivinen asia itselle.
Onhan se kivaa, että nuorisoa opastetaan, mutta oma peli-intoni on hyvin usein riippuvainen siitä kypsemmästä pelaajakunnasta.