Kirjoittaja Aihe: Kaasupistoolin huolto  (Luettu 2541 kertaa)

Ale n.

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 12
Kaasupistoolin huolto
« : 20 Toukokuu, 2014, 18:19:05 »
Joo kysyisin että miten tota kaasupistoolia pitäisi huoltaa ja sen lipasta. Kiitos vastauksista jo etukäteen!!!

tomppa

  • top
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 619
Vs: Kaasupistoolin huolto
« Vastaus #1 : 20 Toukokuu, 2014, 18:54:13 »
Ase:

1. Pura aseesta luisti ja luistista piippu, luistin kara ja karan jousi.
2. Puhdista piippu jollain tikulla mihin voi kietoa talouspaperia työntämällä sitä piippuun tekemällä kierre-ja hankausliikkeitä, varo osumasta hoppikumiin. Silikoonaa myös hoppi kevyesti.
3. Puhdista luistista ja koneisosta kaikki liat ja roskat, silikoonaa kaikki liikkuvat osat. Kunhan liikkuvat osat on puhtaita, niin aseen pitäisi toimia ihan nätisti.
4. Männänpäähän voi myös suhauttaa silikoonia vaikka jokaisen pelipäivän alussa. Männänpää tulee esiin, kun vedät tarpeeksi lataussuutinta ulospäin.

Lipas:

1. Säilytä aina lippaita siten, ettei niissä ole kuulia. Kaasupistoolin jousi kuoleentuu melko helposti.
2. Paina jollain esineellä kaasuventtiili auki ja suihkaise vähän silikoonia kaasusäiliön sisään. Eli se venttiili, johon iskuri osuu.
3. Silikoonaa venttiilit ja suhauta lippaaseen vähän kaasua. Lippaita kannattaa säilyttää siten, että niissä on mielummin vähän kaasua, kuin ei ollenkaan. Älä kuitenkaan laita ihan täyteen kaasua.Seuraava teksti lainattu Juoksuhaudasta

Lainaus
Huoltotoimenpiteet

Monien liikkuvien osien ja kumitiivisteiden kuivumisen takia ase kannattaa aina muutaman pelin jälkeen purkaa osiin ja huoltaa. Tämä tapahtuu kostuttamalla nukkaamaton kangas (talouspaperikin käy paremman puutteessa) silikoniöljyssä ja pyyhkimällä liikkuvien toisiaan hankaavat pinnat puhtaiksi. Tämän jälkeen pinnat ovat puhtaat ja voidellut juuri sopivalla määrällä silikoniöljyä, mikä vähentää kitkaa ja parantaa toimivuutta. Tärkeää on että tämä tehdään juuri kankaaseen tai paperiin silikonia suihkuttamalla ja sillä pyyhkimällä, eikä suoraan aseeseen öljyä lorottamalla. Tarkoitushan on pyyhkiä lika pois, mitä silikoni ei itsestään tee. Silikoniöljy tapaa myös liikaa käytettynä kerätä pölyä ja roskaa, joka ei tietenkään ole hyväksi aseen toiminnalle. Silikonia voi silloin tällöin suihkaista myös hieman sylinteriin, mutta ainakaan itse en tee tätä joka kerta.


Aseen puhdistaminen suoritetaan pyyhkimällä osat silikonissa kostutetulla paperilla. Klikkaa kuvia nähdäksesi sen suurempana.


Seuraavaksi voi ottaa piippurassin käteen ja putsata aseen piipun. Rassin päähän kiinnitetään pieni kankaanpala johon suihkutetaan taas silikoniöljyä. Aseen piippu putsataan mielellään kiertämällä rassia oman akselinsa ympäri ja työntämällä sitä hiljalleen piippuun. Hoppikumin kanssa kannattaa olla varovainen, ettei onnistu liian voimakkaalla rassaamisella sitä tuhoamaan.Piippu puhdistetaan myös silikoniöljyllä, hop-upia varoen. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.


Tämän jälkeen aseen voi koota ja siirtyä huoltamaan lippaita. Lippaan yläpäässä on usein kaasun ulostuloaukko johon suihkutetaan pieni määrä silikoniöljyä. Lipasta pidetään oikein päin ja painellaan venttiiliä jolloin öljy valuu tiivisteisiin asti. Silloin tällöin kannattaa ottaa venttiili kokonaan irti ja voidella tiivisteet käsin. Tämä pätee erityisesti jos aseen venttiili alkaa vuotaa. Myös lippaan täyttöventtiili kannattaa silloin tällöin ottaa pois ja käsitellä sen tiivisteet silikoniöljyllä. Silikoniöljyä valitessa voi ottaa joko varman päälle ja ostaa juuri airsoftaseille tarkoitettua öljyä airsoft-liikkeestä (kallista) tai hankkia 100% silikoniöljyä rautakaupasta. Muista vielä varmistaa että öljy on varmasti kumitiivisteille suositeltavaa! Aseöljyä ei kannata missään nimessä käyttää, koska lippaan ja aseen tiivisteet ovat tällöin vaarassa.
Lippaiden tiivisteet kostutetaan myös. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.


Lämpötilan vaikutus

Kaasuaseet, erityisesti blowbackit, eivät pidä kylmästä. Jo pelkästään nestekaasun höyrystyminen on niin voimakkaasti riippuvainen lämpötilasta, että aseet harvoin edes toimivat jos on kovin kylmää. Kylmällä säällä käy usein niin että venttiilistä tuleva nestemäinen kaasu ei ehdi höyrystyä kunnolla vaan jäädyttää venttiilin tilapäisesti, jolloin ase ylisyöttää kaasua aseeseen. Tällainen jäätyminen ei tee hyvää varsinkaan aseen muoviosille. Kaasuaseita voi periaatteessa käyttää talvellakin lämmittämällä lippaita ennen käyttöä, mutta kannattaa muistaa myös että muovi haurastuu kylmässä ja luistin kestävyys ei ole aina parhaasta päästä.
« Viimeksi muokattu: 20 Toukokuu, 2014, 19:02:37 kirjoittanut tomppa »

Ale n.

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 12
Vs: Kaasupistoolin huolto
« Vastaus #2 : 20 Toukokuu, 2014, 20:14:11 »
Kiitoksia tuossa on ihan kattavat huolto ohjeet.

isto

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 261
  • Hatulle on aina käyttöä
Vs: Kaasupistoolin huolto
« Vastaus #3 : 20 Toukokuu, 2014, 20:44:20 »
Terve,
miinäkin kiitän hyvästä ohjeesta.
Sen verran kommentoin, että ainakin nimeltä mainitsemattomalla Pirkkalan keisarinviitassa sijaitsevalla huoltoasemalla on kaupan Sonax-merkillä kuitukangasliinaa.
Se on varsin sitkeää ja lähes mahdotonta jättää piippuun jumiin tms.
32 kpl rulla n.A4 arkkeja on muistaakseni alle 10e
isto