Kirjoittaja Aihe: Settikyselyä taasen kerran.  (Luettu 4512 kertaa)

Nran

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 794
  • Ei se satu.
Vs: Settikyselyä taasen kerran.
« Vastaus #15 : 08 Kesäkuu, 2020, 10:44:16 »
Muutama huomio takaisin aiheeseen eli alkuperäsieen kyssäriin (mikäli sinä lukija alat ihmetellä että mistä porukka täällä vääntää).

- Specnan Core-sarja on hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä perusase, pitäisi palvella riittävällä tasolla vuosia. Edge-sarja on vielä parempi, jopa yllättävän hyvä suoraan paketista. Aseella on myös takuu, joka antaa mielenrauhaa. Ostamalla Suomaisesta kaupasta, takuuasiat toimii helpommin.
- Aseen valinnassa on monta asiaa. Jos haluaa ainoastaan maksimaalista pelitehokkuutta ja helppoutta, kandee jättää kaikki ylimääräinen pois. MUTTA. Yksi iso pointti on myös fiilis ja se millaisista pyssyistä tykkää, moni haluaa rakennella ja hifistellä pyssyistä hienoja. Moni kantaa aseessa laseria tai dummy-laseria, kranaatinheitintä, asevaloa, isoa optiikkaa, pystykahvoja, siistejä maalauksia jne. vaikka ei noissa kaikissa mitään sen suurempaa järkeä ole. Se on vaan siisti. Ja se että joku asia näyttää tai tuntuu hyvältä, on arvo itsessään, puhutaanpa sitten aseista tai varusteista ylipäätään. Nämä on mielipideasioita joihin ei ole oikeaa vastausta.
- LiPo akku, en suosittele muuta.
- Kuulana kannattaa käyttää hyvää .25g tai .28g kuulaa (muistakaa ainoastaan biokuulat). Huonot kevyet halpiskuulat ei ole tarkkoja eikä lennä niin pitkälle. Huonon ja hyvän kuulan eron voi tiivistää vaikka että 40m matkalta huonolla kuulalla tarvitset neljä-viisi laukausta osuaksesi ihmisen kokoiseen maaliin, hyvällä kuulalla yhden laukauksen. Huonolla kuulalla et osu pään kokoiseen maaliin 20m matkalta, hyvällä osut.


Muovi-metalli-vääntö on ihan mielenkiintoista, mutta kandee ottaa huomioon että aseet hajoavat pääosin silloin kun niitä käytetään huonosti. Halvinkin kiinalainen muoviase kestää käyttöä jos sitä käyttää varoen, tosin varoen käyttäminen ei oikein kuulu lajin luonteeseen.
Summasummarum: Jos aloitteleva pelaaja ostaa tunnetun merkin perushintaisen aseen, homma on ihan hyvällä pohjalla. Aseet ja varusteet ovat käyttötavaraa joille aina välillä sattuu, ja sitten kun sattuu, niitä korjataan tai ostetaan uusi.

reflex

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 125
  • youtube.com/v/9gYvW0nwkwM
Vs: Settikyselyä taasen kerran.
« Vastaus #16 : 10 Kesäkuu, 2020, 02:18:10 »
Lainaus
Akkukotelonkin tarve näin litiumakkujen aikakaudella on aika marginaalista, kun käytännössä kaikkiin aseisiin saa nykyaikaisen akun mahdutettua sisälle.

Voi syntyä tilanne jossa et voi jostain syystä käyttää sitä akkua jonka olet alunperin aseeseen hankkinut vaan joudut käyttämään toista akkua jolla et alunperin suunnitellut pelaavasi esim. lainattu akku tai kiireessä jostain ostettu akku ja eikä tämä uusi akku mahdu aseen sisään. Itse olen pari kertaa joutunut vastaavaan tilanteeseen. Pikkuvihje: Crane-perästä  pystyy toisen korkin irrottamisen jälkeen vetämään jatkojohdolla liittimen akkukoteloon.

Kuten "hätätilanne" varusteisiin sijoittamisessa yleensä, jokainen tehkööt oman budjetin rajoissa suunnitelman kuinka paljon haluat rahaa laittaa varusteisiin joita et saata tarvita mutta silloin kun tarvitset, kiität että sijoitit sen muutaman kympin.

RIS ei sinänsä tarkoita automaattisesti raskaampaa asetta; Ymmärsin että aiemmassa viestissänne tarkoititte lisäosien painoa?

Esimerkissä ase RIS-kiskojärjestelmän kanssa on kevyempi: (Specna Armsilla ei sinänsä montaa länsimaisiin tuliaseisin perustuvaa airsoft asetta olekkaan ilman jonkinlaista kiinnitysjärjestelmää)

http://www.atom-airsoft.fi/tuote/specna-arms-m4a1-saec-musta-sa-b01/
http://www.atom-airsoft.fi/tuote/specna-arms-m4-cqbr-ras-sa-b04-musta/

Lainaus
...tuntuu hyvältä, on arvo itsessään, puhutaanpa sitten aseista tai varusteista ylipäätään. Nämä on mielipideasioita joihin ei ole oikeaa vastausta.

Haluan tarkentaa: Aseen ergonomiassa on kyse muustakin kuin siitä että ase tuntuu hyvältä käteen. Joillakin motorinen suorittaminen esim. kulmien siivuttamisessa vaatii sen että ne Magpul-palikat ovat asennettu oikeisiin kohtiin käden suojassa jotta ase tulee kulman takaa juuri oikeaoppisesti.

Pari videota jotka saivat ajattelemaan noita Magpul-palikoita: Lyhyempi video ja pidempi video

Lainaus
Jos aloitteleva pelaaja ostaa tunnetun merkin perushintaisen aseen, homma on ihan hyvällä pohjalla. Aseet ja varusteet ovat käyttötavaraa joille aina välillä sattuu, ja sitten kun sattuu, niitä korjataan tai ostetaan uusi.

Tämän foorumin SCAR viestiketjussa eräs henkilö suunnitteli ensimmäiseksi sähkötoimiseksi aseekseen noin 600 euron Tokyo Maruita, tässä viestiketjussa ollaan keskusteltu max. 200 euron aseista, siis kolme kertaa edullisimmasta aseista. Jokainen toimikoot oman budjetin mukaan, tarkoitan sillä tässä yhteydessä että budjettia tehdessä on hyvä varautua myös rikkoutumisiin.
« Viimeksi muokattu: 10 Kesäkuu, 2020, 02:20:18 kirjoittanut reflex »
web.archive.org/web/20150521021815/sofmag.com/ten-years-to-the-day
en.wikipedia.org/wiki/Black_Hawk_Down_%28film%29
en.wikipedia.org/wiki/American_Sniper
en.wikipedia.org/wiki/12_Strong
en.wikipedia.org/wiki/Act_of_Valor
en.wikipedia.org/wiki/Forces_sp%C3%A9ciales
en.wikipedia.org/wiki/Elite_Squad