Kirjoittaja Aihe: Muistutus aseiden suojaamisesta  (Luettu 6339 kertaa)

Nosferatu

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 656
Muistutus aseiden suojaamisesta
« : 10 Kesäkuu, 2019, 17:08:36 »
Viime aikoina on esiintynyt Lempäälän ja etenkin Nokian pelialueilla useita tapauksia, joissa airsoft-asetta on pidetty pelipaikan ulkopuolella suojaamattomana. Asetta on siis pidetty yleisellä paikalla näkyvillä ilman aselaukkua tai muuta vastaavaa näkösuojaa. Airsoft-asetta on vaikea erottaa ulkoisesti oikeasta ampuma-aseesta, joten vaarana on mahdollinen hälytys poliisille, mikäli sivullinen pääsee näkemään pelaajan aseen kanssa. Ei ole ensimmäinen eikä toinen kerta, kun Suomessa poliisi joutuu reagoimaan airsoft-harrastajan huolimattomaan aseen kuljetukseen. Jotta välttyisimme tällaisilta ikäviltä vääriltä hälytyksiltä, tulee kaikkien noudattaa seuraavia ohjeita pelipaikalle tullessa ja sieltä lähtiessä:
  • Nokian pelialueella aseet on pidettävä suojattuina parkkipaikalla ja sieltä offgame-alueelle siirtyessä. Aseet saa ottaa esille vasta metsikössä sijaitsevalla offgame-aukiolla.
  • Lempäälän pelialueella parkkipaikka on sama kuin offgame-alue, joten siellä aseita voi pitää normaalisti esillä. Jos pelialueelle kuitenkin saapuu kävellen tai pyörällä Moisionlammentietä pitkin, on aseet pidettävä suojattuina offgame-alueelle asti.

Hallitus päättänyt jatkossa antaa pelikieltoa pelaajille, jotka eivät näitä ohjeita noudata. Paras tapa suojata ase on aselaukku, mutta tarpeen vaatiessa myös yksinkertaisimmillaan jätesäkki riittää suojaamaan aseen. Tärkeintä on, ettei aseesta näy mikään osa tai suojuksesta erota sen muotoa.