Kirjoittaja Aihe: Sähköpyssyn kausi"huoltoon" vinkkejä aloittelijalle.  (Luettu 609 kertaa)

elliV

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
Sähköpyssyn kausi"huoltoon" vinkkejä aloittelijalle.
« : 18 Marraskuu, 2018, 16:08:01 »
Jäi tänään sunnuntaileikit lyhyeen kalusto-ongelmien vuoksi. Potilas on ASG:n AUG.(https://www.tradesoft.fi/product/3250/asg-steyr-aug-a3-xs-commando-musta)
Vakiojousella tämä kronotti pitkään noin 1,55J ja "lempääläjousella" noin 1,1J. Nyt sai samoilla jousilla 1,25J ja 0,6J lukemia. Vahvalla jousella siis laiton peli ja kevyemmällä ei sitten tehnyt juuri mitään. Reipas puolivuotias ja vajaa 10 000 kuulaa ammuttu laite.

Semijumia on esiintynyt lisääntyvissä määrin viimeaikoina, käytössä 2S lipot.

Tää menee nyt purkuun ja saa perusteellisen huollon. Tavoitteena on saada pyssy toimimaan kuin uusi ja mielellään pitkään. Ylimääräistä ja turhaa työtä luonnollisesti haluaisin välttää. Muutaman satasen voi periaatteessa laittaa viriosiinkin, jos ne on jotenkin tuolla luotettavuudella perusteltavissa.

Internet on täynnä infoa, tekniikka noin yleisesti tuttua ja eihän tuollaisen purkaminen ja kasaus mitään ydinfysiikkaa ole. Eka kerta kuitenkin, eli jännitystä ja suorituspaineita. Olisiko teillä heittää jotain kokemukseen perustuvaa checklistiä, jolla kannattaisi lähteä tätä viemään maaliin?

Yksinkertaistettuna: mitä osia yleensä kannattaa päivittää ja millaisiin, jotta aseen huoltoväli saadaan mahdollisimman pitkäksi?  ;D


« Viimeksi muokattu: 18 Marraskuu, 2018, 16:14:03 kirjoittanut elliV »

samppa

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 39
Vs: Sähköpyssyn kausi"huoltoon" vinkkejä aloittelijalle.
« Vastaus #1 : 18 Marraskuu, 2018, 16:43:35 »
Ainakin tiiviydet kannattaa kattoo. Kuulostaa siltä että alkanu jostain vuotamaan. Perushuoltona avaa koko gearboxi, vaihda vaikka kiinarasvat uusiin ja shimmitä rattaat.

Huoltovapaammaksi saat kun laitat mosfetin ja shimmität ja rasvaat paremmilla rasvoilla. Mosfet poistaa myös semijumin ja voit käyttää korkeampijännitteisiä lipoja.
 Kannattaa myös avata hoppikammio ja miettiä, että haluaako tuunata. Kato ainakin että hoppikumissa ei ole reikää.

Ja ota kuva gearboxista kun avaat sen. Tulee myöhemmin kasatessa tarpeeseen.
« Viimeksi muokattu: 18 Marraskuu, 2018, 16:45:06 kirjoittanut samppa »

elliV

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
Vs: Sähköpyssyn kausi"huoltoon" vinkkejä aloittelijalle.
« Vastaus #2 : 08 Joulukuu, 2018, 20:41:32 »
Muuten vaikutti lähes terveeltä peliltä, mutta mäntä ei tunnu tiivistyvän sylinteriin. Täytynee laittaa vähän jotain uutta palikkaa.
Laakerit lootassa oli ihan käsittämätöntä kuraa, ne vaihtuu. Shimmityksetkin ihan päin honkia, kohtauskulma vaatii säätöä.

Mosfetti on itsestäänselvyys, se laitetaan. Vanhaa vaan hirvitti, miten kahden markan komponenteista saadaan 40€ tuote!  :o
Mosfettihän tehdään itse, ihan vaikka harrastelun vuoksi. Onko kenelläkään tiedossa mitään hyvää valmista kytkistä jarrullisen piirin rakentamiseen?
Vähän himottaisi jopa Arduinon sotkeminen tuohon soppaan, saisi koodata kaikki maailman pursketulet ynnä muut hienoudet.  ;D

Tässon nyt aikaa rakennella, kun loskassa sotiminen ei oikeen innosta.

joksu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 118
 • Assghanistan, I see...
Vs: Sähköpyssyn kausi"huoltoon" vinkkejä aloittelijalle.
« Vastaus #3 : 08 Joulukuu, 2018, 22:06:36 »
Adidas or Nike? LCT or E&L?

elliV

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
Vs: Sähköpyssyn kausi"huoltoon" vinkkejä aloittelijalle.
« Vastaus #4 : 17 Maaliskuu, 2019, 06:18:59 »
Eikä mennyt tähän projektiin kuin neljä kuukautta, meinasi muut harrastukset mennä edelle. Uni ei meinannut tulla tänään, joten kasailin tämän loppuun ja kolvailin mosfetin aamuyön tunteina.

Männällä uutta tiivistettä, laakerit uusittu, kaikki voideltu, rattaat shimmitetty, kohtauskulma ok, flat/ecs-tyyppinen hoppi ja mosfetti rakennettu. Tuntuisi toimivan ainakin sisätiloissa, en kehtaa keskellä yötä lähteä ulos kokeilemaan.  ::)

Jarrullinen mosfetti kasattu tätä ohjetta mukaillen:
http://www.cerberusairsoft.co.uk/Mosfet/

Jos viikon päästä vaikka ihan peleille asti ja kronoon...