Kirjoittaja Aihe: Vanhemmat softaajat?  (Luettu 8628 kertaa)

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 781
 • Ei se satu.
Vanhemmat softaajat?
« : 16 Elokuu, 2013, 16:14:57 »
Päivää,

Huomasin tuossa että jotenkin mystisesti autotalliin ilma-aseiden rinnalle on ilmestynyt huomaamatta airsoft-pyssyjä. Tähän asti harrastus on ollut lähinnä tölkkien kaatoa, satunnaista äijäporukalla kaksintaistelua ja pienimuotoista practicalia. Nyt tuolla on leluina pari Co2 blowback-pistoolia, Maruin M3 ja sähkö-Ingram. Koteloita ja maskeja.

Lähestyisinkin kokeneempia harrastajia parilla kyssärillä.

1. Minkä ikäistä porukkaa Pirkanmaasoftin piireissä liikkuu? Löytyykö täältä minkä verran porukkaa about 30-40 ikäryhmästä? (Itse 38v)
No, nyt on alkanut isomman tykin sekä taktisten varusteiden hankkiminen kuumottamaan, tämän lisäksi jotain liikunnallista pitäisi keksiä syksylle/talvelle. Kynnyksenä vain on se, että vaikka iällä ei ole mitään väliä, jotenkin sitä ei viittisi olla rymyämässä ainoana vanhuksena lastensa ikäisten sotakavereiden keskellä. Huom, nuoremmissa kavereissa ei ole mitään vikaa.

2. Toisena kyssärinä, millaisiksi pelit muodostuvat yleensä tyyliltään?
Kyseessä on lujaa kuulia ampuvat aseet, joten ei hirveästi huvittaisi katsella pelleilyä ja säätämistä. Harrastukselta odottaisin myös hieman ryhmäpeliä sekä taktisempia elementtejä ihan pelkän soolona ryntäilyn ja räiskimisen sijaan. Löytyykö näitä esim Deconilta?

3. Onko Pirkanmaalla vanhempien äijien tiimejä?
Muualla Suomessa näytti olevan äijjäkerhoja, pirkanmaalta en ole onnistunut löytämään.

Kiitti-dänks.
« Viimeksi muokattu: 16 Elokuu, 2013, 21:49:39 kirjoittanut Nran »

Jesme001

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
 • Ase ei tee pelaajaa.
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #1 : 16 Elokuu, 2013, 22:34:57 »
Kyllähän siellä on pelaajia 10vuotiasta 40v ellei vanhempiakin.

Mörkö

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #2 : 16 Elokuu, 2013, 23:55:43 »
Hola hola!

Tässä ainakin on ikähaarukkaasi sopiva "myöhäisherännäinen" harrastelija. Jonkun näköinen vemppu tahi patteripyssy on nurkissa pyörinyt jo viime vuosituhannella, mutta sukulaispojan myötä alkoi ajatus camomaskissa ja maastopuvussa tussarin kanssa taktisesti liikkuvasta taistelijasta valloittaa ajatusmaailman.
 No joo...Ny on vähä pyssykkää ja maastomyssykkää ja pari muutakin taktista juttua matkassa Deconilla/Nokialla aina kun vaan töiltä ehtii! Se päässäni ollut mielikuva vain on vähän erilainen; sulava taktinen liikkuminen on lähinnä sarvikuonomaista ryskäämistä ja näin kesäkuumalla on "vähä" tota soijaakin pukannut bandanaan.

En tiedä miten sitä paremmin voisi sanoa kuin että päästä se sisäinen lapsesi/taistelijasi irti ja rohkeasti vain mukaan vaan ryskäämään kasvavaan joukkoomme. Me "ikäihmiset" joudumme monesti ottamaan enemmän vastuuta tosielämässä kuin monet nuoremmat ja kannamme huolta perheistämme. Pirkanmaasoftin porukoissa kaikkia koskee samat pelisäännöt, vanhempina pelaajina voimme olla esimerkkeinä nuoremmille.

Rohkeasti tosiaan remmiin mukaan ja sanaa eteenpäin jos tunnet muita kaltaisiamme, pelikentällä ei ole ikää, vain punaiset ja keltaiset! ;-)

Jarno aka Mörkö

devourer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 55
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #3 : 17 Elokuu, 2013, 13:30:58 »
Tervetuloa mukaan!

Itsekin hitusen keskivertoa pelaajaa vanhempana (piirun auki 28) voin sanoa, että kyllä siellä sekottuu joukkoon ihan hienosti. Vaikka yksittäisten pelaajien meno voikin olla pääosin sooloilua, ei sen sitä tarvitse olla. Tutustu pelaajiin ja huomaat kohta olevasi mukana taktisemmassa menossa kun opit tuntemaan väkeä. Itse olen löytänyt lukuisten pelien ohella ns. tarkka-ampuja tiimin. Minä + melkoisesti itseäni vanhempi herra muodostamme melko "ikävän" tarkka-ampuja kaksikon ja kyllä siinä pelin strategiaa tulee mietittyä enemmänkin. Vaikkei itse aina näe sitä kuuminta taistelua, voi hyvillä mielin sanoa että annamme rynnäköivälle väelle paremmat eväät edetä. Esimerkiksi off-game alueen lähellä olevan talossa oleva portaiden yläpää on hieno paikka pitää hallussa... paitsi jos pitkät piiput osoittavat sinne rannalta ;)

Älä koskaan katso samasta kohtaa uudestaan jos ensimmäisellä kerralla pääsi vierestä kuuluu ikävä suhina ;)

V
Napalmi on hottia!

Munkki

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 17
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #4 : 23 Elokuu, 2013, 13:08:59 »
Softaajiahan PMS peleissä (kuten kaikkialla muuallakin) käy tosiaan laajalla skaalalla, niin varusteidensa, osaamisensa, kuin ikänsäkin puolesta. Eli kaikilta ei kannata odottaa edes, yksinkertaisimpien asioiden toteuttamista, kun taas toisten kanssa voi vyöryttää talon ongelmitta. Nuoremmille tulee myös yleensä näyttää esimerkkiä, koska eivät uskalla edetä aina lähitaistelussa.

Todellista taktista etenemistähän on mahdoton suorittaa, ellei sitä ole tuttujen naamojen kanssa reenannut jo aiemmin, lisäksi aseiden kantamat vaikuttavat pelin kulkuun ikävästi siten, että 100m päässä voit melko turvallisesti vilkuttaa vastustajallesi.

-Munkki 23.
lol hety

Lake-end

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #5 : 23 Elokuu, 2013, 16:08:58 »
Itse olen päälle kolmekymppisenä varmaan yleensä vanhemmasta päästä peleissä, mutta eipä se ole pahemmin menoa haitannut.
Katsot joukkueestasi pari vanhempaa kaveria ja löyttäydyt niiden matkaan, tuntuvat yleensä haluavan pelata ryhmäpohjaisesti vieraidenkin kanssa, ennemmin kuin soolona.

Joku ikämiesten tiimi olisi tietysti ihan paikallaan Tampereellakin, pistäkää joku sellainen pystyyn. :)

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 511
 • stitchbitch
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #6 : 23 Elokuu, 2013, 18:10:45 »
haluaako ihmiset "tiimit" osion foorumille? Vois toimia myös kohtaamispaikkana samantyyppiselle peliseuralle.

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 781
 • Ei se satu.
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #7 : 23 Elokuu, 2013, 19:00:53 »
Kiitoksia kommenteista. Noniin, hommahan lähti meikäläiseltä sitten lapasesta. Nyt on kotiutettu juoksuhaudasta viritetty Gekko ja eri kaupoista tilattu taktiset varusteet. Viikon päästä Noormarkun Keltainen Voima skenaarioon ja sen jälkeen PMS:n viikonloppurientoihin sotimista treenaamaan.

Tästä syytän aika pitkälti äijjien kypäräkameravideoita, ei tollasen fiilistelyn jälkeen voi olla tulematta mukaan. ;)

Lake-end

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #8 : 23 Elokuu, 2013, 23:44:13 »
haluaako ihmiset "tiimit" osion foorumille? Vois toimia myös kohtaamispaikkana samantyyppiselle peliseuralle.

Vaikea kuvitella että siitä hirveästi haittaa ainakaan olisi.

Jonnis

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #9 : 06 Syyskuu, 2013, 21:32:14 »
Hitto vieköön. Itse olin jo viikko sitten ostamassa Arma 3 peliä, jostain syystä sitten ajauduin katsomaan kypärävideoita Deconilta. Ja viimeistään tämän keskustelun saattelemana taidan uskaltautua tilaamaan varusteet ensiviikon alussa ja jättää Arma 3 Steamiin.

Dumle

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 151
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #10 : 08 Syyskuu, 2013, 23:56:18 »
...sen jälkeen PMS:n viikonloppurientoihin sotimista treenaamaan.

Kitketäänpä nämä pahat termit heti alkuun. Eihän meistä vaan kukaan sotaa käy saati edes harjoittele sitä, eihän... :)
Lentäjän poika
MyFleet

Jonnis

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #11 : 11 Syyskuu, 2013, 21:23:06 »
Tykki saapui postissa tänään. Toivotaan, että kerkiää varustelekan satsi tulla vielä perjantaihin mennessä ni pääsee sunnuntaina ekoille peleille sit.

isto

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 263
 • Hatulle on aina käyttöä
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #12 : 13 Syyskuu, 2013, 08:27:44 »
Päivää täältäkin,

ikää 47,
Olen nyt kuskannut kolmea 11-12 vuotiasta pariin peliin ja pelasin itse ensimmäistä kertaa Deconilla viime viikolla.
Tarkoitus olisi olla Nokialla taas sunnuntaina.

isto

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 781
 • Ei se satu.
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #13 : 14 Syyskuu, 2013, 20:33:32 »
Päivitetääs tätä, kun tänne osuu Googlella varmuudella muitakin samaa pohtivaa porukkaa...

Pari viikkoa sitten tuli otettua ensikosketus lajiin Keltaisessa Voimassa Noormarkussa (todella hienosti järkätty skenaario muuten).

Erittäin positiivinen homma kaikenkaikkiaan, en keksi yhtään mitään negatiivista vaikka yrittäisin. Olin selkeästi vanhin osallistuja, mutta se ei näkynyt mitenkään tai haitannut menoa pätkääkään. Kun sain omat ennakkoluulot haihdutettua, huomasin nopeaan että porukka on todella mukavaa ja iällä ei tuolla todellakaan ollut mitään merkitystä. Samanhenkistä porukkaa jolla ei varmaan käynyt edes mielessä osallistujien iät. Ihan samanlailla tuli säädettyä hoppia ja vertailtua aseita niin junnujen kuin kokeneempienkin kanssa. Sain vielä ryhmänjohtajan nakin, joten pääsin tarkkailemaan hyvin miten porukka pelaa.
Pirun hauskaa oli, en muista millon viimeksi on tullut hikoiltua yhtä paljon ja millon viimeksi on löytynyt niin paljon uusia lihaksia, puhumattakaan kolmen tunnin adrenaliiniryöpystä. Ehkä paras keino ikinä hävittää duunistressi.

Joten summa-summaarum, toi pohdinta siitä että voipiko sinne vanhempi tyyppi tulla ja miten siellä pelataan oli ihan omaa epävarmuutta ja ennakkoluuloa. Pelaajia oli kaikentasoisia (kuten tuolla jo mainittu) ja vanhempi tyyppi otettiin mukaan täysin tasavertaisena pelaajana.

...muutama huomio mikä tuli tehtyä, ei varsinaisesti liity aiheeseen.
- Onneksi tuli ostettua halvat varusteet, koska melki kaikki menee päivitykseen. Vasta pelissä huomaa mikä toimii omaan pelityyliin ja mikä ei.
- Avunanto muita pelaajia kohtaan yllätti täydellisesti, aseita & lippaita annettiin lainaan ja lipaita täyteltiin ristiin tuntemattomien kanssa kokoajan.
- Kuten tuolla mainittua, pelaajia on ihan kaiken tasoisia, niin varusteiltaan kun skillsseiltään. Vempun kanssa juoksevista junnuista ammattimaisesti toimiviin kommandoryhmiin (joilta tuli iloisesti pataan). Se omanhenkinen porukka löytyy aika helposti.
- Offarilla jos kaikki vastustajaan saadut osumat olisi laskettu yhteen, peli olisi voitettu moneen kertaan. ;)
- Suojalasit ja hyvät nilkkaa tukevat kengät! Suojalasit on itsestäänselvyys, mutta kenkiä ei voi tarpeeksi alleviivata.

Huomenna Nokialle, perhana vaan kun varustelekan toimitus ei kerennyt tulla...

isto

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 263
 • Hatulle on aina käyttöä
Vs: Vanhemmat softaajat?
« Vastaus #14 : 21 Syyskuu, 2013, 10:04:38 »
Tere,

jonkinlainen äijäkerho voisi olla paikallaan, mutta ei välttämätön.

Viime sunnuntaina Nokialla meni taas ihan hyvin junnujen joukossa, joten ei syytä huoleen vaikka ikää onkin.
Huomenna taas teletappimaahan.

isto