Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Valokuvat ja videot / Airsoft-videoita / 890lli
« Uusin viesti kirjoittanut Olli N tänään kello 12:34:22 »
Syyskuun pelejä Jättömaalta.

Heh, Maruin Breacher näytti scope cameran läpi Doom-pelisarjan pyssyltä, joten olipa ihan pakko tehdä videon alkuun lyhyt Doom editointi  :P

https://www.youtube.com/watch?v=MzMb7M7BKcM
2
Kadonnut/löytynyt / Dekokranaatti DM109
« Uusin viesti kirjoittanut Toivo 21 Syyskuu, 2023, 08:28:29 »
Unohdettu dekokranaatti johonkin hökkeliin pelien jälkeen noin pari viikkoa sitten.

Kranaatissa lukee HGR DM109 joten pitäisi olla selkeä tunnistaa.
3
Palaute / Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Uusin viesti kirjoittanut reflex 20 Syyskuu, 2023, 16:32:54 »
Positiivista että voimme sanoa että tuolla käsistälähtö-skenaariolla ei ole mitään tekemistä Pirkanmaasoftin kanssa mutta pidän sitä hyvänä esimerkkinä mitä se on kun hommat lähtee käsistä. Pääpoinni siis että asiat on helpompi korjata siinä vaiheessa kun ne eivät ole vielä lähteneet käsistä.

Ajan kulumista olennaisempaa on että tuossa Satasoft tarinassa mainitut henkilöt ovat tiettävästi jokainen lopettaneet harrastuksen mukaanlukien silloinen hallitus. Viimeksi kävin Satasoftin pelissä kun he järjestivät Milsim tapahtuman ja eipä siellä ollut mitään jäljellä tuosta entisestä meiningistä, tosin tästäkin pelistä on jo aikaa.
4
Palaute / Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Uusin viesti kirjoittanut Nran 20 Syyskuu, 2023, 11:20:19 »
Noniin, palataanpa 2000-luvun alusta ja Satasofteista tähän päivään. Maailma on muuttunut reilussa kahdessakymmenessä vuodessa, mainitsemallasi käsistälähtö-skenaariolla ei ole mitään tekemistä nykypäivän tai Pirkanmaasoftin kanssa.

Pirkanmaasoftissa kiinnitetään erityistä huomiota pelaajien pelikokemukseen niin pelillisesti sekä fiiliksen puolesta. Hallitus ja toimikunta käsittelee ja hienosäätää näitä asioita jatkuvasti kulisseissa. Pelien yksi kantava teema on että peleissä on hyvä me-henki jossa jokaisen pelaajan kommenteilla on arvoa, auktoritäärisen isovelivalvoo ovimies-politiikan sijaan. Peleissä on rinnan aloittelijoita, tryhard-tiimejä, junnuja, vanhempia pelaajia, geardoja ja esimerkiksi sotilasalojen ammattilaisia. Kaikki hyvässä sovussa keskenään, kellekkään ei naureta ja mikäli konfliktitilanteita tulee - ne käsitellään ja puretaan aina. Niinkuin nyt tässä tapahtuu.

Kiteytettynä.
1. Mikäli joku huomaa jotain säännöistä poikkeavaa, siitä sanominen on ihan ok.
2. Mikäli joku ei ystävällisestä huomautuksesta huolimatta korjaa säännöstä poikkeavaa toimintaa, pelinvedolle sanominen on ihan ok. Pelinveto korjaa asian - aina.
3. Voitto

PS. Ja sivuhuomautuksena, Satasoftin porukka on ahkeraa vastuunsa tuntevaa sakkia. Järjestävät hyviä pelejä joita voi suositella varauksetta.
5
Palaute / Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Uusin viesti kirjoittanut reflex 13 Syyskuu, 2023, 13:09:19 »
Lainaus
Joskus joku pikkuasia vaan jää huomaamatta.

Jos näit aamusta asti että hihanauhat ovat jollain väärissä paikoissa, sen sijaan että seurasit asiaa vierestä koko päivän, olisiko ollut fiksumpaa käyttää aikaa muutama sekuntti ja käydä ystävällisesti sanomassa asiasta?

Omat kokemukset säännöistä huomauttamisesta vuosien varrelta ovat se että siitä seuraa joko A tai B;

A. Vastapuoli alkaa argumentoida että tässä ei itseasiassa rikota sääntöjä ikäänkuin hän olisi luonut uuden tulkinnan säännöistä. Olen kuullut myös argumentin että jos ensin tarpeeksi moni rikkoo sääntöjä niin sääntöjen rikkominen muuttuu kaikille sallituksi.

B: Nauretaan päin naamaa siis ts. henkilö tietää rikkovansa sääntöjä

Kummassakaan tapauksessa mitään muutosta ei tapahdu vaan pelaaja jatkaa peliä entiseen malliin.

Ystävällinen sanominen on siis jo kokeitu moneen otteeseen. Tarvitaan auktoriteetti kuten ravintolan ovimies joka valvoo missä asussa tullaan paikalle. Jos pelaaja onnistuu pelaamaan koko tapahtuman alusta loppuun ilman hihanauhoja niin silloin ei ole tarpeeksi silmiä kentällä.

2000-luvun alussa Satasoftin peleissä Kokemäellä meni tilanne todella pahaksi kun pelaajat alkoivat keksiä päästään omia sääntöjä, Kaikki alkoi juurikin pikkuasioista kuten sokkona kulman takaa ampumisesta pistoolilla, sitten offgame ammunta kuri lähti käsistä ja sen jälkeen mentiin älyttömyyksiin kuten pelaajien ampumiseen offgamella huvin vuoksi riippumatta oliko heillä lasit päässä vai ei. Yhdeltä pelaajalta tippui suojalasit pelikentällä kesken pelin ja hän kielsi muita huutamasta peliä seis ikäänkuin hän voisi muuttaa sääntöjä kesken pelin.

Sitten kun ystävällisesti huomautin toiselle pelaajalle että kulman takaa sokkona ampuminen kiellettyä myös pistoolilla sain vaustaukseksi että yhdistyksen säännöt eivät ole voimassa koska yhtään hallituksen jäsentä ei ole paikalla. Yhdessä pelissä tämä sama pelaaja sai kiinni toisen pelaajan kiinni huijaamisesta osumissa ja uhkasi tätä pelikiellolla sitten sen jälkeen kysyin tältä pelaajalta että voisiko hän samalla energialla puuttua yllämainittuun offgame räiskintään mutta ei.

Lopuksi mitä huomasin että vähitellen kaikki alkoi tapahtumaan Kokemäellä pelivetäjien ja pelipäivänä paikalla olevien hallistun jäsenten hiljaisella hyväksynnällä eli siinä vaiheessa ei ollut enää merkitystä oliko paikalla valvovia silmäpareja vai ei.
6
Palaute / Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Uusin viesti kirjoittanut Nran 12 Syyskuu, 2023, 12:25:05 »
Reflex.
Pelinvetäjillä ja toimikuntalaisilla on iso homma tehdä peleistä- eteenkin isommista sellaisista toimivia tapahtumia jotka ovat kunnossa ajanhallinnallisesti, logistisesti sekä kaikki turvallisuusaspektit huomioon ottaen. Tämän lisäksi pitää huomioida eritasoisten osallistujien pelikokemus, pelien tasapuolisuus, pelimuotojen monipuolisuus, juoksevat asiat ja vastailla yllättävän moniin kysymyksiin joita tulee päivien aikana. Sekä vielä paljon muuta.

Joskus joku pikkuasia vaan jää huomaamatta.

Jos näit aamusta asti että hihanauhat ovat jollain väärissä paikoissa, sen sijaan että seurasit asiaa vierestä koko päivän, olisiko ollut fiksumpaa käyttää aikaa muutama sekuntti ja käydä ystävällisesti sanomassa asiasta?
7
Palaute / Vs: Palautetta pelinvetäjille
« Uusin viesti kirjoittanut reflex 09 Syyskuu, 2023, 21:21:03 »
Muutama sana sääntöjen valvonnasta 2023 Megarähina 2 tapahtumassa joka yhdistys järjesti mutta nämä pointit voidaan myös soveltaa viikonloppupeleihin:

Keltaisella osapuolella tapahtumaan osallistui ainakin 1-2 pelaajaa jotka menivät pelikentälle hihanauhat kiinnitettyinä housun nilkkoihin; Yhdistyksen säännöt eivät mahdollista tälläistä järjestelyä eivätkä myöskään tapahtuman erikoissäännöt mitkä olivat ilmoitettu julkisesti ennen tapahtuman alkua siis ts. pelaajat jotka kiinnivät nauhat nilkkoihin eivät olleet väliinpimättömyyttään lukeneet yhdistyksen sääntöjä tai oikeastaan edes aloittaneet lukemista koska tuo sääntö on luettavissa heti kun sääntösivun avaa:

https://pirkanmaasoft.info/forum/index.php?topic=1545.0

Lainaus
Hihanauhan sijoitus oikeakätisillä ampujilla on vasemmassa kädessä ja vasenkätisillä oikeassa kädessä.

Ainakin yksi pelaaja onnistui pelaamaan koko tapahtuman ilman nauhoja hihoissa, pelkästään vain nilkoissa. Alkubiiffiin osallistui pelaaja joka oli jo kiinnittänyt nauhat nilkkoihin ja Gamemaster joka veti briiffin ei huomannut mitään vaikka hän oli vain muutaman metrin päässä tästä pelaajasta.

Nyt pointti ei ole argumentoida kuinka suuri sääntörikkomus tässä on kyseessä vaan yleisesti herätellä ettei yksinkertaisista yksinkertaisinta sääntöä onnistuttu valvomaan, ei ennen peliä eikä sen aikana.

Siis pelaajat tulevat yhdistyksen peleihin ja sen lisäksi etteivät vaivaidu lukemaan yhdistyksen sääntöjä he alkavat omassa päässä keksimään uusia sääntöjä, jos sääntöjä ei valvota niin tälläinen tominta vaan pahenee.
8
Aseet ja varusteet / Vs: aseet aloittelijalle
« Uusin viesti kirjoittanut reflex 07 Syyskuu, 2023, 20:45:31 »
Ei epäilystäkään etteikö teräsrunkoinen airsoft ase ole kestävyydessä omassa luokassaan, puhumattakaan airsoft aseista jonka rungot on koottu oikean ruutiaseen osista.

Useita Marui -ja kiinavalmistajien aseiden omistajana olen on huomannut ettei kiinalaisuus ja halpa hinta ole automaattisesti aina merkki huonosta kestävyydestä. En tiedä mutta oletan että tuon kuvan AK tuntamattomalta valmistajalta hajosi hiljalleen ajan mittaan eikä naps kerralla; Itse olen enemmän huolestunut "kerrasta poikki" -tapauksista. Veikkaan vahvasti myös että Marui AK-47 olisi hajonnut samalla tavalla ellei vähemmästä vaikka se ei olekkaan kiina-ase.

Dboys HK416 on kopio VFC (nyk. Umarex) HK416 aseesta joka maksaa suomessa 650 euroa eli yhden Umarexin hinnalla saa kolme Dboysia ja vielä muutaman midcapin. Samassa hintaluokassa oleva Marui HK416 hakkaa Umarexin kantamassa sen jälkeen kun lähtönopeus on nostettu samaan mitä se on Umarexin aseessa.

Yllä mainittu Asia Electric Gun SR-16 full metal sai kehut ulkomaalaisella foorumilla tyyliin: "Solid as rock" ja kun hintaa aseella oli kiinakaupassa 120 USD niin uteliaisuus vei voiton.

Jos onnistuu ostamaan halvalla Specna Armsin täysmetalliaseen ja virittelee sen Lonex osilla joita kuulemma VFC tehdaskin käyttää on se mielestäni käytännössä sama asia kuin Umarex ase ellei parempi koska ase on virittelyn jälkeen juuri sillä spekseillä mitä käyttäjä haluaa, niin ja säästät myös tukun rahaa.

Pääpointti siis että arvokkaampien kiina-aseiden ostamista on vaikea perustella varsinkaan nyt Maruillakin on metallivaihtoehtoja niille joiden budjetti kestää. Konekiväärit ja Semi-Auto kivääri projekti aihiot tietysti asia erikseen.

Olisi hauskaa kokeilla kiinnittää Dboys HK416 paikoilleen tyhjän päälle kahdella ruuvipenkillä väärinpäin, niin että lipaskuilu on taivasta kohden; Toinen penkki kiinnitetty piipusta etutähtäimen kohdalta ja toinen penkki kiinnitetty ylärunkosta lipaskuilun kohdalta. Sitten hyppäisi yhdellä jalalla piipun päälle tarkoituksena saada piippu tai ylärunko poikki.

Eri aseissa on eri heikot kohdat M4/AR15 aseissa se on kohta jossa piippu kiinnittyy ylärunkoon. Uudenlainen RIS yksiikkö (esim. yllämainitut HK416 ja SR-16) joka alkaa suoraan ylärungosta ilman mitään väliosaa tukevoittaa asetta,

G36C ei ole samalla tavalla altis piipun katkeamiselle kuin muovirunkoisen M4 aseen piippu, tähän tietysti auttaa myös lyhyempi piippu. G36 -ja SCAR aseissa heikoin lenkki on aseen perä ja sen kiinnitys. M4 perä voi muovisena toki myös hajota mutta se on aikas epätodennäköistä ja halpa uusia. AK aseiden rakennetta en tunne kovinkaan hyvin;  Venäjä varustegurut kertokaa jos tiedätte.

Tuossa videolla missä tuo Specna Arms G36C omistaja esittelee äänen kanssa tuota aseen natinaa ja nitinää hän myös esittelee kuinka aseen kädensija ei istu kunnolla paikoilleen niin kuin se kuuluisi. Itse en voi vaan antaa kovin suuria pisteitä aseella joka jo uutena nitisee tuolla tavalla ja jonka alkuperäinen kädensuoja istu kunnolla paikalleen eikä ase ole hinta korotuksen jälkeen (joita voi tulla lisää) enää kovin edullinen vaihtoehto jos mietitään vastinetta rahalle.
9
RY tiedottaa / Vs: Vuokra-aseet
« Uusin viesti kirjoittanut Nosferatu 06 Syyskuu, 2023, 15:58:18 »
Syyskuussa vuokra-aseita on varattavissa:
- 10.9. sunnuntaipelit
- 20.9. arkipelit
- 27.9. arkipelit
10
Myydään/Vaihdetaan / Ostetaan sähköase
« Uusin viesti kirjoittanut Airpro 05 Syyskuu, 2023, 19:50:50 »
Edullinen sähköase hakusessa
o442036777
mikamursu78@gmail.com
Sivuja: [1] 2 3 ... 10