Kirjoittaja Aihe: aseet aloittelijalle  (Luettu 4299 kertaa)

airsoftalottelija

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1
aseet aloittelijalle
« : 03 Huhtikuu, 2022, 14:22:13 »
kattelen airsoft aseita ja varusteita mitkä olisi parhaat aseet ja varusteet aloittelijalle ja mistä liikkestä? esim onko tämä hyvä? https://www.atom-airsoft.fi/tuote/specna-arms-rra-sa-c02-core-sahkoase-half-tan/?attribute_pa_storage_location=suomen-varasto
« Viimeksi muokattu: 03 Huhtikuu, 2022, 14:25:35 kirjoittanut airsoftalottelija »

Hautsi

 • Rahastonhoitaja
 • Administrator
 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 6
Vs: aseet aloittelijalle
« Vastaus #1 : 03 Huhtikuu, 2022, 19:18:28 »
Nuo Specna Armsin Core/Edge/Edge 2.0-sarjan vehkeet on ilman muuta helpoin tie onneen tässä harrastuksessa, riippuen omasta budjetista voi noista vaihtoehdoista valita mieleisimmän. Esimerkiksi kantoliiveihin ei välttämättä ensimmäisillä kerroilla kannata laittaa rahaa, vähän katselee pelikertojen aikana minkälaisia virityksiä muilla on, ja mitä ominaisuuksia itse kantolaitteelta hakee.

reflex

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 125
 • youtube.com/v/9gYvW0nwkwM
Vs: aseet aloittelijalle
« Vastaus #2 : 06 Huhtikuu, 2022, 02:07:27 »
kattelen airsoft aseita ja varusteita mitkä olisi parhaat aseet ja varusteet aloittelijalle ja mistä liikkestä? esim onko tämä hyvä? https://www.atom-airsoft.fi/tuote/specna-arms-rra-sa-c02-core-sahkoase-half-tan/?attribute_pa_storage_location=suomen-varasto

Jos oltaisiin kunnolla keväässä, suosittelisin kokeilemaan meidän yhdistyksen vuokrattavia Specna Arms aseita: http://pirkanmaasoft.info/forum/index.php?topic=2820.0

Mutta koska ainakaan tämän viestin kirjoitushetkellä ei olla keväässä ja ase pitää saada ostettua hetimiten niin siirryn suoraan suosittelemaan paria asetta:

Vaihtoehto #1:

Specna Arms G36C

https://www.atom-airsoft.fi/tuote/specna-arms-g36c-ebb-sa-g12-hiekka/

Tämän viestin kirjoitushetkellä hinta: 149 euroa eli siis edullinen hinta

Lyhyesti: Tämä ase on 20 euroa arvokkaampi kuin sinun linkkaamasi Specna Armsin ase mutta on rungon rakenteeltaan paljon kestävämpi, Aseen rataslaatikko on, toisin kuin linkkaamassasi aseessa Versio 3 eli käytännössä tuhoutumaton mutta silti mahdollistaa pikajousenvaihdon.


Vaihtoehto #2:

Dboys HK416

https://www.airsoftnet.fi/en/dboys/2271-37153-dboys-3981m-m4-cqb-r.html#/gun_body_material-metal_gun_body

Tämän viestin kirjoitushetkellä hinta: 199 euroa, Airsoftnet Turussa on tiettävästi suomen ainoa kauppa joka myy tätä asetta.

Lyhyesti: Tämä ase on 70 euroa arvokkaampi kuin sinun linkkaamasi Specna Armsin ase mutta toisin yllämainitut Specna Armsin aseet tämä ase on täysmetalliase ja siten kestävyydeltään aivan toisella tasolla. Omistan tälläisen itse ja komea ase on kyseessä! Lisähuomautuksena Dboys HK416 tuli alunperin tuotantoon vuonna 2008 eli minäkin olen pystynyt lukemaan useita seikkaperäisiä arvosteluita ja artikkeleita tästä aseesta, siinä missä valitettavasti Specna Armsin koko valikoma menee uusiksi muutaman vuoden välein ja tietoa on saatavilla niukemmin,

Huomaa että sekä Specna Arms G36C että Dboys HK416 ovat liian tehokkaita Lempäälän pelialueelle joka yhdistyksen pääasiallinen pelipaikka; Tämä ongelma ratkeaa vaihtamalla aseeseen vähemmän tehokas jousi. Huomaa että jos valitset HK416 aseen kannattaa jousen vaihdon kanssa tehdä samalla kertaa muitakin muutoksia.. Molemmissa tapauksissa jousen vaihto mitätöi kaupan sille myöntämän takuun koska jousi sijaitsee rataslaatikon sisällä. Samoin kaupan aseelle myöntämä takuu ei korvaa aseen rungon rikkoutumista pelitilanteessa, siksi myös suositan täysmetalliasetta.

Lopuksi: Jättäisin sinun linkkaamasi aseen Specna Arms RRA SA-C02 CORE omaa arvoonsa ja keskittyisin valitsemaan joko Specna Arms G36C:n tai Dboys HK416:n - Toinen on edullisempi mutta toinen on täysmetalliase ja parempi.
« Viimeksi muokattu: 12 Elokuu, 2023, 19:44:08 kirjoittanut reflex »
web.archive.org/web/20150521021815/sofmag.com/ten-years-to-the-day
en.wikipedia.org/wiki/Black_Hawk_Down_%28film%29
en.wikipedia.org/wiki/American_Sniper
en.wikipedia.org/wiki/12_Strong
en.wikipedia.org/wiki/Act_of_Valor
en.wikipedia.org/wiki/Forces_sp%C3%A9ciales
en.wikipedia.org/wiki/Elite_Squad

reflex

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 125
 • youtube.com/v/9gYvW0nwkwM
Vs: aseet aloittelijalle
« Vastaus #3 : 12 Elokuu, 2023, 19:41:37 »
Tähän Follow-Up:

G36C hinta on noussut 30 euroa, nyt siis 179 euroa eli hinta lähestyy, ellei jo ole tasoissa edullisimpien M4A1/HK416 täysmetalliaseiden kanssa ja siksi minun on enää hyvin vaikeaa suositella Specna Armsin G36C aseita. Muovirunkoisten aseiden kestävyys vaihtelee valmistaja JA MYÖS asemalli kohteisesti esim. saman valmistajan muovirunkoinen M4 ei välttämättä kestä samanlaista käsittelyä kun saman valmistajan G36 vaikka molemmissa on muovirunko. Kun ostat suoraan täysmetalliaseen niin ei tarvotse miettiä on sinulla oikea valmistaja / asemalli kombo.

Löysin muutaman arvostelun Youtubesta, tässä huomiot:

https://youtu.be/6e5EvxCnRQs?t=76

1. En pidä siitä että hylsyportti jää auki toisin kuin Maruin Recoil Shock aseissa ja blowback ei tiedä milloin lipas on tyhjentynyt vaan jatkaa aseen nytkyttämistä ^

https://youtu.be/VEykr-LxCGg?t=365

2. Hop-Up on sitä itseään ^

https://youtu.be/fg1pVtjyG-U?t=351

3. Osat eivät istu kunnolla ja yleisesti ase natisee kuin 20 vuotta vanha Marui MP5 talvipeleissä ^

Aseen omistajalta kommenttiosuudessa:

Lainaus
If you're looking at a first platform - i.e your first ever airsoft rifle... then no. You should absolutely go for an M4 style rifle. Parts are universally more available and the ways to customise your setup make the M4 hands down the best all round setup.

Minulla on kotona Asia Electric Gun SR-16, yksi halvimmista M4 täysmetalliaseista mitä on koskaan myyty kaupoissa mutta ase ei natise eikä jousta tippaakaan vaan on vankka kuin kivi

Tästä siis opitaan se että Do Your Research

Huomionarvoinen asia vielä sekin että käytettynä ostettu täysmetalliase on todennäiköisesti kestää enemmän runtua kuin uutena ostettu muovirunkoinen ase.
web.archive.org/web/20150521021815/sofmag.com/ten-years-to-the-day
en.wikipedia.org/wiki/Black_Hawk_Down_%28film%29
en.wikipedia.org/wiki/American_Sniper
en.wikipedia.org/wiki/12_Strong
en.wikipedia.org/wiki/Act_of_Valor
en.wikipedia.org/wiki/Forces_sp%C3%A9ciales
en.wikipedia.org/wiki/Elite_Squad

Nosferatu

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 655
Vs: aseet aloittelijalle
« Vastaus #4 : 29 Elokuu, 2023, 17:15:16 »
Halvemman pään metallirunkoisissa aseissa on se ongelma, että rungon materiaali on usein heikosti kestävää ns. murometallia. Esimerkkinä kuvan AK-sarjalaisesta on murtunut rungon takatähtäinblokkiin liittävä korvake sekä molemmat takatukin korvakkeista:Tästä syystä kovaan käyttöön halpa kiinalaisvalmisteinen ase ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Metallirunko on hyvä vaihtoehto silloin, kun se on tehty oikeasta teräksestä tai alumiinista.

Specna Armsin G36-sarjalaisista sen verran, että yhdistyksellä on ollut niitä vuokra-aseina useampi kappale jo useamman vuoden ajan. Ensikertalaiset ovat niiden kanssa ryömineet ja kaatuilleet, mutta muovirungosta huolimatta yksikään ase ei ole hajonnut sisäisesti eikä ulkoisesti.

reflex

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 125
 • youtube.com/v/9gYvW0nwkwM
Vs: aseet aloittelijalle
« Vastaus #5 : 07 Syyskuu, 2023, 20:45:31 »
Ei epäilystäkään etteikö teräsrunkoinen airsoft ase ole kestävyydessä omassa luokassaan, puhumattakaan airsoft aseista jonka rungot on koottu oikean ruutiaseen osista.

Useita Marui -ja kiinavalmistajien aseiden omistajana olen on huomannut ettei kiinalaisuus ja halpa hinta ole automaattisesti aina merkki huonosta kestävyydestä. En tiedä mutta oletan että tuon kuvan AK tuntamattomalta valmistajalta hajosi hiljalleen ajan mittaan eikä naps kerralla; Itse olen enemmän huolestunut "kerrasta poikki" -tapauksista. Veikkaan vahvasti myös että Marui AK-47 olisi hajonnut samalla tavalla ellei vähemmästä vaikka se ei olekkaan kiina-ase.

Dboys HK416 on kopio VFC (nyk. Umarex) HK416 aseesta joka maksaa suomessa 650 euroa eli yhden Umarexin hinnalla saa kolme Dboysia ja vielä muutaman midcapin. Samassa hintaluokassa oleva Marui HK416 hakkaa Umarexin kantamassa sen jälkeen kun lähtönopeus on nostettu samaan mitä se on Umarexin aseessa.

Yllä mainittu Asia Electric Gun SR-16 full metal sai kehut ulkomaalaisella foorumilla tyyliin: "Solid as rock" ja kun hintaa aseella oli kiinakaupassa 120 USD niin uteliaisuus vei voiton.

Jos onnistuu ostamaan halvalla Specna Armsin täysmetalliaseen ja virittelee sen Lonex osilla joita kuulemma VFC tehdaskin käyttää on se mielestäni käytännössä sama asia kuin Umarex ase ellei parempi koska ase on virittelyn jälkeen juuri sillä spekseillä mitä käyttäjä haluaa, niin ja säästät myös tukun rahaa.

Pääpointti siis että arvokkaampien kiina-aseiden ostamista on vaikea perustella varsinkaan nyt Maruillakin on metallivaihtoehtoja niille joiden budjetti kestää. Konekiväärit ja Semi-Auto kivääri projekti aihiot tietysti asia erikseen.

Olisi hauskaa kokeilla kiinnittää Dboys HK416 paikoilleen tyhjän päälle kahdella ruuvipenkillä väärinpäin, niin että lipaskuilu on taivasta kohden; Toinen penkki kiinnitetty piipusta etutähtäimen kohdalta ja toinen penkki kiinnitetty ylärunkosta lipaskuilun kohdalta. Sitten hyppäisi yhdellä jalalla piipun päälle tarkoituksena saada piippu tai ylärunko poikki.

Eri aseissa on eri heikot kohdat M4/AR15 aseissa se on kohta jossa piippu kiinnittyy ylärunkoon. Uudenlainen RIS yksiikkö (esim. yllämainitut HK416 ja SR-16) joka alkaa suoraan ylärungosta ilman mitään väliosaa tukevoittaa asetta,

G36C ei ole samalla tavalla altis piipun katkeamiselle kuin muovirunkoisen M4 aseen piippu, tähän tietysti auttaa myös lyhyempi piippu. G36 -ja SCAR aseissa heikoin lenkki on aseen perä ja sen kiinnitys. M4 perä voi muovisena toki myös hajota mutta se on aikas epätodennäköistä ja halpa uusia. AK aseiden rakennetta en tunne kovinkaan hyvin;  Venäjä varustegurut kertokaa jos tiedätte.

Tuossa videolla missä tuo Specna Arms G36C omistaja esittelee äänen kanssa tuota aseen natinaa ja nitinää hän myös esittelee kuinka aseen kädensija ei istu kunnolla paikoilleen niin kuin se kuuluisi. Itse en voi vaan antaa kovin suuria pisteitä aseella joka jo uutena nitisee tuolla tavalla ja jonka alkuperäinen kädensuoja istu kunnolla paikalleen eikä ase ole hinta korotuksen jälkeen (joita voi tulla lisää) enää kovin edullinen vaihtoehto jos mietitään vastinetta rahalle.
web.archive.org/web/20150521021815/sofmag.com/ten-years-to-the-day
en.wikipedia.org/wiki/Black_Hawk_Down_%28film%29
en.wikipedia.org/wiki/American_Sniper
en.wikipedia.org/wiki/12_Strong
en.wikipedia.org/wiki/Act_of_Valor
en.wikipedia.org/wiki/Forces_sp%C3%A9ciales
en.wikipedia.org/wiki/Elite_Squad