Kirjoittaja Aihe: Millainen akku ja laturi on paras sähköaseiden kanssa?  (Luettu 419 kertaa)

Erkka

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1
Millainen akku ja laturi on paras sähköaseiden kanssa?
« : 08 Marraskuu, 2020, 23:18:56 »
Olen miettinyt sähköaseen hankkimista mutta törmäsin ongelmaan akkujen kanssa. Li-Po akut ovat kuulemma parhaita, mutta syttyvät tuleen ja räjähtelevät. Onko jonkinlaista laturia jolla akun voi pitää koko ajan hyvällä lataustasolla ilman että se tyhjenee tai täyttyy liikaa? Jos tiedätte jotain arvostaisin vastausta tai muita suosituksia!

satunnaispelaaja

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 54
Vs: Millainen akku ja laturi on paras sähköaseiden kanssa?
« Vastaus #1 : 09 Marraskuu, 2020, 00:22:17 »
Lipot tyhjenee hitaammin itsestään, ja kylmyys ei vaikuta yhtä dramaattisesti kuin nikkeliakkuihin. uuteen pyssyyn on hyvä ostaa 7.4v Lipo-akku, se ei rasita liikaa aseen rataslaatikkoa ja takaa paremman tulinopeuden kuin useimmat nikkeliakut (joita tulee uusien aseiden mukana).
Lipo-akut räjähtelee, jos niitä lataa liikaa tai niiden kennot vaurioituu. Suomessa myytävillä, virallisilla lipo-akkujen latureilla on ylijännitesuoja, joka takaa sen, ettei akku lataudu koskaan liian täyteen. markkinoilla myydään myös lipo-akuille suunniteltuja palonkestäviä latauspusseja, jotka suojaavat akkua kolhuilta.
toisin sanoen uusi lipo-akku ja suomessa hyväksytty laturi on täysin turvallinen combo.

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 792
 • Ei se satu.
Vs: Millainen akku ja laturi on paras sähköaseiden kanssa?
« Vastaus #2 : 09 Marraskuu, 2020, 09:32:25 »
Tuossa tulikin jo hyvä vastaus. Osta lipo-akut ja laturit Suomesta ja vältä halpoja Kiina-virityksiä. 7,4V lipo on hyvä hankinta joka ei riko asetta, 11.1V lipo on tarkoitettu lähinnä viritetyille kestäville aseille. Lipo-pussi tai joku paloturvallinen paikka (vaikka saviruukku) on suositeltava lataus- ja säilytyspaikka akuille. Ei ne silleen itsestään räjähtele sen enempää kuin muidenkaan laitteiden akut (kaikissa nykyajan kannettavissa laitteissa on lipo-akut), mutta akkujen kovemman fyysisen käytön takia tähän kannattaa suhtautua vakavasti, erityisesti ladattaessa.

Akut kandee ottaa irti aseista aina pelien jälkeen, melkein kaikissa aseissa kulkee pieni virta joka kuluttaa akkua hitaasti, mutta kuluttaa kuitenkin. Mikäli akun virta kuluu täysin nollaan, siitä imetään kaikki virta, lipoakku yleensä vaurioituu pysyvästi.
Akut tyhjentyvät itsekseen aika hitaasti, ongelmia tyhjenemisen kanssa voi ilmetä vuoden tai vuosien säilytyksen jälkeen.
Suositeltava ja älyttömän kätevä hankinta on muutaman euron maksava pieni akkuihin tarkoitettu varausmittari. Akku kiinni ja mittari näyttää prosentteina paljonko akussa on varausta.

Atom Airsoft

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2
  • Atom Airsoft
Vs: Millainen akku ja laturi on paras sähköaseiden kanssa?
« Vastaus #3 : 17 Marraskuu, 2020, 13:11:04 »
Tuossa olikin laajat vastaukset. Muistuttaisin myös, että nykyään löytyy airsoft markkinoilta myös Li-Ion akkuja, jotka ovat huomattavasti turvallisempia kuin LiPo-akut. Li-Ion akkuja saa esimerkiksi säilyttää täytenä ja ampua tyhjäksi, lisäksi Titan Powerin akuissa ei tule niin sanottuja muistihäiriöitä eivätkä ne pullistu, molemmat näistä ovat yleisiä LiPon ominaisuuksia.
Titan Powerin Li-Ion akut ovat myös suunniteltu niin, että ne kuuluu ladata LiPo-laturilla tai LiPo-modella vaikka laturi pystyisikin lataamaan Li-Ionina kyseistä akkua.

Lisätietoja löytyy esimerkiksi täältä: https://www.atom-airsoft.fi/tuote/titan-power-3000mah-74v-tikkuakku-miniliitin/
Atom Airsoft on suomalainen harrastajalähtöinen airsoft-kauppa. Oma huolto ja nopeat toimitukset. Yli 3000 tuotetta. Myymälä Hämeenlinnassa.
www.atom-airsoft.fi