Kirjoittaja Aihe: Sisäpelit Tampereella  (Luettu 2385 kertaa)

Pewwtter

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
Sisäpelit Tampereella
« : 06 Helmikuu, 2020, 16:24:53 »
Onko Tampereella tai lähikunnissa paikkaa jossa pelata sisäpelejä?

Olen itse käynyt muualla pelailemassa käytöstä poistetussa koulussa.
Koulussa oli sisäilmaongelmia (joka ei ole aiheuttanut pelaajille oireita).
Kyseinen kaupunki oli halukas tukemaan nuorten/kaupunkilaisten harrastuksia juurikin tarjoamalla koulua peleihin kun sitä oltiin kysytty ennen purkua.
Nyt myös viereisestä kaupungista löytyi vanha sairaala jossa pääsee pelaamaan.

Tämän kaltaisia paikkoja luultavasti löytyy myös Pirkanmaalla.
Yksi joka tulee itselleni mieleen on kaivannon sairaala joka on ollut tyhjillään jo useamman vuoden.

-PL
« Viimeksi muokattu: 07 Helmikuu, 2020, 07:06:23 kirjoittanut PeeÄl »

Nran

 • Toimikunta
 • Käyttäjä
 • *
 • Viestejä: 788
 • Ei se satu.
Vs: Sisäpelit Tampereella
« Vastaus #1 : 10 Helmikuu, 2020, 12:03:41 »
Ei ole tällä hetkellä tiedossa. Olemme tunnustelleet ja tutkineet vuosien aikana useiden paikkojen soveltuvuutta pelikäyttöön, mutta sopivaa ei ole löytynyt tai homma on tyssännyt johonkin. Prosessi on välillä hieman monimutkaisempi miltä päältä näyttää. Joitain vuosia sitten pelasimme pelit Hiedanrannan silloin autiona olevilla tehtailla, joten meillä on aika hyvä ymmärrys mitä tämä vaatii.

Ongelma tällaisten asioiden kanssa on välillä myös se, että hallituksella tai toimikunnalla ei ole aikaa metsästää taikka ajaa näitä asioita eteenpäin, vaikka haluaisimmekin. Hallitus ja toimikunta ottaa AINA apua vastaan hyvin mielellään, asiassa kuin asiassa. Pirkanmaasoft ry:tä kun pyörittää keskimäärin vajaan kymmenen ihmisen aktiivinen joukko.
Jos jollain on kontakteja tai halukkuutta alkaa tämänkaltaista väliaikaista pelipaikkaa hoitamaan, hommaa kannattaa ajaa, synkkaa vaan hallituksen/toimikunnan kanssa ja ottaa Pirkanmaasoft ry:n virallisen tahon eli hallituksen mukaan kun aika on. Voin melkein luvata että tällaisesta on maineen ja kunnian lisäksi palkintoa luvassa.

Muutama huomioon otettava asia mikä on tullut eteen tässä vuosien aikana.
 • Luvat. Pelipaikasta pitää olla kirjallinen lupa alueen hallinnoijata ja joissain tapauksissa myös omistajalta joka kiinteistön/alueen omistaa. Tämä tarkoittaa yleensä joitain puhelinsoittoja sekä muutamaa tapaamista. Vaikeutena löytää asiasta vastuullinen henkilö ja saada taho vakuutettua siitä että tää airsoft on hyvä juttu. Pirkanmaasoft ry:n puolelta virallisesti yhdistystä voi edustaa ja nimen voi laittaa alle yhdistyksen Puheenjohtaja.
 • Sijainti. Paikka pitää olla turvallisessa ympäristössä, siten että myös offari pitää olla suojassa. Kamat pitää saada joko kannettua autoilta piiloon rakennuksen sisälle tai olla senverran sivussa että paikalla ei ole sivullisia. Tämä sulkee monesti esim. asutusalueen keskellä olevat koulut pois.
 • Saako rikkoa, pitääkö paikkoja suojata? Pitää olla kaikille selkeää mitä pelit aiheuttavat rakennukselle, kuulista jää seiniin jälkiä, geari naarmuttaa paikkoja jne. Purkutaloissa tämä ei ole yleensä ongelma.
 • Pelaaminen sisällä tai/ja ulkona? Jälleen kovasti sijaintiriippuvainen, päästäänkö käyttämään myös ulkoalueita, tämä monipuolistaa pelikokemusta hyvin paljon.
 • Rakennus/alue pitää olla turvallinen. Hiedanrannan tehtailla jouduimme sulkemaan isoja alueita pois tippumavaaran sekä yksinkertaisesti liian vaarallisen tehdasympäristön vuoksi.
 • Rakennuksen pohja ja pelikokemus. Monesti rakennukset on oikeasti aika tylsiä paikkoja, pelkkiin vierekkäin oleviin tyhjiin huoneisiin on vaikea saada hyvää pelikokemusta. Purkurakennukset ovat yleensä autioita tiloja, kliinistä huonetta huoneen perään. Esim. pelkkä käytävä josta aukeaa sairaalahuoneita, on aivan järjettömän haastava pelipaikka, ja myös tylsä. Joten rakennuksen/alueen pohjassa pitäisi olla jotain mielenkiintoista. Monimutkaisempi pohjaratkaisu, mahdollisuus rikkoa seiniä/ovia, mahdollisuus käyttää savuja, pimeitä alueita, monta kerrosta, ulkoalueen käyttö jne. Joku juttu joka mahdollistaa monesta suunnasta etenemisen.
 • Rakennuksen koko ja pelaajamäärät. Rakennuksen/alueen koko vaikuttaa pelaajamääriin, liikaa pelaajia ja kellään ei ole hauskaa. Liian vähän, ja vain muutamalla on hauskaa. Isohko rakennus imee noin viitisenkymmentä pelaajaa, pienempi rakennus noin kolmekymmentä.
Hallitus ja toimikunta rohkaisee bongaamaan potentiaalisia rakennuksia/alueita. Vaikka kertapeleihin. Nää on hienoja juttuja joita pyritään järjestämään jos vaan sopiva paikka löytyy.
« Viimeksi muokattu: 10 Helmikuu, 2020, 12:12:46 kirjoittanut Nran »

Pewwtter

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
Vs: Sisäpelit Tampereella
« Vastaus #2 : 11 Helmikuu, 2020, 17:19:16 »
Kiitos vastauksesta.

Ymmärrän hyvin tuon tuskan pelipaikkojen sopimisessa. Tämä vaatii varmasti aikaa ja vaivaa
Olen samaa mieltä siitä että myös RY:n jäsenten kannattaa käyttää kontaktejaan ja suhteitaan pelipaikkojen monipuolistamiseen ja etsimiseen.
Viime viikonloppuna kävin vanhalla "hullujenhuoneella" pelailemassa, siellä onneksi oli neljä kerrosta ja kummassakin päässä taloa oli rappuset jotka mahdollistivat hyvin liikkumisen. Juurikin tuo että käytävillä on tyhjiä huoneita tyhjien huoneiden perään tekee tiloista haastavia mutta tässäkin tapauksessa käytävillä oli satunnaista rekvisiittaa joka helpotti käytävillä liikkumista sekä se että ovia pystyi taktisesti myös availemaan ja sulkemaan. Myös pelimuotojen valinnalla on iso rooli sisäpeleissä.

Yritän itse käyttää vähäisiä kontaktejani että Tampereen lähistöltä löytyisi myös hyvä paikka sisäpeleihin ja olen valmis auttamaan paikkojen valmistelussa jos sellaista tarvitaan. Sisäpelit ovat antaneet ainakin itselle aika mukavaa monipuolisuutta ja paloa harrastukseen.

Mietin myös mahdollista käytäntöä käyttää jonkinlaista isoa kylttiä tien vartessa jossa lukee että esimerkiksi: "Airsoft-peli käynnissä. Asiattomat pysykää poissa pelialueelta". Tällainen kyltti ehkä rauhoittaisi ohikulkijoita jos pelikenttä olisi edes hieman lähellä asutusta.

Itse aion myös jatkossa käydä muuallakin sisäpelejä pelailemassa ja kyytiin mahtuu pientä bensarahaa vastaan  :)

danke

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2
 • JOO...EI SATU
Vs: Sisäpelit Tampereella
« Vastaus #3 : 02 Maaliskuu, 2020, 16:29:58 »
hei löysin yhden tilan jossa voisi pelata sisätiloissa. https://www.intermediator.fi/fi/vanha-porvoontie-235/hakkila-vantaa-4
miten olisi? tietenkin sinne pitäisi rakkentaa kenttä ja suojat mutta muuten tila näytti hyvältä.
Huono puoli on se on vantaalla
« Viimeksi muokattu: 02 Maaliskuu, 2020, 18:21:44 kirjoittanut danke »

Hambbu

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3
Vs: Sisäpelit Tampereella
« Vastaus #4 : 19 Maaliskuu, 2020, 21:31:40 »
Vantaalla on omat seurat jne. Pirkanmaalta pitäisi löytyä alue jotta siinä olisi mitään järkeä. Enkä usko, että monikaan jaksaisi lähteä pirkanmaan alueelta pois säännöllisesti pelaamaan. 2h sinne ja 2h takaisin on pitkiä matkoja lähteä esim. yksin tai kokemattomille pelaajille jotka ovat vielä epävarmoja ja tykkäävät siitä, että voivat käydä muutaman ja sitten lähteä kotiin.

Varmasti pirkanmaan alueella on rakennuksia, jotka ovat hylättyjä. Lupa niitten käyttöön vaan on sitten asia eri. Olen pitkään miettinyt valkeakoskella olevaa säterin tehdasaluetta. Sitä olla vuosikymmen tässä purettu ja pitäny tuhota koko paikka. Projektit ovat aina vaan viivästyneet vaikka koneetkin on viety pois sieltä. En tiedä jos yrittäisi löytää jonkun tahon joka vastaa alueesta ja kysyä onko heillä käyttöä esimerkiksi alueen takana sijaitsevalle päärakennukselle. Tai jollekkin muulle rakennukselle mistä voisi saada hyvän pelialueen. Koska on kyse tehtaasta niin useimmat rakennukset olisivat tylsiä ilman suuria muokkauksia/rakennelmia. Alueessa olisi se plussaa, että se on aidattu tehdas alue ja olisi syrjässä asuinalueesta.