Kirjoittaja Aihe: Scar hakusessa  (Luettu 753 kertaa)

NVA Soft

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
Scar hakusessa
« : 01 Lokakuu, 2018, 13:47:47 »
Hei.

Tekisi mieli hankkia Scar mutta löytyykös sellaisia ns. kohtuu hintaan aloittelijan budjetille? (250€-300€)
Tiedän että Dboys ja toi Cybergunin/Cyman siihen hintaan niitä myy mutta onkos ne yhtään hyviä?

reflex

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 82
 • youtube.com/v/9gYvW0nwkwM
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #1 : 02 Lokakuu, 2018, 03:45:43 »
Ilmeisesti nyt puhutaan sähkötoimisista aseista?

SCAR sähköaseita on saatavilla M16/M4 lippaille sopivana mallina (SCAR-L) ja leveämmille 7.62 lippaille sopivana mallina (SCAR-H). Suositan SCAR-L mallia yleisesti koska:

1. Lippaita helpommin saatavissa kaupoissa / käytettynä
2. Yleisesti parempi lipas/ase yhteensopivuus
3. Pienempiä lippaita helpompi käsitellä
4. Helpompi löytää sopivia lipastaskuja ja / tai yhteensopivia kantolaitteita

SCAR aseiden heikoin osa-alue on aseen taittoperä joka rikkoontuu helposti peleissä. Ennen SCAR aseen aseen ostoa kannattaa selvittää missä myydään SCAR taittoperiä ja ovatko ne yhteensopivia sinun aseesi kanssa.

Koska kyseessä on kiinavalmistajan sähköase, voi Hop-Up yksikön laatu olla heikko. Jos näin on, pitää selvittää mistä saa aseeseen laadukkaammaan Hop-Up yksikön. Pääongelma tässä tapauksessa on se että ainakin Dboys SCAR purkuvideolla näytti käyttävän sellaista Hop-Up yksikköä jota en tunnistanut.

Huomaa että aseen alkuperäinen etutähtäin kaatuu eteenpäin eikä taaksepäin niin kuin esim. SR-16 rynnäkkökiväärissä. Tuo on potentiaalisesti osa joka voi rikkoontua jos se osuu johonkin kovaan tai jokin ottaa siihen kiinni koska sitä ei saa turvallisesti piiloon niin kuin SR-16 aseessa.

Dboys vai Cybergun? Suositan Cybergunia koska aseen rungossa aidot merkinnät mitkä löytyvät myös oikeasta, luoteja ampuvasta FN SCAR-L aseesta. Dboysin aseesta ei vastaavia merkintöjä löydy. Kalliimpien VFC:n ja Maruin lisäksi vain Cybergunista löytyy aidot merkinnät. Koska kyseessä ominaisuus jota ei voi hankkia aseeseen jälkeenpäin, väitän että sähköase aidoilla merkinnöillä on helpompi myydä sitten joskus eteenpäin varsinkin kun kovinkaan monessa aseessa ei aitoja merkintöjä ole.

https://www.proairsoft.com/airsoft/sahkoaseet/cybergun-sahkoaseet/cybergun-fn-scar-l-sahkoase-metalli-hiekka-p-4181.html

Jos ostat Proairsoftista, huomaa että heidän Internet-sivujen tuotekuvassa ei näy yllämainittuja merkintöjä ja tällä hetkellä ase ei ole saatavissa Tampereen myymälästä. Varmista ennen ostoa että saat aseen josta asianmukaiset merkinnät löytyvät.

Oletko tulossa pelaamaan tällä aseella Lempäälän Jättömaalle? Proairsoftin mukaan tämä ase on liian tehokas sinne. Tehot on hyvä pudottaa vaihtamalla aseen mechaboxiin vähemmän tehokas jousi. Huomaa että aseessa on poikkeuksellisesti tulenvalitsemet rungon molemmilla puolilla; tälläisen aseen mechabox on haastavampi laittaa takaisin paikalleen. Vaikka mechaboxiin vaihdetaan vähemmän tehokas jousi, saattaa mechabox silti haljeta jossain vaiheessa koska kyseessä on edullisen kiina-aseen Versio 2 mechabox jonka laatu voi olla mitä vain. Huomaa myös että koska aseessa on tulenvalitsemet rungon molemmilla puolilla, pitää uuden mechaboxin tukea tätä ominaisuutta tai uusia ongelmia on luvassa.

Vielä: Yleisesti ottaen ei kannata uskoa kaikkia airsoft kauppojen mainospuheita varsinkaan kiina aseiden kohdalla. Hyvä juttu kuitenkin aseessa on se että siinä ei ole sähkötoimista blowback toimintoa joka pudottaa tarkkuutta ja hajottaa mechaboxin. Vaikka en ole koskaan omistanut SCARia, olen melko varma että vakio kiina-ase Versio 2 mechaboxilla jumittaa ennen pitkää kun tulivalitsemelta on valittu Semi-Auto tila. Joten jos olet tulossa pelaamaan Lempäälän Jättömaalle tällä aseella tai toisella vastaavalla aseella josta löytyy Semi-Auto tai Full-Auto tilat pitää sinun huolehtia että 1. Ase ei ole liian tehokas 2. Ase ei jumita Semi-Auto tilassa ts. ase on korjattu tältä osin.

Sähköaseen mechaboxin avaaminen mitätöi suomalaisen kaupan sille myöntämän takuun. Tulkinnasta riippuen myös pelkkä rungon avaaminen voi mitätöidä aseen takuun eli siinä tapauksessa yllämainittuja vaiheita 1. ja 2. ei voi tehdä jos haluaa säilyttää aseen takuun.

Ovatko ne kiina-SCARit siis yhtään hyviä? Harkitsin itse kiinavalmistajan SCAR-L sähköaseen ostoa mutta yllämainittujen ongelmien takia päädyin HK416 sähköaseeseen. Varaosia helpommin saatavissa koska HK416 perustuu M4A1 aseeseen.

Kiina SCARejen entiset / nykyiset omistajat postatkoot tähän ketjuun lisätietoa. Pirkanmaasoftin veteraanipelaaja ja entinen hallituksen jäsen Balrog käytti kiinavalmistajan SCARia voitokkaasti edesmenneellä Deconin pelialueella vuosikaudet, että ainakin yksi ihminen on onnistunut selättämään SCAR aseiden ongelmat.
sofmag.com/ten-years-to-the-day
en.wikipedia.org/wiki/Black_Hawk_Down_%28film%29
en.wikipedia.org/wiki/American_Sniper
en.wikipedia.org/wiki/Zero_Dark_Thirty
en.wikipedia.org/wiki/Act_of_Valor
en.wikipedia.org/wiki/Forces_sp%C3%A9ciales
en.wikipedia.org/wiki/Elite_Squad

Roopeos

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 110
 • Kättä lippaan pojat,varastetaan kunniaa
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #2 : 02 Lokakuu, 2018, 07:39:51 »
Itse suosittelen myös miettimään millaisen setin haluat Airsoftia varten rakentaa. Aseen hankittuasi on ikävää olla tilanteessa, jossa aseesi ei ole ollenkaan korrekti haluamasi kuvion kanssa. Esimerkkinä: AK-sarjan ase ja Nato-kamat tai toisinpäin M16 ja Venäjäromut.

Lisäksi kannattaa pyytää jotain virittäjää tms. Tekemään perushuolto aseeseen, jolloin ase shimmitetään, sen kohtauskulma säädetään, Rataslaatikkoa vahvistusviilataan ja rasvataan,motin korkeus säädetään jne. Esimerkiksi Gummigana on paikallinen, luotettu ja tunnettu virittelijä. Kannataa myös pyytää asentamaan Deans-liittimet. Muista sopia virityksen sisällöstä virittäjän kanssa. Alan liikkeissä on myös virityspalveluita, mutta ne ovat usein hintavia ja joudut odottamaan pidempään.

Nämä modaukset kannataa tehdä, sillä ne parantavat aseen osien ja gearboxin kestoa, tekevät siitä hiljaisemman, vähentävät sähkönkulutusta ja joissain tapauksissa myös nostavat sarjan nopeutta ja pienentävät semiviivettä. Shimmitykset, moottorin korkeus ja männän ja rattaiden kohtauskulma eivät ole parhaita mahdollisia suoraan laatikosta. Lisäksi kiinan-aseissa on yleensä vakiona muovihampainen mäntä, joka kannattaa vaihdattaa.

Lisäksi huhu ja kokemukset kertovat että Proairsoft ei ole aloittelijalle paras kauppa. Suosittelen sinua hankkimaan aseesi vaikkapa Atom Airsoftista tai Tradesoftista.« Viimeksi muokattu: 02 Lokakuu, 2018, 07:42:31 kirjoittanut Roopeos »
LCTn As Valiin asennettu HPA nosti flexausarvoa ja laski tilisn saldoa

NVA Soft

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #3 : 02 Lokakuu, 2018, 07:56:24 »
Oho jopa tuli tekstiä. Juu rupesin eilen itsekkin lukemaan enemmän noista Scarin ongelmista ja nyt pelottaa koko ase. Myönnettäköön että olin katsellut tota proairsoftin Scarin mutta sitten löysin tälläisen https://gunfire.com/en/products/fn-scar-cqc-assault-rifle-replica-1152197371.html ei vissiin ihan sama kuin proairsoftissa ja on toki hieman yli budjetin.
Mutta mukava kun mainitsit HK416:n sekin oli mielessä mutta taitaa olla liian kallis kun en ole nähnyt muuta kuin ton Maruin tekemän.

Koskeeko noi virittelyt kaikkia aseita vai vaan halppis kiina kamaa?

Endar

 • Talkoovastaava
 • Administrator
 • Käyttäjä
 • *****
 • Viestejä: 92
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #4 : 02 Lokakuu, 2018, 08:33:05 »
Itse heittäisin ässänä hihasta Classic Armyn Proline-sarjan Scarin JOS sellaisen onnistut jostain löytämään. Laadullisesti parempi kuin esim. DBoys, mutta ei silti yllä kuitenkaan VFC:n tasolle(ei onneksi yllä hinnaltaankaan ihan VFC:n tasolle...). Itse purkanut ja rakentanut parit CA:t, DBoysin ja VFC:n joista jälkimmäisen jätin omaan arsenaaliin HPA-toimisena. DBoysin metalli ei aiheuttanut kauheaa luottamusta ja mechan sisältökään ei ollut vakiona kovinkaan kehuttava. CA oli jo parempi, männän vaihtamalla ja perusmodaukset tekemällä jo suorastaan hyvä.

Kannattaa myös suunnata katseet käytettyjen suuntaan. Kuulatorissa löytyy tasaisin väliajoin Scareja myynnissä, joskin usein ne ovat juurikin noita DBoysin valmistamia... Saulilla aka. GummiG:llä voisi olla jotain mielenkiintoista myös tekeillä, kannattaa laittaa hänelle viestiä ja kysäistä. Jos AR-sarja kiinnostaa niin mulla on kanssa myös pari vaihtoehtoa jotka osuu tuohon budjettiisi mutta niistä sitten YV:llä jos M4/M16-sarja osuu omaan silmääsi.
-The value of your life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. - Soichiro Honda

NVA Soft

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #5 : 02 Lokakuu, 2018, 09:08:26 »
Eipä ole tullut CA:n Scaria vielä vastaan eikä kyllä myöskään VFC:n. Ainoat Scarit mitä olen nähnyt ovat olleet joko Dboys, Cybergun/Cyman, WE, G&G tai Marui. Itse en mielelläni ostaisi käytettynä ellei sitä pääsisi kentälle testaamaan viimeksi kun ostin käytettynä niin tuli ostettua WE:n open bolt Scar gbb joka muutaman testi lippaallisen jälkeen ei ole toiminut.
No mutta kai se on parasta siirtyä noihin ar-15 sarjan pyssyihin ne tuntuu olevan suosiossa.

mika95

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 26
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #6 : 02 Lokakuu, 2018, 10:41:28 »
Itseltäni löytyy CA scar-l josta voisin olla valmis luopumaan, kun on käyttö jäänyt todella vähäiseksi, kun on tullut käytettyä muuta kokoelmaa enemmän :)
Gear. Always more gear.

Balrog

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 202
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #7 : 02 Lokakuu, 2018, 22:29:38 »
Siistiä.
Mulla oli, tai toinen on edelleen, kaksi kappaletta Classic Armyn Scarl-L:iä, eikä niissä mitään ongelmia ollut.
"In hoc signo vinces"

reflex

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 82
 • youtube.com/v/9gYvW0nwkwM
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #8 : 02 Lokakuu, 2018, 22:49:33 »
Lainaus
Mutta mukava kun mainitsit HK416:n sekin oli mielessä mutta taitaa olla liian kallis kun en ole nähnyt muuta kuin ton Maruin tekemän.

https://www.milgear.fi/fi/product/dboys-hk416-liukutukilla-bi-hk416-metallinen/1605

Vaikka ei ole tällä hetkellä varastossa, voit laittaa Milgearille sähkopostia että onko asetta mahdollista saada varastoon. Mutta siitä asiasta minkä Roopeos otti esille, eli onko kauppa aloittelijaystävällinen ei ole ainakaan itsellä näkemystä; Lienee melko subjektiivinen asia.

Oma kokemus isommista hankinnoista on se että mielummin hankkii sen tietyn aseen mikä on se mieluisin vaikka joutuisi odottamaan kuin että ostaisi jonkun aseen siksi että se sattuu juuri nyt olemaan hyllyssä.
sofmag.com/ten-years-to-the-day
en.wikipedia.org/wiki/Black_Hawk_Down_%28film%29
en.wikipedia.org/wiki/American_Sniper
en.wikipedia.org/wiki/Zero_Dark_Thirty
en.wikipedia.org/wiki/Act_of_Valor
en.wikipedia.org/wiki/Forces_sp%C3%A9ciales
en.wikipedia.org/wiki/Elite_Squad

NVA Soft

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #9 : 03 Lokakuu, 2018, 10:58:38 »
Kai sitä pitää säästää että saisi ton G&G:n Scarin vai olisiko sen vaan parempi olla Marui.

V36

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 19
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #10 : 03 Lokakuu, 2018, 15:55:31 »
Maruin nykyiset scarit taitaa olla vaan rekyyli shockkeja (joku korjaa jos olen väärässä) se on sitten oma asia pitkääkö sen tapaisesta aseesta. Helppoisuuden puolesta ottaisin ite jonkun muun.

uhku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 513
 • stitchbitch
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #11 : 03 Lokakuu, 2018, 16:15:28 »
Sisäosien saatavuus (yhteensopivuus) vaihtelee jonniin verran L ja H mallien välillä, näin ainakin VFC:n bösis. Kannattaa ehkä vielä tarkentaa kumpi hakusessa niin saat tarkempia vastauksia. L mallit taitaa käyttää monella valmistajalla pitkälti AR sisäosia ja siten helpommin tuunailtavissa. Itellä VFC scar H, joka oli suoraan paketista kyllä surkein pyssykkä mitä mulla on ollut ja lisäksi tähän on saatavilla tasan yksi upgrade hoppiyksikkö, no onneksi se oli hyvä. Lähinnä ongelmia oli tiiveydessä ja hopin toiminnassa vaikka VFC pitäisi olla paremman pään valmistajia, noh ehkä tuo oli maanantaikappale. Ulkoisesti ja rakenteellisesti VFC tuotos on kyllä erittäinkin hyvä, hävinnee ainoastaan Maruille. Maruit on oman kokemuksen mukaan suoraan laatikosta perus hyviä ja varmatoimisia torrakoita. Onhan ne toki hintavia.

Paras budjettiratkaisu vois olla jo esitetty käytetyn hankkiminen (kuulatorissaki useampia tyrkyllä) ja toimittaminen jolleki hyvälle sepälle. Kannattaa olla yhteyksissä virittäjiin jo ennen bösän hommaamista, niin pystytte kattoon mitä osia ja mihin hintaan kannatsii ostaa heti.   

NVA Soft

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 11
Vs: Scar hakusessa
« Vastaus #12 : 03 Lokakuu, 2018, 18:23:29 »
No itsellä oli mielessä Scar l mutta Scar h ei ole pois suljettu vaihtoehto. Ja mulla on jo yksi käytetty Scar tarkalleen ottaen WE Scar open bolt gbb joka ei tosin enään toimi.

EDIT: osaako joku muuten sanoa että onko toi WE:n sähkö Scar hyvä?
« Viimeksi muokattu: 04 Lokakuu, 2018, 07:58:46 kirjoittanut NVA Soft »