Yleinen keskustelu > Aseet ja varusteet

Hyvä co2 pistooli?

(1/1)

eemeli04:
Eli pitäisi hankkia co2 pistooli ja hinta haarukka olisi 80-130€.
Voisiko joku kertoa mikä olisi hyvä ja ulkomailta tilaaminen onnistuisi myös

joksu:
Alkuun se että kannattaa miettiä tarkkaan haluaako juuri co2 pistoolin, koska etenkin kesällä se antaa monesti liian suuria lähtönopeuksia. Mutta jos silti päätyy ponnekaasun sijasta hiilidioksidiin eikä aseelta ole sen suurempia vaatimuksia suosittelen omien kokemusten pohjalta ASG:n cz75d compactia. Lähdöt olivat omassani jotain 1-1.1j väliltä. Luisti on metallia ja hoppi toimii. Blowback on vähän hassumpi juttu sitten koska luisti liikkuu vain n. sentin taakse eikä lukitu, mutta samalla tämä systeemi tuo luotettavuutta (omani ei minulla ainakaan jättänyt ainuttakaan laukausta ampumatta. Tunnen myös uuden omistajan eikä hänelläkään ole ollut ongelmia) ja säästää co2-kapseleita. Yksi kapseli riittää n.100 kuulan ampumiseen. Vaikka luisti liikkuu vain vähän taakse potkua riittää enemmän kuin yhdessäkään muussa kokeilemassani pistoolissa. Hintaa näille on suomesta n.100e ja ulkomailta saa etsimällä halvemmalla.

Roopeos:
Jooh. Kuten Joksu sanoi,CO2 ampuu lämpimällä säällä yli rajojen. Varsinkaan kaasu- ja C02-aseiden kanssa sivun ilmoittamaan lähtönopeuteen ei voi luottaa,koska kaasu käyttäytyy eri tavalla lämpimässä ja kylmässä. Liian kylmässä varsinkaan Green Gas-pistoolit eivät toimi lainkaan. Co2 taas toimii kylmemmälläkin mutta voi ampua kesäkuumalla yli. Vaikea valinta.

Jos Co2 houkuttaa korkeampi lähtönopeus kuin Green Gas-pistooleissa,mietippä kerran uudestaan. Mikä on etäisyys jolla ammutaan pistoolilla? Vastaus...*Rumpujen pärinää* no lähietäisyys. Tällöin ei tarvitse kovia lähtönopeuksia. Kova lähtönopeus ei myöskään ole tarpeellinen. Vertailuksi viritetty Maruin kaasupistooli ampuu yli 55m tarkasti,vaikka tehoa on alle joule. Ei todellakaan ole kiva saada bannia jos ase ampuu pistokronossa yli.

Co2 myös kuivattaa aseen tiivisteitä ja likaa asetta jo itsessään. Asetta pitää siis puhdistaa useammin. Co2 ei myöskään voitele aseen Blowback-koneistoa (toisin kuin Green Gas)joten se on tehtävä itse. Blowback-aseet tarvitsevat enemmän huoltoa,puhdistusta ja rasvausta kuin sähköaseet. Ota se huomioon.

Itsessään Co2-pistooleista en osaa sanoa mitään. Loogisesti kovempi paine kaasussa rasittaa osia enemmän, joten ne kuluvat nopeammin.

Jos Green Gas-pistooli kelpaa,niin Tokyo Maruin laitokset ovat useiden mielstä parhaita mitä saa. Laadukkaat sisäosat,hyvät ulko-osat. Lisäksi Airsoft-pistooleilla kilpaa ampuvat käyttävät yleensä Maruin pistooleita.

Kannattaa käydä kysymässä luotettavasta Airsoft-liikkeestä vinkkiä. Huomioi, että kaasu-aseet eivät ole kaikki pelitehokkaimpia,ne ovat enemmänkin hifistelyyn ja fiilistelyyn (Poislukien Maruin MK23,peliase vailla vertaa). Jos haluat oikeasti hyvän ja luotettava  side-armin,Maruin sähköpistoolit. Löytyy myös vaihtoehtoja,joissa toimii kumpikin,Co2 ja Green Gas,esimerkkinä tämä: https://www.milgear.fi/fi/product/asg-cz75-sp-01-shadow-gbb-metallinen-co2/9134
Tosta ei oo kyl ittel kokemusta.

Roope Suominen

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta