Kirjoittaja Aihe: Askarteluaihe  (Luettu 16457 kertaa)

infoBass

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 85
Askarteluaihe
« : 28 Marraskuu, 2014, 23:58:24 »
Ajattelin että varmaan ihan hassu olisi tekasta aihe kaikenlaisille softaukseen liittyville pienemmille rakenteluprojekteille.


Ite tein tässä perjantai-päivän ratoksi parit käsikranaatit (varoitus heti tässä aluksi, aivan jumalaton kasa kuvia tulossa edessä)

Koko projekti meni aika kivasti ihan halvoilla ja helpoilla materiaaleilla, ostin parikymmentä senttiä ohuehkoa alumiinirimaa, kahdet 150ml pesuainepallot, muoviprimeriä ja vihreätä spraymaalia. Ihan lopulliseen käytin myös paria mutteria, keltaista pienoismallimaalia ja rautalankaa.

Sillä välin kun tuo primeri syöpyi palloihin, kävin ruuvipenkillä taivuttelemassa kahdet kahvat ja kiinikkeet niille. Taivutin kiinikkeet sen verran pieniksi että kahvat istuu paikalleen sen verran tiukasti että liimaaminen on helpompaa.

Kun kahvat oli valmiita, iskin palloihin ekan kerroksen tuota vihreää. Jätin maalin kuivamaan ja lähdin valmistelemaan muita osia.

Juottelin kaksi mutteria kiinni toisiinsa myöhempää vaihetta varten ja porailin reiät kahvojen pidikkeiden ja pallojen pohjiin. Nakkasin pohjalle yhden pienen mutterin kuumaliimalla kiinni tuomaan vähän painoa alas.

Porailin vähän pesupallon aukkoa isomman palasen muovia. Tuo terä jätti näppärästi keskelle reiän mistä pultin saa näppärästi pujotettua.

Sitten nakkasin kokonaisuuden kasaan liiman, tuplamutterin ja kahden pultin kanssa.

Liimasin kahvan kiinni vielä koko laitteeseen, laitoin pari vihreää kerrosta, annoin kuivua ja maalasin kahdella kerroksella keltaisella viivan keskelle

Valmiit kranaatit. Ei paina paljoa, ovat täydellisen kokoisia ja kohtalaisen tukevia. Itsetekemäksi ulkonäkökään ei ole aivan järkyttävä.


//Korjasin kuvat näkyviin -NRAN//
« Viimeksi muokattu: 29 Marraskuu, 2014, 08:56:33 kirjoittanut Nran »

Nran

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 794
  • Ei se satu.
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #1 : 29 Marraskuu, 2014, 09:03:00 »
Iso peukku tälle! Erittäin tyylikkäät, toimivat ja halvat kranaatit. Ja varmaan vielä mukava puuhastella. Pitääpä lisää tähän alle ne muutamat DIY-projektit mitä on ite väsännyt...

Slinger

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 222
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #2 : 29 Marraskuu, 2014, 20:42:11 »
On kyllä varsin näppärän oloiset ja eritoten käyttöönsä soveltuvat. Tykkää!

infoBass

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 85
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #3 : 02 Joulukuu, 2014, 15:24:47 »
Ajattelin näin kysäistä tässä kun tää aihe sinänsä varmaan sopiaa tähänkin ihan hyvin, eli millä mieluusti spraytyylisellä aineella kannattaisi ruveta värjäämään kangasta? Ideana olisi tuunata tuohon lumipukuun vähän läiskiä näin lumen toivossa.

Slinger

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 222
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #4 : 02 Joulukuu, 2014, 15:48:20 »
Krylon taitaa olla yksi parhaiten soveltuvia maaleja tuohon(kin) puuhaan. Moni ainakin maalailee Krylonilla Corduraa hyvällä lopputuloksella. Maksaa sen 15€/purkki, mutta lienee kyllä hintansa väärti.

Nran

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 794
  • Ei se satu.
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #5 : 02 Joulukuu, 2014, 17:33:46 »
No just maalasin oman lumipuvun halvalla spraykannulla Flecktarnin päälle. Lisäilen tänne jossain vaiheessa. Käy kattoon kuvat Instagrammista sitä odotellessa.

infoBass

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 85
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #6 : 02 Joulukuu, 2014, 19:55:20 »
Pysyikö se hyvin siinä päällä ja kovettuiko se kangas kauheasti?

Nran

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 794
  • Ei se satu.
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #7 : 03 Joulukuu, 2014, 12:25:03 »
Askartelun aiheena lumipuku.

Lähtökohta oli väsätä halvalla lumipuku mikä soveltuu peleihin ja Suomalaiseen talveen. Ideana; talvella pelatessa olen suurimmaksi osaksi seisaallaan tai kyykyssä, en makaa lumihangessa. Tämän takia housujen tulisi olla valkeat (lumihankea vasten), keski-ja yläosan tulisi olla muutakin kuin valkeaa, taustalle kun jää aikalailla puustoa, oksistoa tai rakennuksia/suojia.

Ostin yli-ison Flecktarn paidan US-Eaglesta (PCB:n yhteydessä) hintaan alle kymppi. Jalkaan norjalaisen lumipuvun housut, olisko ollu pari kymppiä. Maaleiksi pari kannua valkeaa halvinta spraymaalia halpakaupasta, kybä. Päähän tilasin maastouttavan verkkohuivin hintaan alta parikymppiä, naamalle sikaräheen pääkallo-ninjamaskin (Skull Balaclava) hintaan about viistoista. Aseen ympärille simppeliä valkeaa harsoa, teipillä/kuminauhalla kiinni. Kantolaitteeksi halvin mahdollinen hyvä Chestrig hintaan reilu pari kybää. Eli koko loadoutin kokonaisbudjetti oli siinä vajaa satanen.

Lähtötilanne:


Laitoin paidan pahvia vasten pihalla, päälle männyn oksia & risuja ja aloin suihkuttaa maalia. No, kovalle aineellehhan tämä toimii loistavasti, kankaalle oikein ei. Kangas imee maalin sisäänsä, joten maalia menee todella paljon, sekä terävien reunojen tekeminen ei onnistu. Maalisella oksalla kangasta hakkaamalla reunat onnistuivat jotenkuten.

Selkä maalattu:


Takki maalattu, setti aseen kanssa:


Lopputulos on ulkonäöllisesti ihan ookoo. Olisin halunnut suurempaa kontrastia, ts. säilyttää flecktarnia tummempana, maalin imeytymisen takia tämä ei toiminut. Takki on myös yksi iso korppu, pysyy pystyssä ilman tukea. Veikkaan että pehmenee käytössä kunhan kangas liikkuu edestakaisin ja maalin lakka murtuu. Chestrigi pitää vielä sotkea valkealla ja katsoa pitäisikö paidan tummia alueita korostaa. Pitää myös katsoa laittaisiko hihoihin/selkään hieman ghillie-matskua esim. lakanasuikaleista tms.

No mitä tästä opin? Seuraavalla kerralla jos moista tekee, teen samanlailla mitä T-paitojen kanssa. Käytän kangasvärejä ja vanutuppoa jolla painelen sapluunan päälle. Tai, teen takin jossa sapluuna on teipattu ja joka saa olla paidassa kiinni pitkään, sekä maalailen moooonta ohutta kerrosta. Lisään tähän kuvan lopputuloksesta kunhan saadaan lunta.

//ja se lopputulos//
« Viimeksi muokattu: 14 Joulukuu, 2014, 00:01:24 kirjoittanut Nran »

Nran

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 794
  • Ei se satu.
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #8 : 03 Joulukuu, 2014, 15:05:07 »
Askartelun aiheena Slapcharge.

Ai mikä slapcharge? No, ne pari erkkariteipillä päällystettyä pötkylää jotka löytyy monen geardon selästä, omista taskuistaan. Oikeassa elämässä kyseessä on siis räjähdetanko (esim. C4) jolla voidaan tehdä tarvittaessa kulkuaukkoja seiniin, muureihin tai oviin. Tai, räjäytellä oikeestaan ihan mitä tahansa huvittaa.

No, kun kerran oikeaa räjähdettä ei ole saatavilla (ja hyvä niin) ja taskuja on, niin niihin taskuihin tarttee täytettä. Kattelin muutamia referenssikuvia mitä löysin, ja slapcharget näyttävät aikalailla samalta. Taskujen mitat tietty antoi myös osviittaa koosta...

Materiaalina autotallista löytynyt muovinen kaapelikouru ja käteen sattunutta kaapelia painoa tuomaan, pätkä narua. Meinasin väsää lasten muovailuvahasta, mutta en jaksanut lähtä kauppaan. Jotkuthan ovat tehneet näitä vaahtomuovista ja pahvisuikaleista, joka on painon osalta huijjausta!

Kouru sopivan pitkiksi palasiksi, kaapelit pätkiksi ja sisään, kansi päälle, naru spraymaalilla mustaksi ja koko komeus eristysteipillä nippuun. Olisi pitänyt laittaa vielä kaksipuolinen teippi toiselle puolelle siten että toista liimapintaa ei ole avattu, mutta menköön. Hyvä tuli!


infoBass

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 85
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #9 : 03 Joulukuu, 2014, 19:50:31 »
Kiinnostavia projekteja, pitänee itse vielä lisätä noista kranaateista että kannattaa löytää niiden rakennuspuuhiin jotain järeää liimaa, aluksi koitin jollain aivan onnettomalla liimalla näitä kasata ja ei ne oikein jaksanut elää tuossa liivien edessä matsillista. Nyt kun sijoitin kunnolliseen liimaan niin liimatessa elämä lyheni varmaan aikalailla mutta pitää pinnatkin ihan eri tavalla kiinni toisistaan.

infoBass

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 85
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #10 : 09 Joulukuu, 2014, 16:48:25 »
Tuli tänään tehtyä tämmönen muutoman tunnin vähän teknisempi projekti.
Ideana oli rakennella tuolle Cobralle joku sopiva PTT kun tuo mukana tuleva kuulokehärveli on sen verran kuraa.
Suunnitelmana oli siis boksi, joka syö toisesta päästä standardit 3.5mm plugit mikrofonille ja kuulokkeille ja jonka toisesta päästä tulee johto jonka kolvauksia tuo laitekin ymmärtää. Boksiin laitoin myös mikrokytkimen joka toimii PTT:nä.

Ostin projektia varten parit 3.5mm naarasplugit, yhden 3.5mm urosplugin ihan testailuun ja mittailuun, 2.5mm plugin kobraan kytkettäväksi, johtoa, mikrokytkimen ja pienen muovisen laatikon mihin koota koko hässäkkä.


Maalasin muoviboksin vihreäksi, ja kun boksi kuivui, juotin tuon 2.5mm plugin kolmeen johtoon. Cobrassa ne menee niin, että päässä on kuulokkeet, keskellä mikrofoni ja kannassa ground.


Pistelin reiät laatikon runkoon ja liimailin kiinni mikrokytkimen ja mallailin paikoilleen nuo 3.5mm plugit.


Tässä on juotettu jo vastusta lukuunottamatta kaikki kiinni. Tuon groundin johdon yhdistin pyörittämällä ja tinalla kiinni kahteen pienempään johtoon ja johdot kolvasin plugien kantoihin. Mikrofonin linjan juotin kiinni mikrokytkimeen ja mikrokytkimen toisen pinnan yhdistin johdolla mikrofonin plugin molempiin kanaviin. Kaiuttimille menevän johdon yhdistin suoraan kanssa kuulokkeiden plugin molempiin kanaviin, sillä cobra tukee vain monoa (tosin jos tästä joskus lähtee parantelemaan voisi lisätä mahdollisuuden vaihtaa vain jommalle kummalle puolelle pienellä valitsimella)


Tuohon pistin vielä mikrokytkimen jälkeen groundin ja kanavan välille 4.7kOhmin vastuksen, tuon pitäisi vakauttaa PTT:n toiminta kaikille mikrofoneille.


Lopuksi vielä koko laite täyteen kuumaliimaa, niin kaikki juotokset pysyy paikoillaan eikä johdot tee sisällä mitään tyhmää.





Edit: Lisättäköön tähän vielä kuva tuosta kuumimmasta operaattorihotista, omatekemä headsetsysteemi joka mahtuu kypärän alle näppärästi!
« Viimeksi muokattu: 11 Joulukuu, 2014, 15:43:39 kirjoittanut infoBass »

Zetsu

  • Toiminnanjohtaja
  • Administrator
  • Käyttäjä
  • *****
  • Viestejä: 17
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #11 : 13 Joulukuu, 2014, 21:42:49 »
Lisäämpä oman ajatukseni tuohon slapchargeen. Hieno idea taskujen täytteestä sekä aika hyvin tehty, mitä ny noita puoli vuotta näpränneenä voin sanoa.
Pitänee laittaa tänne jotain sitten kunhan saan valmiiksi/aloitettua jotain mistä kannattaa olla ylpeä.

Nran

  • Toimikunta
  • Käyttäjä
  • *
  • Viestejä: 794
  • Ei se satu.
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #12 : 13 Joulukuu, 2014, 23:59:08 »
Noniin, saatiin lunta ja pääsi mallaamaan tuota edellä mainittua lumipukua. Tuosta tuli itsellekkin yllätyksenä hemmetin toimiva paketti. Chestrigi joka saa saman spraymaali-käsittelyn puuttuu vielä, on PCB:ssä odottelemassa, ei ole vaan saanut haettua.

Nopea räpsy takapihalla:



uhku

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 503
  • stitchbitch
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #13 : 21 Joulukuu, 2014, 12:40:50 »
Ooohh hyvä ketju!

Kankaan maalaaminen spraylla on aina luonnollisesti huonoksi kankaan ominaisuuksille, mutta lopputulos on kyllä eittämättä hyvän ja toimivan näköinen. En tiedä olisiko lopputulos ollut parempi vai huonompi jos pohjana olisikin ollut valkoinen takki ja käyttänyt paria eri värillistä spraytä. Maalia ainakin olisi luultavasti tarvinnut käyttää pienempi määrä kankaaseen.

infoBass

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 85
Vs: Askarteluaihe
« Vastaus #14 : 27 Joulukuu, 2014, 18:07:57 »
Ajattelin tässä kysäistä jos joku on tälläisillä rakennellut, eli seuraavaan vähän isompaan proppiprojektiin tarvisin metrin jotain 9cm paksuista PVC putkea ja lyhyemmän pätkän siitä isompaa kokoa, jonka voisi liimata leveämmäksi osaksi päälle. Ei kukaan täällä sattuisi tietämään mistä saisi järkevään hintaan ja järkevän pituisia pätkiä putkea (kyllä voin pari ylimääräistä metriä ostaa kylläkin tuollaista tavaraa, jos joku kauppa sitä edullisesti myy)