PIMS Ry Keskustelufoorumi

Yleinen keskustelu => Pelialueet => Aiheen aloitti: reflex - 08 Marraskuu, 2013, 23:27:49

Otsikko: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 08 Marraskuu, 2013, 23:27:49
Pirkanmaan maakuntajoukot harjoittelivat lokakuun loppupuolella Metsäboardin hylätyllä alueella Lielahdessa, mikä vihjaa siihen suuntaan että alueesta vastaava henkilö ei liene mikään aseidenvihaaja. Yhdistyksellä olisi nyt mahdollista markkinoida Airsoftin idea ko. henkilölle hyvässä hengessä niin että meille irtoaisi käyttöön muutama hehtaari, mieluiten tietysti siltä rakennetulta alueelta.

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194826421271/artikkeli/mita+talle+alueelle+pitaisi+tehda+lielahdessa+on+60+hehtaaria+vapaana.html
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: k4meli - 09 Marraskuu, 2013, 16:58:39
Ihan hyvä idea, voidaan vaikka nostaa hallituksen keskuudessa esille.

Paikkahan on kyllä huomioitu aiemminkin, mutta ajatus on hylätty paikan sijainnin vuoksi (liian lähellä KAIKKEA) tai koska mahdollisuudet käyttöön saamisella on niin huonot. Tämä toki ennenkuin PV järjesti oman harjoituksensa paikalla. Pitänee tosiaan hallituksen kesken miettiä jos otettaisiin yhteyttä jonnekkin suuntaan, kysyminenhän ei mitään maksa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: watesi - 11 Marraskuu, 2013, 09:52:46
Nyt kun asia nousi taas esille jatkan tätä parilla lauseella. Yhdistys todellakin tarvitsee uutta pelipaikkaa. Jos sinulla on tiedossa jokin sopiva paikka, ilmoita siitä täällä. Mikäli alue saadaan pelikäyttöön on ilmoittajalle luvassa jonkinlainen huomionosoitus.

Tuo Lielahti on hieno paikka. Se sopisi meidän käyttöön hienosti. En vaan usko sinne saavan lupia. Keväällä samassa mestassa paloi varasto pariin kertaan ja en usko firman haluavan ihmisiä alueelle yhtään enempää. Aika pienellä vaivalla toki tuota voidaan tiedustella.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 11 Marraskuu, 2013, 12:10:53
Keväällä samassa mestassa paloi varasto pariin kertaan ja en usko firman haluavan ihmisiä alueelle yhtään enempää.

Asian voi firman kannalta nähdä myös niin että alue olisi edes yhden päivän viikossa vuokralaisen hallinnassa jolloin ulkopuolisia ei pääsisi alueelle ja vuokralainen ilmoittaisi eteenpäin kaikki havaitsemansa alueen rikkoutumiset.

Sitten kun anarkistit huomaisivat että alueella harrastaa heidän ikäisiään ihmisiä vähenisi heidän halukkuuntensa laittaa paikkoja palasiksi huomattavasti. En ole huomannut että frisbeegolf ratojen kimppuun olisi käyty, ei me softaajatkaan laiteta nuorten skeittiramppeje moukarilla palasiksi. Olennaista että osoitetaan että alueesta välitetään (http://fi.wikipedia.org/wiki/Rikkin%C3%A4isten_ikkunoiden_teoria) ja alueesta hyötyy muutkin kuin suuryritys.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nran - 11 Marraskuu, 2013, 15:04:36
Ehdotus 2.

Pirkanmaasoft lähestyy Pirkanmaan kasvukeskuksia (Tampere-Ylöjärvi-Pirkkala-Nokia...) virallisesti ja neuvottelee liikuntatoimen tms. virallisen tahon kanssa, ideana saada kunnan osoittama ja pysyvä pelipaikka kaupungin/kunnan mailta. Sopiva kaavan ulkopuolella oleva maapläntti kaupungin/kunnan mailta joka olisi Pirkanmaasoftin pitkäaikaiskäytössä. Tällöin aluetta kandee huoltaa ja kenties jopa rakentaa sinne jotain, hyvällä tsäkällä tohon voisi saada sponssiakin (tyyliin kipatkaa vanhat kunnan laudat ja autonrenkaat sinne vaan). Ymmärrän meinaan täysin Decon-ongelman ja sen että kunnostaminen on vähän siinä-siinä.

Oikein myytynä tämä voisi kiinnostaa virallisia tahoja, halpana kunnan/kaupungin Pirkanmaasoftille tarjoamana harrastuspaikkana joka ei vaadi kaupungilta/kunnalta juurikaan mitään mutta näyttää nätiltä paperilla. Hakuprosessi kerran luotuna toimii muissakin paikoissa (mikäli Tampere ei mene läpi - sama paperi Nokialle).
...en tiedä miten Hallitus näihin suhtautuu ja onko tätä jo koetettu. Mikäli ei tunnu ihan omimmalta jutulta, tässä saattaa kandea hyödyntää meitä vanhempia softaajia joilla on kokemusta kuntapyrogratiasta ja jotka väännetään neuvotteluita melkein päivätöikseen.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: watesi - 11 Marraskuu, 2013, 15:32:15
Joku vuosi sitten yritettiin saada juuri kaupungin kautta jotain pelipaikkaa, mutta silloin vastaanotto oli joka suunnalta hyvin jäätävää. Tämä voidaan kanssa ottaa seuraavassa kokouksessa esille ja pohtia mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana vastuun jakamista hallituksen sisällä. Tämä asia joka tapauksessa realisoituu lähivuosien aikana.

Toki innokkaille toimijoille on seuraavan vuoden hallituksessa varmasti tarvetta ja, jos tähän pelipaikka asiaan on jollakulla kiinnostusta paneutua ja haluaa lähteä hallitustouhuun mukaan, niin ensi vuoden yleiskokoukseen vaan ehdolle. Samoin tuoreita ideoita on mukava lukea ja se piristää kovasti toimintaa. Kiitos tästä Nran.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: uhku - 11 Marraskuu, 2013, 15:33:15
Mahtoikohan olla viime kauden alussa vai tänä vuonna, kun lähestyttiin ainakin Ylöjärveä ja Tamperetta. Vastaukset, jos niitä edes tulee, on olleet aina tasoa "en tiedä kuka vastaa asiasta" tai sitten ohjattu seuraavan henkilön puheille, joka vastaa samalla tavoin tai ei ollenkaan.

Toki sielläkin päässä henkilökunta vaihtuu ja useammin pommittamalla varmaan joskus saisi jonkinlaisia vastauksia.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: isto - 11 Marraskuu, 2013, 16:10:02
Tere,

olen Nranin kanssa samaa mieltä, vanhempaa verta kehään (joskus näinkin päin <g>)
Joudun kuitenkin häpeäkseni tunnustamaan ettei moinen markkinointitapa tullut mieleeni.

Itse asun Lempäälässä ja kylän nuorisoseuran puheenjohtajana (sun muun puuhastelijana) jo valmiiksi "lämmitellyt" välit nuorisotoimeen omaavana pitää kysellä olisiko meillä paikkoja.

Julkista liikennettä ei täällä tosin juurikaan voi taata.

isto
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 11 Marraskuu, 2013, 16:48:07
Mänttä-Vilppulassa on melko tasokkaasti rakennettu Paintball-areena:

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194740784185/artikkeli/maan+suurin+paintball-kentta+vilppulan+entisella+kaatopaikalla+sinkoilevat+varikuulat.html

Viikonloppu pelipaikka ongelmaa tuo ei varmaan ratkaise mutta yhdistys voisi tuolla järjestää turvallisemman yöpelin koska tuolla ei ole mahdollisuutta vahingossa mennä liian lähelle rantaa, kaatua järveen, löydä päänsä ja hukkua, pimeällä kun on lähes mahdotonta nähdä tarkasti mihin maa loppuu tai ylipääntänsä arvioida korkeuseroja. Lisäksi ainakin tuon Aamulehden kuvan perusteella tuo areena on rakennettu niin että kompastumis mahdollisuuksia ym. itsensä telomis mahdollisuuksia vähän jos ei yhtään toisin kuin Deconilla.

Yöpeli myös siksi että ettei areenan pää-asiallinen toiminta häiriinny ja siten myös vuokra summa pysyy inhimillisenä. Koska kesäisin yöt ovat valoisia ei tällä loppujen lopuksi ole kovin suurta merkitystä.

Pelaaja jaot olisi hyvä tehdä varustuksen perusteella maastokuviot vastaan yksiväriset varustukset ja tämän lisäksi pelaajille myös hihanauhat eli paremmat mahdollisuudet oikeaan Friend or Foe tunnistukseen. Tämä siksi että pelataan pimeässä jolloin hihanauhojen värit näyttävät enemmän toisiltaan eli tällöin pelkät hihanauhat eivät riitä taistelutilanteessa nopeaan tunnistukseen.

http://www.trypaintball.fi
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Kenia - 12 Marraskuu, 2013, 20:21:30
Vilppulan painttipaikka oli kyllä ihan mainio - painttaukseen.

Välimatkat ovat lyhyitä ja alue on aika pieni. Mainioita pistooli tai semi-only pelejä varmasti saa. Ihan hirveää väkimäärää paikka ei myöskään vedä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: isto - 12 Marraskuu, 2013, 20:29:34
Tere,

Lempäälän kuntaan otettu yhteyttä nuorisotoimen kautta.
Soittelin perään ja kuulin viestini menneen eteenpäin liikuntapaikkojen vastuulliselle.
Lupasin soitella perään muutaman päivän sisään.

Isto
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: isto - 08 Helmikuu, 2014, 06:15:26
terve,

sopimuksen tekeminen ilmeisesti meneillään.
hallitus voisi kommentoida.

isto
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: watesi - 08 Helmikuu, 2014, 11:49:28
Tilanne on tällä hetkellä hyvä. Meidän puolelta homma on mallillaan ja tässä odotellaan sopimusta. Ensi viikolla toivottavasti ollaan fiksumpia. Odottele vaan rauhassa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 07 Joulukuu, 2014, 18:01:24
http://ylojarvenuutiset.fi/2014/12/03/pilkingtonin-ylojarven-yksikolle-synkka-loppu/

Voihan sitä aina haaveilla... Myytiin jo muuhun käyttöön
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: JKE76 - 20 Huhtikuu, 2015, 08:33:43
Huomenta.

Pinsiössä olisi tiedossa kaksi metsäaluetta johon päästäis pelaamaan. alueet 10 ja 14ha. Jos kiinnostaa niin voitais käydä katsomassa josko soveltuu pelialueeksi.

T:Jani Erola
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nran - 20 Huhtikuu, 2015, 08:55:44
Jani, laitan sulle yksityisviestiä asiasta.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 22 Kesäkuu, 2015, 19:57:49
http://yle.fi/uutiset/betonielementtien_valmistaja_parma_sulkee_ylojarven_tehtaan/8001694

Lainaus
Osalla työntekijöistä työt jatkuvat keskikesään saakka, minkä jälkeen tehdas hiljenee.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Taalto - 02 Heinäkuu, 2015, 13:48:58
Parman tehdas olisi kyllä aivan mahtava pelialue, tai ainakin siitä sellaisen saisi. Tosin tälläinen taitaa olla ihan vain toiveajattelua... tai mistä sitä koskaan tietää.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Zajiton - 02 Heinäkuu, 2015, 13:51:49
Parman tehdasalue olisi oikein hyvä paikka. Itse siellä joskus töissä olleena tiedän alueen.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Juhis - 02 Heinäkuu, 2015, 13:56:43
Voi olla että yrityksen rahat eivät tuohon riittäisi.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nran - 02 Heinäkuu, 2015, 14:00:12
Kiitos vinkeistä ja ehdotuksista, hallitus ja toimikunta lukee ja tutkailee kaikkia ehdotuksia. Älkää pitäkö näissä mitään filtteriä, kaikki ehdotukset - jopa hullutkin, ovat hyviä ja haluttuja.

Ihan yleisenä kommenttinas, tehdaskiinteistöt ovat lähes poikkeuksetta selkeästi liian kalliita, kuukausivuokrat lähtevät tuhansista euroista. Kiinteistöjen omistajia ei yleensä juuri kiinnosta satasten nappikauppa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Soikkeli - 03 Heinäkuu, 2015, 00:45:29
Onko Tampereen Lielahdessa sijaitsevaa "montut" aluetta ikinä kaavailtu pelialueeksi? Eli sijaitsee siis Turvesuonkadun päässä, mikäli kartasta vilkaisette. Lääniä siellä riittää vaikka kuinka ja maasto on monimuotoista. Toki alueella liikkuu jonkun verran työkoneita, mutta sunnuntaisin varmaan rauhallista niidenkin osalta. Tästä saattoi aikoinaan olla puhetta varmaan 8 vuotta sitten, mutta en muista päästiinkö asiasta mihinkään lopputulokseen.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nran - 03 Heinäkuu, 2015, 09:43:39
Meikäläinen ei ole ollut tästä alueesta tietoinen, jutellaan asiasta hallituksen kesken. Ihan äkkisiltään kartasta katsottuna näyttää että lähistöllä on erittäin paljon asutusta ja liikennettä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Soikkeli - 03 Heinäkuu, 2015, 11:50:38
Vaasan tie ei aiheuta ongelmia maaston muodon vuoksi vaikka lähellä onkin, ja kapeimmassa kohdassakin Suokorvenkadulle on kolmesta neljään sataa metriä. Kannattaa melkein käydä vilkaisemassa niin saa alueesta paremman käsityksen!
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: infoBass - 03 Heinäkuu, 2015, 12:51:44
Vaikka en alueesta paljoa tiedä, ei hiekkomontuille nykyään pääse sitten millään, niissä on valumisvaara ja parin kuolemantapauksen jälkeen ne meni yleisesti aikalailla kiinni ulkopuolisille. I stand corrected
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Vhtr - 03 Heinäkuu, 2015, 12:59:08
Ei tuo alue oikeastaan hiekkakuoppa ole vaan kaupungin maankaatopaikaksi kuivattu turvesuo. Keskellä aluetta on lisäksi pieni metsikkö.

EDITTIÄ/LISÄYSTÄ:

Tuolla on parina viime vuonna ajettu ralliakin joten aivan täyskiellossa alueen virkistyskäyttö ei varmaankaan ole.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Sledge Hammer - 19 Elokuu, 2015, 22:47:50
http://www.tampere.fi/asuminenjarakentaminen/kaupunkisuunnittelu-jarakentamishankkeet/hiedanranta.html

tuolla tuo alue voisi olla kyllä hetken aikaa käytössä... näyttäsi kyllä hyvältä alueelta kun katselee tuon youtube videon tuolta...

Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Laurunen - 20 Elokuu, 2015, 06:43:27
Omaan silmään näytti todella hienolta paikalta, mutta tuo saatta olla ongelma kun tuossa artikkelissa luki että sitä ruvettaisiin purkamaan.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Pappasoftaaja - 20 Elokuu, 2015, 16:39:10
Kannan oman korteni kekoon ja ehdottaisin Peiron oy:n vanhaa toimi paikkaa kannistontien varressa.
Paikka suljettiin vuonna 2013 ja se on suht hyvässä kunnossa. Sen koko on samaa lempäälän kanssa.
En tiedä mitä mieltä omistaja on, mutta kysyminen ei paljoa vaadi.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: SamP - 02 Syyskuu, 2015, 23:10:55
https://www.google.fi/maps/@61.6611894,23.2911366,374m/data=!3m1!1e3?hl=fi Kattopaaka tuo linkki. :) Ite käyny jossain suunnistuskisoissa tuolla alueella ja näyttäs aika jännältä softimestalta. :D oli vähän "aavikkomaista". Tosin en tiiä yhtään kenen omistuksessa on. Jotain koneita siellä o, mutta samoilla paikoilla ollut jo aika kaua. :)
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: NumbNuts - 12 Syyskuu, 2015, 21:43:50
Annan vain mielipiteen hiekkamontuista pelipaikkana näin yleisesti. Sitä hiekan määrää rattaissa...
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Kekkeruusi - 15 Elokuu, 2016, 10:46:29
Onko käynyt mielessä kysyä pirkkalan lentokentän melualuetta käyttöön ? Mulla olis puhelin numero henkilölle jolta vois kysyä siitä.itse en viitsi soittaa mutta edin joku hallituksen jäsen voisi?
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nosferatu - 15 Elokuu, 2016, 14:28:52
Mitä aluetta tarkoitat tarkalleen ottaen?
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: isto - 31 Elokuu, 2016, 06:34:19
Janne, kirjoita googleen hahmontie ja mene katsomaan karttaa: Tie menee Säijärventieltä Anian rantatielle.
Alueella on tosiaan joitakin hylättyjä omakotitaloja, omistajaa en tiedä, mahdollisesti pakkolunastettuja koska ovat asumiskieltoalueella.
Paikka on enmmän ja vähemmän jättömaata, mutta lähellä on myös varuskunnan aluetta.

Isoja parkkialueita siellä ei muistaakseni ole, pyörimme siellä mopoilla joskus 35v sitten kun kävimme hahmojärvellä ongella ja uimassa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nosferatu - 31 Elokuu, 2016, 10:00:34
Paikka on kyllä itselle erittäin tuttu valtion järjestämien sotaleikkien kautta.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 31 Elokuu, 2016, 21:35:30
Lainaus
Airsoft-taistelupelin pelaamisesta on kehkeytynyt eettinen ongelma Nokialla.

Nokian valmistelevat virkamiehet ja tekninen lautakunta ovat eri linjoilla siitä, soveltuuko Naulonvuoren alue eettisistä syistä sotapeliareenaksi.

Nokian entinen tekninen johtaja ja sittemmin va. kaupunkikehitysjohtaja suhtautuivat kielteisesti Pirkanmaasoft ry:n hakemukseen Naulonvuoren käytöstä softaukseen muovi- tai biokuulilla.

Tekninen lautakunta käytti otto-oikeuttaan ja kävi puheenjohtaja Kalevi Heinosen (sd) mukaan tiistaina periaatteellisen keskustelun suhtautumisesta eri harrastusryhmien tarpeisiin.

– Jos kaupunki luovuttaa maa-alueitaan erilaiseen harrastustoimintaan, tulisi luvanhakijoihin suhtautua tasapuolisesti, totesi Heinonen.

Tekninen lautakunta päättää asiasta syyskuun puolenvälin jälkeen.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/sotapelit-tekevatko-kunnat-eettisesti-vaarin-osoittamalla-maitaan-airsoftin-pelaamiseen/

Linkkaan tähän jotta kaikki tietää missä mennään
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: jägermeister - 11 Helmikuu, 2017, 23:03:26
Mietin tässä santalahden vanhaa tulitikkutehdasta, alue vaikuttaa hyvältä, paljon vaihtelevaa maastoa, sisätiloja, jne, mutta toisaalta, alue on suht. julkisella paikalla, ja sen ränsistyneisyys ei oikein saa itseäni vakuuttuneeksi koko paikan peliturvallisuudesta. Tresoft-niminen airsoft-yhdistys on ainakin muutama vuosi sitten paikan päällä järjestänyt pelejä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nosferatu - 11 Helmikuu, 2017, 23:09:47
Tulitikkutehdas on kyllä kirkkaana hallituksen muistissa. Aluetta harkittiin aikoinaan pelikäyttöön, mutta alue on liian keskeisellä sijainnilla sopiakseen airsoft-pelipaikaksi. Riski ohikulkijoiden takia on liian suuri.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Henkka03 - 05 Huhtikuu, 2017, 16:47:19
Onko yhdistykselle siis tulossa uutta pelipaikkaa?
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: jägermeister - 05 Huhtikuu, 2017, 18:15:17
Niin, mitenkäs on?
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nran - 05 Huhtikuu, 2017, 20:06:14
On tulossa. Hallitus on tehnyt asian eteen suurinpiirtein vuoden töitä, otamme parhaillaan viimeisiä askelia homman suhteen. Tiedotamme asiasta kunhan sopimus on allekirjoitettu.

Pelipaikkaehdotuksia otetaan edelleen vastaan, pelipaikkoja ei ole ikinä liikaa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 15 Heinäkuu, 2017, 19:09:52
http://alueviesti.fi/2017/06/29/softaajat-saivat-pelipaikan-lousajaan/

Lainaus
Sastamalan kaupunki on antanut luvan airsoft-pelaamiseen omistamallaan alueella Lousajassa.

Taustalla on kuntalaisaloite. Siinä toivottiin metsäalueen osoittamista softaukseen.

Kaupunki on antanut luvan lajin harjoittamiseen Huilunmetsä-nimisellä tilalla Lousajassa. Alue on hehtaarin suuruinen.

Voisiko meillä olla vaihtelun vuoksi toimintaa myös Tampereen seudun ulkopuolella?
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nran - 18 Heinäkuu, 2017, 12:31:45
Pirkanmaasoft ry on nimensä mukaan Pirkanmaan alueella toimiva yhdistys. Seudun ulkopuolella on Airsoft-yhdistyksiä ja toimintaa mm. Porissa, Hämeenlinnassa, Jämsässä jne. Rohkeasti vaan peleihin tutustumaan.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 18 Heinäkuu, 2017, 18:08:42
Voisiko Pirkanmaasoftilla olla pelejä tuolla Sastamalan pelialueella?
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nosferatu - 18 Heinäkuu, 2017, 18:18:01
Ei käytännössä voisi. Alue on liian kaukana Tampereelta ollakseen järkevä pelien järjestämiseen.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 18 Heinäkuu, 2017, 18:28:22
Ei käytännössä voisi. Alue on liian kaukana Tampereelta ollakseen järkevä pelien järjestämiseen.

Entä jos löydetään halukas pelinvetäjä?
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nosferatu - 18 Heinäkuu, 2017, 18:57:59
Voin melko varmasti todeta, ettei nykyisistä pelinvetäjistä ole ketään kiinnostunutta vetämään pelejä Sastamalassa. Uudet pelinvetäjät rekrytoidaan vain aktiivisista ja kokeneista pelaajista, eikä ketään potentiaalista paikallista vetäjää tietääkseni olisi.

Vaikka taivaalta tupsahtaisikin sopiva vetäjä, ongelmana olisi kuitenkin liian pieni kysyntä. Vaikka olemmekin voittoa tavoittelematon yhdistys, on silti pidettävä mielessä pelien taloudellinen kannattavuus, sillä pelinvetäjälle maksetaan kulukorvaus. Yhdistys tekisi tappiota järjestämällä pelejä, joihin ei olisi tarpeeksi osallistujia. Tämä taas johtaisi peli- ja jäsenmaksujen nostamiseen, mikä puolestaan vähentäisi taas pelaajia.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 14 Syyskuu, 2017, 17:50:19
http://www.elamyslaari.fi/fi/

Ylöjärven Antaverkassa sijaitsee elämyspaketteja tarjoava yritys Elämyslaari jolla on käytössä eri aktiviteetteihin 50 hehtaarin maa-alue. Alueella on jo Paintball kenttä ja real steel ampumarata.

Antaverkassa sijaitsee myös Tresoftin metsäpelialue mutta se ei tietääkseni virallisesti kuulu tuohon Elämyslaariin. Alue on kuitenkin mielestäni parempi kuin tämä tämän hetikinen yhdistyksen pelialue Nokialla koska siellä toiminta jakautuu tasaisemmin eri puolelle pelialuetta kun taas Purrassa lähestulkoon kaikki toiminta keskittyy kallion ympärille mistä seuraa se että jokainen peli toistaa enemmän tai vähemmän samaa kaavaa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: jägermeister - 14 Syyskuu, 2017, 20:07:21
Kuulostaa kiinnostavalta, nokian alueella pelit ovat kyllä tosiaan harmillisen yksitoikkoisia...
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Laurunen - 14 Syyskuu, 2017, 23:56:31
Nokian peli-alueen pelien samanlaisuus on vain siitä miten muut kanssa pelaajat toimii, esimerkiksi nuorempi pelaaja puoli jää kivikko alueen reunoille, kun taas kokeneemat pelaajat flänkkäävät reunoilta keskelle, pelit toimisi paremmin jos peli alue olis enempi neliö muotoinen ja alotuspaikkoja voisi muokata enemmän.
Ja itse en ole noitten valmiiksi rakennettujen paintball areenojen puolella, kun siellä ei taas peli kulje, kun tulee pullonkaula ilmiöitä siitä kun ihmiset eivät pelaa aktiivisesti.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 15 Syyskuu, 2017, 15:36:37
Lainaus
Ja itse en ole noitten valmiiksi rakennettujen paintball areenojen puolella, kun siellä ei taas peli kulje, kun tulee pullonkaula ilmiöitä siitä kun ihmiset eivät pelaa aktiivisesti.

Poikkeuksena toki Jämsä Paintball

Jos Antaverkan alue on 50 hehtaarin kokoinen niin tuskin meidän tarvitsee juuri siellä Paintball kentällä pelata, meille löytyy varmasti sieltä varmaan jokin muukin paikka.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 09 Helmikuu, 2018, 18:36:28
Ennen kuin Pirkanmaasoft Ry perustettiin 2005 toimi Tampereen seudulla Tresoft jolla oli peräti viisi pelipaikkaa:

https://web.archive.org/web/20041107032448/http://www.tresoft.net:80/assets/pelipaikat/porintie.htm
https://web.archive.org/web/20041205150705/http://www.tresoft.net:80/assets/pelipaikat/nuijasota.htm
https://web.archive.org/web/20041028005957/http://www.tresoft.net:80/assets/pelipaikat/koulu.htm
https://web.archive.org/web/20041028082619/http://www.tresoft.net:80/assets/pelipaikat/monttu.htm
https://web.archive.org/web/20041028050400/http://www.tresoft.net:80/assets/pelipaikat/linnainm.htm

Tresoft järjesti vuosina 2003 ja 2004 Tampereen taistelu skenaario pelit jotka pelattiin Tampereen Pirttijärvellä:

http://leka-airsoft.fi/forum/viewtopic.php?f=10&t=227
http://leka-airsoft.fi/forum/viewtopic.php?f=10&t=696

Lainaus
Alle 15vuotiaitten on aivan turha tulla kyselemään josko pääsisi mukaan

15v ikäraja ilman joustoa, yksinkertaiset eliminoimis / lääkintä säännöt, ei värillisiä hihanauhoja vaan pelaajat tunnistavat osapuolensa varusteiden perusteella. Siinä vanha resepti peleihin joista itsellä on parhaat muistot.

https://web.archive.org/web/20040609145916/http://www.tampereentaistelu.net:80/euro/saannot.htm
https://web.archive.org/web/20040903094538/http://www.tampereentaistelu.net:80/euro/ajohje.htm

Näitä pelejä oli silloin masinoimassa tämän foorumin nimimerkki Kenia.

2005 Pirkanmaasoft järjesti skenaarion MilSim: Linjojen Takana, erikoista tässä skenaariosta oli sen lisäksi että se oli silloin uunituoreen airsoft-yhdistyksen järjestämä Milsim oli myös se että pelinjärjestäjät olivat sopineet PIENKONE LENTÄJÄN kanssa että hän tulee GPS koorditaattejen mukaan pelin aikana pelialueen päälle suihkuttamaan värillistä jauhetta epäonnisten pelaajien niskaan eli pelisääntöjen mukaan tämä oli "Bioasetta" joka eliminoi pelaajan kosketuksesta. Eli siis oikea ilmaisku! Ilmeisesti Kaanaan lentokentän läheistä sijaintia hyödynnettiin tässä. Tämä ominaisuuden takia pelimaksu oli noin 35-40 euroa mikä oli siihen aikaan ennenkuulumatonta.

2006 Pirkanmaasoft järjesti skenaarion Milsim: Etulinja joka pelattiin Puolustusvomien harjoitusalueella Parolassa eli vuosia ennen kuin EHASA perustettiin.

2000-luvun alussa perustettiin myös Milsim Finland Ry joka järjesti Oriveden Tallunkallion viikonloppupelejen lisäksi myös skenaariot Kiilalinja ja Vastaisku:

http://leka-airsoft.fi/forum/viewtopic.php?f=10&t=5952
http://leka-airsoft.fi/forum/viewtopic.php?f=10&t=7360
http://leka-airsoft.fi/forum/viewtopic.php?f=10&t=6505
http://leka-airsoft.fi/forum/viewtopic.php?f=10&t=8007
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=362825100427027&id=101603431858

Tampereen seudulla ei ole ollut viimeisen 6 vuoden aikana ollut Roland skenaarioita lukuunottamatta yhtään korkean profiilin isoa skenaariopeliä joten jos nyt pitkän taon jälkeen meidän yhdistyksessä on taas Milsimistä kiinnostuneita toivoin heille parasta pelejen järjestämiseen jotta saataisiin vanhat hyvät ajat takaisin.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nran - 10 Helmikuu, 2018, 00:12:03
Nyt en oikein ymmärrä viestin pointtia... Historian kertauksena oikein mielenkiintoista, mutta ei varmaan liity pelipaikan ehdottamiseen mitenkään.
Muutama kommentti.

"Tresoft-pelipaikat"
Kaikki kunnia menneille yhdistyksille. Kuitenkin, pelien järjestäminen luvattomilla tai pelialueiksi turvallisuuden puolesta kelpaamattomilla alueilla on täysin edesvastuutonta toimintaa jota ei voi hyväksyä millään muotoa. Tällainen toiminta on vahingoksi koko harrastukselle ja Airsoftin maineelle. Sekä tämän lisäksi vastoin Suomen lainsäädäntöä. Haudatulla foorumilla linkkien takana olevat kommentit pelialueen omistajista "?" ja "who knows, who cares" eivät auta asiaa yhtään.

"ei värillisiä hihanauhoja vaan pelaajat tunnistavat osapuolensa varusteiden perusteella"
Tätä on käytetty muutamissa skenaarioissa missä olen itsekkin ollut mukana. Eniten valituksia saanut sääntö mitä olen ikinä kuullut, ja ihan syystä. Noin 70% pelaajilla on käytössään Multicamia, tähän joukkoon kuuluu keskimääräisesti paljon kokeneempaa pelaajistoa, joten joukkueet ovat lähtökohtaisesti epätasapainossa. Tämä myös lisäsi omien tiputuksia eksponentiaalisesti, joka on omiaan pilaamaan peli-iloa. Pienikin kosteus saa camokuviot näyttämään täysin samalta puurolta, joten ainoat joita ammuttiin eniten olivat yksivärisiä tai muuten erottuvia varusteita käyttävät. Realistinen sääntö, joo. Fiksu ja pelaajia sekä pelidynamiikkaa palveleva, siitä voi olla montaa mieltä.

Skenaarioiden järjestäminen on iso ja vaativa urakka. Suunnittelimme viimevuonna skenua ja suunnitelmat olivat varsin pitkällä. Toimikunta päätti kuitenkin viisaasti jättää skenaarion järjestämättä, emme löytäneet tarpeeksi isoa sitoutunutta porukkaa hommaa järjestämään. Päätös oli rohkea ja oikea, kukaan ei halua huonoja skenuja. Niitä oli tässä muutama vuosi sitten muutamankin järjestäjän toimesta.
Mikäli intoa ja kokemusta riittää, kääri hihat ja ala järjestämään tapahtumaa. Toimikunta ja hallitus tukee tällaista toimintaa oikein mielellään!

"Vanhat hyvät ajat takaisin"
Pirkanmaasoftin viikkopeleissä käy viikoittain enemmän pelaajia kun vanhoissa pienissä milsim-skenaarioissa. Pirkanmaasoft on isompi ja aktiivisempi kuin koskaan. Tarjoamme sunnuntaipelejä, viikkopelejä, nuorisopelejä, K18-pelejä sekä yöpelejä. Olemme Suomen ylivoimaisesti suurin yhdistys jolla on vahva toimintamalli ja turvattu talous. Kannattaa tulla viikkopeleihin toteamaan että hyvät ajat ovat nyt. Ei niitä tarvitse haikailla menneisyydestä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 10 Helmikuu, 2018, 23:39:50
Lainaus
Nyt en oikein ymmärrä viestin pointtia... Historian kertauksena oikein mielenkiintoista, mutta ei varmaan liity pelipaikan ehdottamiseen mitenkään.
Muutama kommentti.

"Tresoft-pelipaikat"
Kaikki kunnia menneille yhdistyksille. Kuitenkin, pelien järjestäminen luvattomilla tai pelialueiksi turvallisuuden puolesta kelpaamattomilla alueilla on täysin edesvastuutonta toimintaa jota ei voi hyväksyä millään muotoa. Tällainen toiminta on vahingoksi koko harrastukselle ja Airsoftin maineelle. Sekä tämän lisäksi vastoin Suomen lainsäädäntöä. Haudatulla foorumilla linkkien takana olevat kommentit pelialueen omistajista "?" ja "who knows, who cares" eivät auta asiaa yhtään.

En ole toistaiseksi löytänyt tietoa että tämä 2000-luvun alussa tominut Tresoft olisi ollut RY ja eikä sivuilla lue etteikö pelipaikkoille olisi jossain vaiheessa saatu luvat eikä että joka ikinen järjestetty Tresoftin peli olisi ollut lainvastainen mutta en myöskään väitä etteikö kukaan olisi koskaan tehnyt virhearvioita pelipaikan valinnassa. Laitetaan vielä tähän yhteyteen että yhteys vanhan ja tämän uuden (2014-2017) Tresoftin välillä on ainakin itsellä hämärän peitossa. Ja historiassa tehtyä vanhoja virheitä pelipaikan valinnoissa ei pidä toistaa, tästä olen samaa mieltä.

Edellisessä viestissä mainitsin pelipaikkoja joilla on joskus pelattu airsoftia "vakavamielisesti", näillä alueiden laillisesti pelejä järjestäneet saattavat olla edelleen mukana harrastuksessa tai heidät voi muuten tavoittaa ja heillä voi olla yhteys siihen tahoon joka on joskus myöntänyt luvat alueelle tai joku näistä alueista saattaa olla jonkun tiimin hallinnassa ja he pelaavat alueella satunnaisesti. Oma näkemys tässä asiassa on että koska sopivan pelialueen löytäminen on haastavaa, on kaikki pienetkin tiedonjyvät hyvä ottaa vastaan.

Lainaus
"ei värillisiä hihanauhoja vaan pelaajat tunnistavat osapuolensa varusteiden perusteella"
Tätä on käytetty muutamissa skenaarioissa missä olen itsekkin ollut mukana. Eniten valituksia saanut sääntö mitä olen ikinä kuullut, ja ihan syystä. Noin 70% pelaajilla on käytössään Multicamia, tähän joukkoon kuuluu keskimääräisesti paljon kokeneempaa pelaajistoa, joten joukkueet ovat lähtökohtaisesti epätasapainossa. Tämä myös lisäsi omien tiputuksia eksponentiaalisesti, joka on omiaan pilaamaan peli-iloa. Pienikin kosteus saa camokuviot näyttämään täysin samalta puurolta, joten ainoat joita ammuttiin eniten olivat yksivärisiä tai muuten erottuvia varusteita käyttävät. Realistinen sääntö, joo. Fiksu ja pelaajia sekä pelidynamiikkaa palveleva, siitä voi olla montaa mieltä.

Jos osapuolista on tulossa epätasapainoiset siihen pitää pelinjärjestäjän puuttua jo ilmoittautumis vaiheessa, käytettyjä keinoja ovat olleet liikaa ilmoittautumisia saaneen osapuolen lukotus kunnes tasapaino saavutetaan tai kovempana keinona pelaajien siirtäminen vähemmän ilmoittautumisia saaneelle osapuolelle. En ota toistaiseksi kantaa missä määrin Multicam (ilmeisesti tämä aavikkoversio?) maastopukujen käyttäjissä on kokenempaa pelaajaa ja kuinka suuri on heidän vaikutuksensa pelin lopputulokseen mutta voin jakaa havaintoni että erityisesti Venäjä varusteissa pelaavissa on erittäin kovatasoisia pelaajia mitä varmasti tasoittaa tilannetta jos he pelaavat eri puolella kuin nämä Multicam varusteissa pelaavat.

Vesisade ja sen vaikutus peliin on asia johon pelinjärjestäjän on vaikea varautua ja auringon laskemisesta seuraava pimeys piilottaa hihanauhojen värit. Molemmat siis ei-hallittavissa olevia olosuhdemuutoksia kuten se että kasvillisuuden seassa olevan pelaajan hihanauhaa ei näe.

Hyvä linjaus on mielestä että hihanauhat on hyvät viikonloppupeleissä ja isoissa peleissä joissa eläytyminen ei ole suuressa roolissa esimerkiksi EHASAn Conquest on tälläinen peli mutta ehdottomasti ei Milsimissä ja peleissä joissa vaaditaan eläytymistä esimerkiksi tälläinen oli Irakin sotaan sijoittuva Insha Allah jossa osapuolina olivat mm. Navy SEALs, merijalkaväki ja YK rauhanturvaajat.

Lainaus
"Vanhat hyvät ajat takaisin"
Pirkanmaasoftin viikkopeleissä käy viikoittain enemmän pelaajia kun vanhoissa pienissä milsim-skenaarioissa. Pirkanmaasoft on isompi ja aktiivisempi kuin koskaan. Tarjoamme sunnuntaipelejä, viikkopelejä, nuorisopelejä, K18-pelejä sekä yöpelejä. Olemme Suomen ylivoimaisesti suurin yhdistys jolla on vahva toimintamalli ja turvattu talous. Kannattaa tulla viikkopeleihin toteamaan että hyvät ajat ovat nyt. Ei niitä tarvitse haikailla menneisyydestä.

Suuri pelaajamäärä viikkopeleissä on hienoa ja merkki siitä että harrastus kukoistaa. Mutta pelaajamäärän nousun ja pelin laadun/tunnelman/hauskuuden välillä ei mielestäni riittävästi näytettävissä olevaa korrelaatiota. Viikonloppupeli, riippumatta moniko pelaajaa kentällä on, ei voi koskaan luonteensa takia korvata skenaariopelejä, varsinaisista Milsim skenaarioista puhumattakaan joita kumpiakin järjestetään nykyään vähemmän kuin ennen. Ja jos omien tiputukset lasketaan peli-ilon pilaavien asioiden joukkoon niin viikonloppupelit eivät ole varsinaisesti näistä vapaita.

Pienet Milsimit metsässä sopivat hyvin siihen uusia naamoja totutetaan tähän skenaariopelejen ala-lajiin ja vaihdetaan pelaajien kesken tietotaitoa aiheen tiimoilta. 40 Milsim pelaajaa ja saadaan kunnon toimintaa. 80 Milsim pelaajaa ja puhutaan täyspelistä.

Mutta kuten sanottu, pelaajamäärän ja pelin laadun/tunnelman/hauskuuden välillä ei mielestäni riittävästi näytettävissä olevaa korrelaatiota, esimerkkinä vertailen:

Roland 2 vastaan TSTOS 17

Osallistujia:

Roland 2: noin 80
TSTOS 17: noin 700

Kerron vähän lisää lisää Rolandista koska siitä vähämmän tietoa saatavilla:

2 osapuolta: Rangers (Erikoisjoukot) ja OPFOR (Perussotilaat) ja Rangereita oli siis vähemmän. Rangereilla monipuolisesti tehtävätavoitteita, OPFORilla vain tukikohdan vartiointi ja partiointi teillä ja maastossa. Siis toisin kuin TSTOSissa, taistelevat osapuolet olivat täysin epäsymmetriset.

Mitä siis teki Roland 2 Milsimistä paremman kuin TSTOS 17 jossa oli yli 10 enemmän pelaajia?

Olin OPFOR osapuolella ja kerron tämän heidän näkökulmastaan:

1. Pelinjohto oli jatkuvasti läsnä tukikohdassa osapuolikomentajan muodossa ja tämä tarkoitti että osapuolen ryhmien tehtävien koordinointi tapahtui sellaisella tarkkuudella jota en ole aikaisemmin päässyt kokemaan. TSTOS 17 pelissä komentoketjuun valittiin pelaajat ilmoittautumisen perusteella ja vaikka he varmasti parhaansa yrittivät, pelaajia oli vaan liikaa esimerkiksi siinä tapahtui isompi ajatuskatkos kun minun ryhmäni siirrettin yksin pitämään hallussa punaisen tukikohtaa lähellä olevaa resurssipistettä ja kun viimein se punaisten hyökkäys tuli teki se tyhjäksi alle puolessa tunnissa useamman tunnin (taisteluineen) kestäneen etenemisen resurssipisteelle.

2. Jokainen OPFOR ryhmä joka lähti partioimaan maastoon sai alleen ajoneuvon ja pidemmät siirtymiset, itse maastopartiointia lukuunottamatta tehtiin aina ajoneuvolla. Lisäksi ajoneuvo aina "lukittiin" yhden ryhmän käyttöön kunnes tämä sai tehtävän suoritettua. Tämä auttoi suuresti siinä etteivät ryhmät kadonneet pelialueelle. TSTOS 17 peleissä tälläinen järjestely ei ollut mahdollista suuren pelaajamäärän takia.

3. Roland 2 kesti noin 36 tuntia putkeen ilman taukoja joka tarkoitti että hyökkäys tukikohtaan voisi tapahtua milloin tahansa, mikä toi kieltämättä lisäjännitystä peliin. OPFOR komentaja organisoi osapuolelle rotaation jotta kaikille ryhmille tuki reilusti partiointi, vartiointi -ja nukkumisvuorot. Mainittakoon tässä yhteydessä että hyökkäyksen tullessa nukkuvien pelaajien oli herättävä taistelemaan. Tämä on se osa-alue jossa Roland 2 loistaa parhaiten kilpailijaansa verrattuna. TSTOS 17 tukikohdat olivat rauhoitettuja 3.00 - 9.00 eli vastapuolen yllätyshyökkäys ei ollut mahdollinen tuolloin mikä vähensi pelin jännittävyyttä. Myöskään ryhmiä ei määrätty puolustamaan tukikohtaa ja jokainen sai mennä nukkumaan milloin tahtoi eikä pelaajia todellakaan potkittu ylös hyökkäysen tullessa (Hyökkäys tuli keltaisten tukikohtaan ennen tuota kello kolmea). Vähäisen kurin takia vastapuoli pääsi hyödyntämään sitä että suurin osa keltaisen pelaajista oli mennyt nukkumaan.

Tässä kolme olennaisinta juttua.

Eli siis satoja pelaajia sisältänyt peli ei ollut parempi kuin alle 100 pelaajaa sisältänyt.

Loppuun haluan lisätä että tarkoitus väittää etteikö kenelläkään ollut hauskaa TSTOS 17 pelissä, jos sinulla oli hauskaa niin hyvä juttu ja voit halutessasi jakaa tarinasi foorumin "Yleistä Airsoftista"-osiossa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nosferatu - 11 Helmikuu, 2018, 01:19:05
Vaikka keskustelu alkaakin mennä hieman sivuraiteille, niin pari sanaa vielä skenaariopelistä. Viime vuonna yhdistyksen suunnittelema milsim-skenaario olisi ollut juurikin kuvailemasi kaltainen, eli suhteellisen pieni pelaajamäärä, erilaisia ajoneuvoja, pelin yhtäjaksoisuus ilman taukoja ja monipuoliset sekä haastavat tehtävät ryhmille. Kuten puheenjohtaja aikaisemmin mainitsikin, skenaariopelin suunnittelu laitettiin jäihin koska sen järjestämiseen ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi sitoutuneita vapaaehtoisia. Mielummin siis jättää idea hautumaan ja järjestää skenaario sitten kun sen aika on, kuin järjestää skenaario väkisin liian pienellä määrällä organisaattoreita aiheuttaen sen huonon pelikokemuksen.

Yhdistys toimii vain ja ainoastaan puuhamiesten vapaaehtoisuudella, minkä takia skenaariopeliä ei noin vain voi järjestää vaikka sille kysyntää olisikin. Ketäänhän ei voi pakottaa sen järjestämiseen, tästä työstä kun ei palkkaakaan saa. Tästä syystä skenaariopelin toivominen ei valitettavasti auta asiaa. Skenaariopelille on kuitenkin olemassa hyvä pohja, ja se tullaan järjestämään sitten kun hallituksesta ja toimikunnasta löytyy tarpeeksi innokkaita vapaaehtoisia viemään asia alusta loppuun asti kunnialla.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 11 Helmikuu, 2018, 17:43:25
Haluan vielä selventää tähän väliin muutaman asian nuoremmille / uudemmille pelaajille, miksei muillekkin:

1. Sanomattakin on selvää että luvattomilla pelialueilla pelaaminen on laitonta.
2. Jos täysikäiset pelaajat ovat joskus järjestäneet luvattomilla pelialueilla säännöllisesti pelelejä se ei tarkoita stä että ko. toiminta olisi yhtään sen hyväksyttävämpää.
3. Linkatussa sisällössä olevat mielipiteet ovat sisällön tekijän omia eivätkä välttämättä edusta linkin postaajan omia mielipiteitä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: joksu - 11 Helmikuu, 2018, 21:05:14
Tuo äskeinen viestisi on vähän syyttävässä sävyssä. Eivät kaikki nuoremmat pelaajat (mm. minä) ole pahamaineisia puskasoftaajia. Viestistä ymmärtää että kaikki alle 15v. sakki olisi koko ajan naapurin metsässä vemppupeleissä. Suuri osa sakkia käy ihan luvalla PiMS peleissä viikonloppuisin.

Toki on niitä puskasoftaajiakin, sitä en sano.

Haluan vielä selventää tähän väliin muutaman asian nuoremmille / uudemmille pelaajille, miksei muillekkin:

1. Sanomattakin on selvää että luvattomilla pelialueilla pelaaminen on laitonta.
2. Jos täysikäiset pelaajat ovat joskus järjestäneet luvattomilla pelialueilla säännöllisesti pelelejä se ei tarkoita stä että ko. toiminta olisi yhtään sen hyväksyttävämpää.

Ps. Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa ketju? Omasta mielestä tästä iänkaikkisesta asiasta voisi keskustella esim. Mikä harmittaa ketjussa.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 12 Helmikuu, 2018, 01:24:19
Lainaus
Tuo äskeinen viestisi on vähän syyttävässä sävyssä. Eivät kaikki nuoremmat pelaajat (mm. minä) ole pahamaineisia puskasoftaajia. Viestistä ymmärtää että kaikki alle 15v. sakki olisi koko ajan naapurin metsässä vemppupeleissä.

Tämä teidän oma tulkintanne ja väärin ymmärrys. Viesti oli irtisanoutuminen. En kannusta ketään pelaamaan luvattomilla pelialueilla mutta en myöskään valvo sitä missä ketäkin pelaa eikä linkittäminen ole merkki siitä olen kiinnostunut kummastakaan. Ja varmasti on myös täysikäisiä puskasoftaajia.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: joksu - 12 Helmikuu, 2018, 07:12:38
Kiitos selvennyksestä! Hyvä että asia selvisi väärinymmärrykseksi  :)
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: reflex - 14 Toukokuu, 2018, 14:56:17
Tämä viesti on puoltava kannanotto entisen Tresoftin Ylöjärven Artaverkassa sijaitsevan pelipaikan ottamisesta meidän yhdistyksen käyttöön.

Pelialueen käyttöönottoa puoltavat seuraavat seikat:

- Alue ei ole tiettävästi muussa käytössä
- Alueella on tiettävästi pelattu viimeksi ainakin viime syksynä
- Syrjäinen sijainti mutta silti kulkuyhteydet hyvät (Matkaa lähimmälle bussipysäkille noin 2km)
- Tiedetään kuka hallinnoi aluetta ja tiedetään että hän suhtautuu harrastukseen positiivisesti
- Pelialue on suurinpiirtein suorakulmion muotoinen ja laaja
- Alueelle voi kevysti rakentaa (tai ainakin Tresoftilla oli lupa tähän)
- Pelialuella on korkeuseroja ja sopivasti kasvillisuutta
- Alueella on mahdollista järjestää yöpelejä / ympärivuorokauden kestäviä pelejä
- Tresoft piti alueella K15 ikärajaa, jos Pirkanmaasoft järjestäisi alueella pelejä myös sitä nuoremmat pääsivät pelaamaan alueella

Yhdistyksen viime vuosikokouksessa ihmeteltiin miksi Tresoft ei suostunut että olisimme järjestäneet alueella pelejä kiinteää summaa vastaan. Syy siihen on että alueen omistaja haluaa korvauksen alueen käytöstä 5 euroa / päivä per pelaaja perusteluna että alue ei ole enää samassa kunnossa kun sen läpi on tetsattu. Useamman päivän kestäviin tapahtumiin (esim. Megamättö) voi ymmärtääkseni neuvotella pelaajahinnan.

Jos pelin järjestävä taho ei halua käteismaksua on paras tapa hoitaa pelin valmistelu pelaajien ennakkoilmoittautumisella joko täällä foorumilla tai kuulaportti.fi palvelussa jota ylläpitää EHASA ry. Ennakkomaksut voidaan ottaa vastaan asiaan varten perustetulle Osuuspankin tilille mutta myös Paypal voi olla vaihtoehto.

Selvennetään vielä että maksu olisi sama jäsenille kuin ei-jäsenille. Jos Ylöjärven pelit ilmoitettaisiin Kuulaportissa sivuvaikutuksena se toisi yhdistykselle myös lisää näkyvyyttä ja kiinnostusta yhdistyksen ulkopuolisten harrastajien silmissä ja kun pelimaksu olisi sama jäsenille kuin ei-jäsenille saattaisi se madaltaa heidän kynnystään tulla Ylöjärven peleihin.

Mitä pelimaksu rahallisesti tarkoittaisi pelaajille?

Pirkanmaasoftin pelialueiden rotaatio olisi silloin seuraava:

1. Nokia (jäsenille ilmainen pelialue)
2. Lempäälä (jäsenille ilmainen pelialue)
3. Ylöjärvi (pelimaksu kaikilta 5 euroa)

Välilä 19.5.2018 - 28.10.2018 on 24 sunnuntaita ja Ylöjärvellä pelattaisiin vähintään kolmen viikon välein eli pelit olisi siellä 8 kertaa vuodessa. 8 kertaa 5 eur= 40 euroa.

Vaikka osallistuisi jokaiseen Ylöjärven peliin tulisi pelimaksujen hinnaksi yhdeltä vuodelta 40 euroa. 5 euroa kerta ei ole kohtuuton summa että pääsee pelaamaan upealle pelialueelle asianmukaisesti vedetyssä pelissä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Nosferatu - 14 Toukokuu, 2018, 22:06:55
Metsäpelit ovat olleet jo vuosien ajan vähemmän suosittuja kuin CQB-pelit. Pelkästään jo tästä syystä metsäpelejä tullaan jatkossakin järjestämään harvemmin verrattuna Lempäälän Jättömaan peleihin. Toki metsäpeleille on oma kannattajakuntansa, mutta pelit joudutaan suunnittelemaan enemmistön tahdon mukaisesti. Tästä syystä en näe syytä kahdelle metsäpelialueelle. Nykyinen Purran metsäpelialue on oikein hyvä.

En myöskään pidä realistisena ajatuksena periä viiden euron lisämaksua peleistä, joille jo valmiiksi on vähemmän kysyntää. Lisämaksu karsisi pelaajia pois entisestään. Saman aiheuttaisi todennäköisesti myös ennakkoilmoittautuminen. Ennakkomaksuille ja erillisille tileille ei joka tapauksessa ole tarvetta, vaan paras ja toimivaksi todettu tapa on hoitaa maksut käteisellä paikan päällä, kuten kaikissa muissakin yhdistyksen peleissä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: joksu - 14 Toukokuu, 2018, 22:10:08
Ja periaatteessa on kaksi vaihtoehtoa, joko skippaat ne kahdeksat pelit tai maksat vuodessa kolminkertaisen maksun peleissä käynnistä, ja itseä ei varsinaisesti kumpikaan houkuttele köyhänä koululaisena, joka tykkää käydä kaikissa mahdollisissa peleissä.
Otsikko: Vs: Ehdota yhdistykselle uutta pelipaikkaa-ketju
Kirjoitti: Roopeos - 15 Toukokuu, 2018, 06:53:48
Jooh. En itsekkään näe tässä ideaa. Jos alueella järjestettäisiin erikoispeli,voisin maksaakkin. Mutta se, että pääsen metsään softaamaan,ei kiinnosta siitä maksaa 5€. Softi on muutenkin kallis laji,ei tehdä siihen yhtä rahareikää lisää